Vernieuwde World Business Class op KLM Airbus A330 vloot

WBC KLM A330

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Afgelopen weekend meldde Insideflyer.nl dat de eerste Airbus A330-300 van KLM is uitgerust met een vernieuwde World Business Class. Het betreft een full-flat stoel ontworpen door Hella Jongerius die ook de cabine in de Boeing 747 en Boeing 777 vloot heeft verzorgd.  Het lijkt erop dat er voor een aangepaste variant is gekozen van de eerste generatie full-flat stoelen, in 2-2-2 opstelling. De cabine van de A330 is namelijk kleiner dan bij Boeing, en de huidige stoelen zouden te breed zijn. De stoel meet in bed mode 206 cm. Ook het entertainmentsysteem is onder handen genomen, en er is nu een 18-inch touchscreen in ‘HD kwaliteit’. De A330 vloot krijgt dus geen Business Class met direct aisle access, zoals de nieuwste stoel op de Boeing 787 Dreamliner. Dit is niet verrassend aangezien de Airbussen een kleine premium configuratie hebben. Nu de PH-AKA vliegt wordt de rest van de A330-300 vloot omgebouwd. Dit moet in juli 2018 klaar zijn. Hierna zijn de kleinere A330-200’s aan de beurt. Medio oktober moet de gehele KLM longhaul vloot dan eindelijk uitgerust zijn met full-flat stoelen in WBC.

Deze diashow vereist JavaScript.

Bestemmingen

In tegenstelling tot wat KLM meldt in haar persbericht, vloog de AKA afgelopen weekend naar Havana en niet naar Koeweit. De overige bestemmingen waar de grootste variant van de A330 wordt ingezet zijn: Vancouver, Lagos, Kigali/Entebbe, Bahrein, Aruba/Bonaire en Washington.

De ombouw van de eerste Airbus had bijna 2 weken vertraging opgelopen. Hopelijk gaan de volgende modificaties wel volgens schema.

Een geupdatet stoelindeling heeft KLM nog steeds niet gepubliceerd.

Reacties

  1. Chiel zegt

    Heb dit weekend met PH-AKA naar Curacao gevlogen. Het is 2-2-2 configuratie.
    Heb wat foto’s gemaakt, het ziet er goed uit! De WBC heeft grote schermen en een snel entertainment systeem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *