Review: Novotel Cairo Airport

Accorhotels, Novotel, Cairo

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tijdens deze reis verbleef ik twee nachten in Cairo. Door mijn late aankomst was ik eigenlijk wel genoodzaakt om voor een airport hotel te kiezen. Voor nog geen € 120,- boekte ik twee nachten inclusief ontbijt in het Novotel Cairo Airport.

Dit artikel is onderdeel van een reeks met artikelen over een reis op frequent flyer miles die ik in mei 2016 heb gemaakt. De trip introductie van deze reis vind je hier.

Aankomst

Het Novotel Cairo Airport bevindt zich bij terminal 1. Om 00:50 kwam ik met Aegean Airlines vanuit Athene aan op terminal 3. Ik had het hotel een paar dagen van te voren al laten weten dat ik een late aankomst zou hebben. Er zou die avond iemand met een naambordje voor me klaar staan om me naar het hotel te brengen. Terminal 3 is trouwens in tegenstelling tot terminal 1 een moderne en overzichtelijke terminal. Nog voor de paspoortcontrole zag ik iemand met een bordje met mijn naam erop. Na een visum gekocht te hebben kon ik door de paspoortcontrole om vervolgens plaats te nemen in een busje die me naar het Novotel Cairo Airport zou brengen. Toen ik om half twee ’s nachts de lobby van het hotel binnenwandelde was het vrij druk. Veel reizigers waren net aangekomen en anderen waren aan het uitchecken voor een vroege ochtendvlucht. Ik overhandigde mijn Accor Platinum pasje en de receptionist liet weten dat ik een upgrade had gekregen naar een Superior Suite.

Superior Suite

Het hele complex ziet er behoorlijk groot uit en bestaat uit meerdere gebouwen. Ik moest het hoofdgebouw uitlopen om vervolgens langs het zwembad te lopen naar een ander gebouw waar mijn kamer zich bevond. Toen ik de suite binnenliep werd ik positief verrast door de grootte van het vertrek. De suite bestaat uit twee gedeeltes die worden gescheiden door een schuifdeur.

Novotel, Cairo, Airport, Superior Suite
Zitgedeelte van de Superior Suite.

In het zitgedeelte stond een bureau met televisie. Ook is er een minibar met kluisje aanwezig. Op de tafel lag een welkomstbriefje met een fruitschaal en wat zoetigheden. Toch altijd leuk die personal touch.

Novotel, cairo, airport, welkomstgeschenk
Welkomstgeschenk

De suite is ingericht in de nieuwe Novotel stijl met wat donkere maar zachte kleuren. Leuk aan deze nieuwe stijl vind ik de lichtdecoratie. In het slaapgedeelte stond een lekker groot kingsize bed.

novotel, cairo, airport, kingsize bed
Kingsize bed met lichtdecoratie aan de wand.

In deze ruimte is nog een tweede televisie te vinden. Verder is er nog een kleine sofa aanwezig. Het gehele vertrek doet erg huiselijk aan en biedt wat betreft ruimte zeker een grote meerwaarde vergeleken met de gewone kamers.

novotel, cairo, superior suite
Novotel Cairo Airport Superior Suite.

Naast het slaapgedeelte bevindt zich de badkamer. De Superior Suite telt twee toiletten en twee douches. Er is een regendouche aanwezig in een aparte cabine. Dat vind ik zelf altijd prettig. De douche had een prima waterdruk en veranderde gelukkig niet steeds van temperatuur. In het bad is een tweede douche aanwezig. Voor de rest zag alles er prima schoon en goedonderhouder uit.

Deze diashow vereist JavaScript.

Faciliteiten

Wat betreft faciliteiten is er een restaurant en fitnessruimte aanwezig. Ik ben door mijn late aankomst die nacht snel in slaapgevallen. De volgende dag heb ik de piramides van Gizeh bezocht. Om daar te komen moest ik kriskras door Cairo en dat is me toch een drukke stad. Ik was blij dat ik de volgende dag al bij de luchthaven was zodat ik niet in de file stond voor mijn vlucht naar Abu Dhabi. Toen ik terugkwam van excursie heb ik mijn welcome drink voucher ingewisseld.

welcome drink, zwembad, Novotel, Cairo
Welcome drink aan het zwembad na een dag in het drukke Cairo met 35 graden.

Ontbijt

Doordat dit een airport hotel is wordt het ontbijt al vroeg in de ochtend geserveerd. Ook hier was ik erg tevreden, zowel over het buffet als over de service. Het buffet had veel te bieden en vond ik zeker niet slecht voor een Novotel. Regelmatig werd gevraagd of ik nog wat wilde drinken, prima service!

ontbijt, novotel, cairo airport, service
Ontbijt in het Novotel Cairo Airport.

Conclusie

Ik had een aangenaam verblijf in de Superior Suite van het Novotel Cairo Airport. Zeker de nieuwe Novotel stijl van deze kamers bevalt me erg. Ik had tijdens deze reis een late aankomst in Cairo waardoor ik eigenlijk wel genoodzaakt was om een airport hotel te boeken. Voor een layover kan ik dit hotel dan zeker aanraden. De kamers, de service en faciliteiten zijn allemaal prima in orde.

Overzicht

Publicatie Datum

19 December 2017

Voordelen

- Moderne kamers
- Superior Suites aanwezig
- Prima service

Nadelen

Vrijwel geen

Sterren

Service

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Algemene Waardering

Conclusie

Het Novotel Cairo Airport is een modern hotel met een uitstekende service. Ik zou dit hotel zeker willen aanraden, mocht je een lange layover hebben op Cairo Airport.

4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *