Capaciteit Finnair vergroot naar Azië – Japan en China2 min leestijd

Finnair stopt met Duty Free aankopen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vorige week maakte Finnair nog bekend dat ze vaker naar de Verenigde Staten zullen gaan vliegen vanaf de zomer van 2019. Er zal een route naar Los Angeles en Chicago worden opgestart. De route naar San Francisco zal vaker worden aangevlogen. Finnair zal op verschillende routes naar Azië ook vaker gaan vliegen; voornamelijk Japan en China.

Japan

De Finse maatschappij zal 15% meer vluchten uitvoeren vanaf zomer 2019 naar Japan. Zo zal er drie keer per week extra gevlogen worden op de route Helsinki-Osaka, waardoor er straks tien wekelijkse vluchten naar Osaka zijn. Op woensdag, vrijdag en zondag zullen er dan twee vluchten vertrekken naar deze Japanse stad. Osaka is een leuke culturele stad, waar je onder andere heerlijk kunt eten in Dotonbori.

De dubbele dagelijkse vlucht naar Tokio uit de zomer van 2018 zal ook worden doorgevoerd naar de zomer van 2019. In de ‘Gouden week’ ook wel bekend als ‘Ōgon shūkan’ in Japan zal er zelfs nog vaker gevlogen worden. In deze periode zal er maar liefst drie keer per dag worden gevlogen tussen Helsinki en Osaka. De capaciteit in de zomer van 2019 naar Tokio zal dan zelfs met 9% worden vergroot in vergelijking met de zomer van 2018. Naast meer vluchten naar Osaka en Tokio zal ook de capaciteit naar Nagoya vergroot worden. Finnair zal hier namelijk op gaan vliegen met de nieuwe Airbus A350 vanaf 5 mei 2019.

Alle vluchten naar Japan zullen worden uitgevoerd in samenwerking met Japan Airlines, British Airways en Iberia.

China

Ook het grote China zal meer worden aangevlogen. De capaciteit zal toenemen met 12% in vergelijking met de zomer van 2018. Tussen Helsinki en China zullen er in de zomer van 2019 maar liefst 42-wekelijkse vluchten zijn. Hong Kong zal vanaf het nieuwe zomerseizoen namelijk 14 keer worden aangevlogen. Dat is dus een dubbele vlucht per dag. De vluchten naar Hong Kong zullen ook worden uitgevoerd met de nieuwe Airbus A350. Komend winterseizoen wordt al 12 keer naar Hong Kong gevlogen.

Naast Hong Kong zal ook het nabijgelegen Guangzhou meer vluchten ontvangen. Finnair vliegt straks vier keer per week op Guangzhou, ook met de A350. Het is duidelijk dat Azië in trek is, zowel bij zakelijke- als leisurereizigers. De hierboven genoemde bestemmingen zijn ook erg leuk en interessant om te bezoeken als vakantiebestemming.

Beeldmateriaal: Finnair

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *