Nieuwe stoelindeling KLM Airbus A330-200

KLM A330

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM heeft een nieuwe seatmap geupload voor de Airbus A330-200. Hierin is het aantal business class stoelen verminderd van 30 naar 18. In het tweede type zijn er nog ‘maar’ 3 rijen business class tussen deur 1 en 2. De minicabine met 2 rijen tussen deur 2 en Economy is verwijderd. Daarvoor in de plaats is er nu een aanzienlijk groter aantal Economy Class stoelen; 1 extra in Economy Comfort en 36 meer normale Economy stoelen.

KLM A330 stoelindeling
De originele stoelmap
KLM A330 stoelindeling
De stoelindeling met minder business class

A330 Business Class

De KLM Airbus A330-200 wordt voornamelijk ingezet naar de oostkust van Noord-Amerika, het Midden-Oosten en Afrika. Vooral naar Canada en de VS staat de vraag voor business class onder druk. Op zogenaamde ‘low-yield’ routes is een indeling met meer Economy wellicht beter voor KLM. Het is niet bekend hoeveel van de acht A330-200’s deze indeling hebben of krijgen.

Voor passagiers die in Economy reizen betekent dit wel dat er een kleinere kans is op een upgrade aanbod of beschikbaarheid voor een upgrade met miles.

Het is frappant dat KLM nog een extra wijziging doorvoerd in de stoelindeling in de A330-200 vloot. Hoewel het eerst niet gepland was, wil de KLM de Airbus toestellen toch gaan uitrusten met de nieuwe World Business Class. Deze tussenstap lijkt daarom extra werk te zijn.

Reacties

  1. Chris zegt

    Mijn AMS-MIA vlucht in november gaat in de nieuwe configuratie. Het vluchtschema is direct ook gewijzigd van late middag naar vroege ochtend vertrek .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *