Review: Etihad Airways A321 Business Class Abu Dhabi-Doha

Etihad, a321, abu dhabi, doha, business class

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In tegenstelling tot de Europese business class op narrow-body toestellen, biedt Etihad wel een volwaardige business class. Tijdens mijn award reis door Azië vloog ik op een A321 van Abu Dhabi naar Doha.

Dit artikel is onderdeel van een reeks met artikelen over een reis op frequent flyer miles die ik in mei 2016 heb gemaakt. Wil je weten hoe ik precies mijn vluchten heb geboekt? Lees dan hier de trip introductie van deze reis.

Lounge

Nadat ik met Etihad vanuit Cairo was aangekomen op Abu Dhabi, ging ik door de security om vervolgens richting de Etihad Premium Lounge te gaan. Ik kon direct zien dat de Etihad lounges prima in orde zijn. Een hele andere ervaring dan op Cairo! Ik had in het vliegtuig al wat gegeten dus besloot hier voor iets kleins te gaan. Hier worden gelukkig wel alcoholische dranken geschonken.

snacks, Etihad, business class lounge, Abu Dhabi
Snacks met een biertje in de Etihad Premium Lounge.

Boarding

Mijn vlucht vertrok vanaf gate 41 en dat is niet heel ver van de lounge. De A321 stond gelukkig op tijd klaar en als business class passagier was ik als een van de eersten aan boord. Met 16 stoelen in Pearl Business Class en 158 in Economy is dit het grootste narrow-body toestel van Etihad. De A321 toestellen van Etihad worden voornamelijk ingezet op de middellange routes, maar dus ook op deze zeer korte vlucht naar Doha. De business class stoelen op deze narrow-boddy’s zitten erg comfortabel en bieden veel beenruimte. Ik had stoel 2A.

Etihad, a321, abu dhabi, doha, business class
Stoel 2A

Het leek ernaar uit te zien dat ik de enige business class passagier was tot er achter mij ook nog iemand plaats nam. Terwijl ik de stoelbediening wat aan het uittesten was, kwamen ook de economy class passagiers aan boord. Voor een narrow-body business class stoel kan de stoel trouwens in behoorlijk veel posities staan.

Etihad, a321, business class, stoelbediening
Stoelbediening

Even later kwam ook de crew langs met drankjes. Ook hier was er weer geen keuze uit alcoholische dranken, alleen jus d’orange en water.

Etihad, business class, pre departure drink
Pre departure drink

De vlucht

Iedereen was vrij snel aan boord en ik dacht dat we op een gegeven moment wel zouden vertrekken. Dit bleek echter wat langer te duren door een technisch probleem. Ik rook een brandlucht en vreesde voor mijn aansluiting in Doha. Gelukkig was alles snel opgelost en na ongeveer 45 minuten konden gelukkig Abu Dhabi achter ons laten.

Abu Dhabi, etihad
Lichten van Abu Dhabi

Toen eenmaal het ‘stoelriemen vast’-lampje uit was kwam de crew in razendsnel tempo langs om de tafel te dekken. De vlucht zou immers niet eens een half uur duren. Zelfs op zo’n korte vlucht is de service uitstekend. De maaltijd bestond uit een paar snacks met wat brood.

Etihad, business class, a321, service
Zelfs op een korte vlucht als deze een prima service.

De crew was zeer vriendelijk en bood zelfs nog aan om een foto van mij te nemen. Alles werd met een glimlach gedaan, zeker een goed voorbeeld voor alle crewleden. Net voor de landing werd nog een koffie gebracht en voor ik het wist stonden we al aan de grond in Doha.

koffie, etihad, business class
Een koffie voor de landing.

Na aankomst op de luchthaven van Doha zocht ik direct de Oryx Lounge op. Ik vloog daarna namelijk door met Qatar Airways naar Dubai in economy. En waarom niet in business class? Wel, omdat Qatar Airways op sommige vluchten alleen maar economy en first class aanbiedt, ook op narrow-body toestellen. Daarom had ik ook geen toegang tot de Al Mourjan lounge die alleen voor business en first class passagiers toegankelijk is.

Conclusie

Zelfs op narrow-body toestellen zoals de A321 biedt Etihad een geweldig business class product aan. Zowel de service als de catering waren prima in orde. Etihad is zeker een van mijn favoriete maatschappijen en biedt, als het aan mij ligt, net dat extra’s wat Emirates niet biedt. Al zijn beide maatschappijen natuurlijk echt geweldig om mee te vliegen.

Overzicht

Publicatie Datum

23 December 2017

Voordelen

- Goed business class product op narrow-body toestellen
- Vriendelijke service
- Goed eten
- Keurige lounges

Nadelen

Vrijwel geen

Reisklasse

Stoel

Eten en drinken

Crew

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Etihad is een prima maatschappij en biedt zelfs op short-haul vluchten een uitstekende full-service. Zeker leuk om echte business class stoelen gezien op een A321.

4.3

Reacties

    • Goffe de Boer Goffe de Boer zegt

      Dat kan best zo zijn. Aan de stoelbediening te zien zijn dit wel full flat stoelen. Als ik Etihad A321 business class in google intyp krijg ik andere soort stoelen te zien. Misschien zijn er twee types A321 en is dit type bedoeld voor middellange afstandsvluchten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *