Revolut: Pinnen en betalen in het buitenland zonder extra kosten4 min leestijd

Revolut card

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Als je op internet een aankoop doet in bijvoorbeeld Amerikaanse dollars betaal je ongemerkt altijd ook een percentage van het bedrag aan de bank. Dat geldt ook voor pinnen in het buitenland, tenminste als dat buiten de Eurozone is.
Gelukkig is er een mooi product: Revolut! Deze partij rekent namelijk geen extra kosten voor dit soort transacties.

Wat berekent de bank aan extra kosten?

Als je met je betaalpas of creditcard een betaling doet of geld pint berekent de bank een zogenaamde conversie toeslag. (conversion fee). Uiteraard is er één officiële wisselkoers van de Europese Centrale Bank (ECB) die gehanteerd wordt. Maar de banken verdienen vervolgens geld om over zo’n bedrag een conversie toeslag te rekenen. Hoeveel een bank berekent, verschilt, maar normaal gesproken ligt deze toeslag tussen de 1% en 3%.

creditcards

Op een bedrag van bijvoorbeeld €100 is dat dus tussen de €1 en €3 die je ongemerkt aan de bank betaalt! Daarbij komt nog een bedrag van rond de €2,50 (afhankelijk van de bank) als je met je bankkaart in het buitenland pint.

Wat is Revolut?

Revolut is een van de nieuwe spelers op de financiële markt en bestaat sinds 2015. Het zorgt ervoor dat internationale betalingen simpel en zonder extra kosten kunnen gebeuren. Alles gaat online via website of app. Je kunt de app downloaden via  de Apple of Android store.
Je kunt online betalingen doen, maar nog handiger is de Revolut Card: een creditcard (Mastercard) die je kunt gebruiken om betalingen mee te doen, of mee te pinnen in het buitenland.

Revolut Card
Revolut Card

Aangezien je moet zorgen voor voldoende saldo, is deze creditcard dus eigenlijk een pre-paid creditcard. In onderstaand filmpje een korte en duidelijke uitleg:

Bij Revolut geen extra of verborgen kosten?

Inderdaad, de kosten die hierboven zijn genoemd, zijn nul! Maar er zijn wel een wat beperkingen. Zo kun je per kalendermaand maximaal €200 aan waarde pinnen zonder kosten. Kom je boven de €200 dan wordt er 2% toeslag berekend.

Ook is er een grens aan het maximaal per kalendermaand over te maken bedragen. Deze grens is €6000 per kalendermaand en daarboven wordt 0,5% toeslag berekend.

De Revolut Card is gratis, maar het kost je wel eenmalig €6 verzendkosten.

Het storten van geld op je account is gratis als je het via een bankoverschrijving doet. Echter, als je het via creditcard doet, berekent Revolut 1% fee.

Revolut heeft ook een Revolut Premium Card tegen een fee van 6,99GBP per maand, ongeveer €8,50. Met deze Premium Card kun je onder andere tot maximaal €400 per kalendermaand gratis pinnen.

De Revolut Multi Currency App
De Revolut Multi Currency App

Mijn eigen ervaringen

Ik heb zelf pas besloten om de Revolut Card eens uit te proberen. Eerst de app gedownload en verder alles via de app op mijn telefoon kunnen regelen tijdens het registratieproces.

Nu had ik een account, maar nog zonder geld. Ook kun je dan nog geen Revolut Card aanvragen, want je dient namelijk dan €6 verzendkosten te betalen. Eerst dus geld toevoegen, “top-up” zoals dat in de app heet. Aangezien ik dit begonnen ben om geld uit te sparen, wilde ik niet met creditcard top-uppen, aangezien daar 1% toeslag voor gerekend wordt.
Ik heb dus via een bankoverschrijving geld overgemaakt. In de app krijg je daar duidelijke instructies over. Je maakt een bedrag over naar een IBAN nummer in Groot Brittannië met een specifieke referentiecode. De betaling kan je gewoon in Euro’s doen, in dat geval krijg je bij Revolut een saldo in Euro’s.

Aangezien deze bankoverschrijving via de “normale” banksystemen verloopt, duurde het drie dagen voordat ik mijn saldo in de Revolut app opgehoogd zag. Ik heb daarna een creditcard aangevraagd en de €6 werd direct van mijn saldo afgetrokken. De kaart had ik binnen een week thuis op de deurmat liggen!

Een vlucht boeken…

Aangezien ik een vlucht met Air Asia wilde boeken die afgerekend moest worden in Thai Baht heb ik voor het eerst de Revolut Card gebruikt. Op het moment van betalen, kreeg ik op mijn telefoon een push-bericht van Revolut dat de betaling gedaan was met de actuele koers erbij. Werkte perfect!

Revolut - Air Asia betaling
Revolut – Air Asia betaling

Conclusie

Zeker aan te bevelen voor als je wel eens buiten de Eurozone komt! Bij een weekendje Londen zul je toch echt Britse Ponden uit de muur moeten halen en dat kan nu zonder dat je daar onnodige extra kosten voor neertelt. Nadeel is wel dat gratis pinnen gelimiteerd is tot €200 per kalendermaand. Dit is tijdens een gewone vakantie natuurlijk niet veel.

Maar de andere kant is dat Revolut verder gratis is! Voor betalingen in buitenlandse valuta, bijvoorbeeld een aankoop in een webshop, is het ideaal om de Revolut Card te gebruiken omdat je dan de beste wisselkoers hebt.

Hebben jullie al gebruik gemaakt van Revolut of misschien een soortgelijk product? We horen het graag van je!

Reacties

 1. emvi zegt

  vraagje : Heb je de rate voor THB vergeleken met de officiele rate op het moment dat je betaalde ?

 2. Frank zegt

  Ik gebruik de Revolut card al lange tijd. Vooral onder airline crew is deze card erg populair. Ik heb de wisselkoers wel eens vergeleken. Revolut is erg voordelig in gebruik. Het is geen creditcard dus je hebt geen aankoopverzekering en tevens ben je niet gedekt tegen diefstal. Maar aangezien de card prepaid is loop je weinig risico wanneer je niet te veel geld op je card hebt staan. In de voorwaarden staat dat het meerdere werkdagen in beslag kan nemen om geld op de card te storten. Mijn ervaring is toch wel dat dit erg snel gaat. Maximaal 2 dagen tot nu toe.

  Kort geleden is er een soortgelijk product op de markt gekomen. Dit is N26 en is een Duitse bank. Het voordeel is dat je hier ook een gratis bankrekening kunt openen. Je valt wel onder het Duitse garantiestelsel. Er zijn een paar verschillen tussen Revolut en N26. Een ieder moet maar afwegen wat het beste bij je past.

 3. Mattie zegt

  Ik heb vandaag mijn Revolut visa kaart binnen gekregen .maar ik heb geen pincode voor de bank om te pinnen .heb me aangemeld op de app en mijn telefoon nummer klopt iedere keer niet .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *