Bestemmingstips: Hong Kong

Peak, hong kong, uitzicht

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Hong Kong is een populaire overstap luchthaven voor vluchten naar Azië en Oceanië. Cathay Pacific vliegt dagelijks op Amsterdam en vanaf maart 2018 ook op Brussel. In tegenstelling tot Emirates biedt Cathay Pacific geen gratis stopover aan op Hong Kong. Je zou je vluchten wel zo kunnen plannen dat je bijna 24 uur hebt om de stad te bekijken. In dit artikel geef ik een aantal bestemmingstips voor Hong Kong voor zowel een kort als een lang verblijf.

Dit artikel is onderdeel van een reeks met artikelen over een reis op frequent flyer miles die ik in mei 2016 heb gemaakt. De trip introductie van deze reis vind je hier.

Tian Tan Buddha

Een van de belangrijkste attracties van Hong Kong ligt dichtbij de luchthaven. Menig frequent flyer of mileagerunner is er vast wel eens geweest tijdens een layover. Ik heb het hier over de Big Buddha. Dit is het grootste zittende boeddhabeeld ter wereld en is sinds 2006 bereikbaar per kabelbaan vanaf metrostation Tian Chung. Vanaf Hong Kong International Airport rijden frequent bussen naar dit station. Vanuit de kabelbaan heb je een fantastisch uitzicht.

kabelbaan, hong kong, uitzicht
Uitzicht vanuit de kabelbaan.

Als je met de kabelbaan bent aangekomen, is het nog ongeveer 20 minuten lopen voordat je bij de Big Buddha bent. Het hele park is ondertussen uitgegroeid tot een toeristische plaats met allemaal winkeltjes. Zeker een leuke plek om een hele middag door te brengen. Als je vervolgens verder loopt komt de lange trap van 268 treden naar het boeddhabeeld in zicht. Er zijn pelgrims die deze trap op de knieën beklimmen, en dat met een temperatuur van boven de 35 graden! Boven heb je een geweldig uitzicht. Met helder weer is het boeddhabeeld zelfs vanuit Macau te zien.

De Big Buddha is een prima uitstapje tijdens layover sightseeing.

Nathan Road

Om een uitstapje te maken naar het boeddhabeeld tussen je vluchten door zou ik zeker een layover van minimaal 6 uur willen aanraden. Heb je meer tijd, neem dan de metro naar station Mong Kok en wandel vervolgens zuidwaarts over de bekende Nathan Road. Dit is een drukke winkelstraat en het krioelt er van de mensen. Je kijkt er je ogen uit!

Nathan road, Hong Kong
Wandelen over de Nathan Road.

Hou je van shoppen? Dan zit je hier goed. Ook voor een culinair tussendoortje ben je hier aan het juiste adres. Als je de Nathan Road vervolgens helemaal uitloopt richting het zuiden, kom je uit bij de Avenue of the Stars. Dit is een boulevard met uitzicht op Hong Kong Island.

avenue of the stars, Hong Kong
Avenue of the Stars

Ook hier kan ik uren rondlopen. En ’s avonds wordt het hier al helemaal geweldig met de Symphony Of Lights Show. De skyline aan de andere kant van het water is dan het decor van een geweldige lichtshow. De Symphony Of Lights Show vindt elke dag om 20:00 plaats en wordt in 3 talen verzorgd: 3 keer in het Mandarijn Chinees, 3 keer in het Engels en 1 keer in het Kantonees Chinees.

skyline, Hong Kong island
Skyline van Hong Kong island.

Hong Kong Island

Je zou de oversteek naar Hong Kong Island kunnen maken met de boot, maar dit is ook mogelijk met de metro. Op Hong Kong Island vind je meer hoogbouw dan bij de Nathan Road. Ruimte is hier namelijk schaars, dus heeft men besloten om de hoogte in te gaan. Wat je hier zeker moet bezoeken is de Peak. Met een kabelbaan ga je naar boven voor een geweldig uitzicht over de stad.

Peak, hong kong, uitzicht
Uitzicht over Hong Kong gezien vanaf de Peak.

Het loont zeker om hier een paar uur door te brengen. Niet alleen het uitzicht is geweldig, ook het park is zeker de moeite waard voor een wandeling. De Peak is ook prima mogelijk voor layover sightseeing. Met de Airport Express ben je namelijk in nog geen 20 minuten op station Admiralty vanwaar je de kabelbaan naar de Peak kunt nemen.

Heb je even genoeg van de drukte en wil je even lekker bijkomen aan het strand? Geen probleem! Ook dit is mogelijk in Hong Kong. Neem een bus naar Stanley Bay en waan je in een hele andere wereld dan het drukke Nathan Road. Ik had hier helemaal niet meer het gevoel dat ik in Hong Kong was!

stanly bay, strand, Hong Kong
Zoek de rust op bij Stanley Bay.

In dit artikel heb ik een aantal tips gegeven voor een bezoek aan Hong Kong. Ik heb in 2015 een week in Hong Kong doorgebracht en een aardig beeld gekregen van de stad. Tijdens een lange layover zou ik zeker willen aanraden om de luchthaven te verlaten voor een kort bezoekje aan Hong Kong. Een goede planning vooraf is het halve werk om veel te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *