Trip introductie: Mijn award reis door Azië 20164 min leestijd

award, frequent flyer, miles

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In 2016 heb ik veel gevlogen. Volgens OpenFlights had ik in dat jaar maar liefst 73 vluchten en legde ik een totale afstand van 148.246 miles af. Een groot deel van deze vluchten waren award vluchten. In februari had ik veel van mijn gespaarde miles besteed voor fantastische reizen waaronder naar Azië in de maand mei.

Boekingsproces

Om jullie een beetje een idee te geven hoe ik mijn vluchten heb geboekt, leg ik hier uit hoe ik precies mijn miles heb verkregen en hoe ik ze vervolgens heb besteed.

Vluchten

Amsterdam – Istanbul – Athene – Caïro (Economy Class)

Doordat ik mijn award reis in Caïro ging starten moest ik daar natuurlijk ook zien te komen. Caïro is trouwens een prima uitvalbasis voor business class deals, zowel voor betaalde vluchten als op award. Rechtstreekse vluchten liepen uit op honderden euro’s dus ik ging op zoek naar andere ‘leukere’ opties. Ik was nog nooit in Istanbul geweest en het leek me leuk om hier een paar dagen te verblijven. Ik vond een goedkoop ticket met KLM die me met aantrekkelijke vliegtijden naar Istanbul zou brengen. Toen ik vervolgens zocht naar rechtstreekse vluchten van Istanbul naar Caïro kwam ik ook hier op hele dure tarieven uit, tot ik met het idee kwam om met Aegean Airlines via Athene te vliegen. Daar heb ik in 2015 vijf vluchten mee gemaakt en de ervaringen waren positief zodat ik ook deze vluchten vastlegde voor een mooie prijs.

aegean airlines, athene, istanbul
Zelfs op een korte vlucht van Istanbul naar Athene biedt Aegean Airlines een volledige maaltijd asn.

Caïro – Abu Dhabi – Doha – Dubai – Hong Kong – Taipei – Seoul – Tokyo (Business Class)

Het hoofdgedeelte van deze reis bestond uit maar liefst 7 vluchten. De vluchten zijn betaald met miles die ik bij het programma AAdvantage heb gespaard. Doordat Egypte in de zone Midden-Oosten ligt en Tokyo in het uiterste noordoosten van Azië zone 1 ligt kost deze reis slechts 30.000 miles in Business Class met onbeperkt aantal stops. Sinds de devaluatie van het AAdvantage programma in 2016 is hetzelfde nog steeds mogelijk voor 40.000 miles. Ook is het aantal te boeken segmenten per award sinds augustus 2017 teruggebracht naar 4. De miles heb ik verdiend door in 2015 twee error fares te boeken naar Hong Kong en Kuala Lumpur.

cathay pacific, business class, a330, Azië
Cathay Pacific Business Class op een A330

Tokyo – Bangkok (Economy Class)

Doordat ik vanaf Bangkok terug zou vliegen moest ik natuurlijk nog een ticket boeken om van Tokyo naar Bangkok te komen. Deze award boeking heb ik gemaakt met mijn miles van British Airways. Daar wordt het aantal miles namelijk berekend op de afstand die je aflegt en doordat de afstand Tokyo-Bangkok net onder de 3.000 miles ligt, kost een enkeltje slechts 12.500 miles in economy class. Deze miles heb ik verdiend door in 2015 slim gebruik te maken van een fantastische promotie van Accor. Door me te registreren voor deze promo verdiende ik met mijn hotelverblijven in Lille en Beijing meer dan 10.000 bonuspunten. Deze heb ik vervolgens via de 1:1 conversie overgeplaatst naar Iberia Plus om ze daarna weer over te plaatsen naar het Executive Club programma van British Airways. Ze kwamen me op dat moment mooi van pas om deze vlucht met Japan Airlines te boeken.

avios, executive club, tokyo, bangkok, Azië
Op zulke vluchten komen avios goed van pas.

Bangkok – Parijs – Amsterdam (Economy Class)

Het laatste gedeelte bestond uit twee vluchten met Air France. Doordat Bangkok tijdelijk in de Promo Awards zat kostte een enkeltje Bangkok-Parijs-Amsterdam slechts 20.000 miles in plaats 40.000. De miles heb ik verdiend met mijn American Express Flying Blue creditcard.

Hotels

Doordat net alle grote hotelketens hun zomerpromoties hadden aangekondigd leek me het nu een goed idee om weer te ‘investeren’. Voor nog geen € 50,- per nacht boekte ik een DoubleTree by Hilton in Istanbul voor twee nachten waarbij ik dubbele punten en nog eens 5.000 bonuspunten zou verdienen. Dit hotel is trouwens ook te boeken voor slechts 10.000 Hilton punten per nacht. In Cairo had ik de keuze uit een aantal zeer goede hotels. Zoals ik al eerder schreef kom ik graag terug naar Egypte vanwege de goede betaalbare resorts. Het Hilton Ramses met lounge in het centrum van Cairo is bijvoorbeeld te boeken voor 10.000 punten. Doordat ik vrij laat aankwam op de luchthaven die avond en doordat ik graag snel weer op de luchthaven wilde zijn voor mijn volgende vlucht, boekte ik een Novotel waarbij ik alweer de eerste twee van de zes nachten te pakken had om in totaal 6.000 bonuspunten van Le Club AccorHotels te verdienen. In Dubai, Seoul en Bangkok legde ik een Holiday Inn Express hotel vast om zo 30.000 IHG bonuspunten te verdienen.

Novotel, cairo, airport
In het Novotel Cairo Airport werd ik aangenaam verrast met een upgrade naar een suite.

Komende weken

De komende weken zullen de volgende artikelen worden gepubliceerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *