Bestemmingstips: Seoul

namdaemum, seoul

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul is een van mijn favoriete steden in Noord-Azië. Net als in Tokyo gaat het moderne leven ook in Seoul samen hand in hand met oude tradities. Moderne wolkenkrabbers staan op een steenworp afstand van mooie oude paleizen. In dit artikel geef ik een aantal tips wat je kunt zien in deze geweldige stad tijdens een layover.

Dit artikel is onderdeel van een reeks met artikelen over een reis op frequent flyer miles die ik in mei 2016 heb gemaakt. De trip introductie van deze reis vind je hier.

Luchthavens

Seoul heeft twee belangrijke luchthavens: Incheon (ICN) en Gimpo (GMP). Incheon is de grootste en nieuwste van de twee en ligt ongeveer 50 kilometer ten westen van de stad. De meeste internationale vluchten komen aan op deze luchthaven. De reismogelijkheden naar het centrum van Seoul zijn legio. Naast de stoptrein is er ook een Airport Express die je in mum van tijd naar het centrum brengt.

Incheon-International-Airport
Incheon Airport

Gimpo Airport ligt een stuk dichter bij de stad en wordt vooral gebruikt voor binnenlandse vluchten en vluchten binnen Azië. Vroeger was dit echter de belangrijkste luchthaven, maar sinds de opening van Incheon staat Gimpo op nummer 2. De luchthaven is direct aangesloten op het metronetwerk en binnen een uur ben je bij de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Tijdens mijn reis kwam ik aan op Incheon en vertrok ik van Gimpo.

Bezienswaardigheden

Zelf had ik een layover van 23 uur in Seoul. Nadat ik ’s avonds laat was aangekomen met Cathay Pacific vanuit Taipei, nam ik de metro richting het centraal station. Niet ver hier vandaan bevond zich mijn hotel. Om een mooi aantal IHG bonuspunten te verzamelen had ik het Holiday Inn Express Incheon Euljiro geboekt. De volgende dag begaf ik me weer op het centraal station om de stad te verkennen. Dat is een prima startpunt.

seoul, Zuid-Korea, bestemmingstips, centraal station
Je begent je wandeling het beste op het centraal station.

Veel bezienswaardigheden van Seoul liggen op loopafstand vanaf het centraal station. Als je het station verlaat en in noordelijke richting loopt, kom je na een wandeling van ongeveer 20 minuten uit bij de Namdaemun-poort. Dit was vroeger een van de stadspoorten van Seoul. Sinds 2008 is dit de enige stadspoort die nog is overgebleven.

namdaemum, seoul
De Namdaemun-poort

Deoksugung Paleis

Als je vervolgens doorwandelt in noordelijke richting kom je uit bij het Deoksugung Paleis. Vooral het park rondom dit paleis vond ik mooi. Het is de ideale plek om even bij te komen in de zon. Doordat ik hier in de maand mei was stond alles mooi in bloei.

deoksugung, paleis, seoul
Het park met mooi aangelegde tuinen rondom het Deoksugung Paleis.

Het Deoksugung Paleis kent ook westerse invloeden. Zeker leuk om hier dezelfde architectuur tegen te komen als in veel Europese steden.

architectuur, seoul
Westerse architectuur in Seoul.

Gyengbok-Gung Paleis

Als je vervolgens het park weer verlaat en doorloopt in noordelijke richting, kom je uit bij een drukke weg. Aan de overkant van deze weg bevindt zich het Gyengbok-Gung Paleis. Dit indrukwekkende paleis heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Zuid-Korea.

paleis, Gyengbok-Gung, seoul
Het indrukwekkende Gyengbok-Gung paleis.

Achter dit paleis bevinden zich verscheidene tempelcomplexen. Helaas is door de Japanse bezetting een deel verwoest. Andere delen zijn weer gerenoveerd en doen nu meer dienst als toeristische attractie. Soms is de toegang gratis en soms moet je een klein bedrag betalen om het te bezoeken. Wil je echt alle paleizen bezoeken? Dan ben je meer dan een dag zoet! Ik nam na een tijdje de metro terug naar Gimpo Airport vanwaar mijn vlucht met Japan Airlines naar Tokyo zou vertrekken.

tempelcomplex, seoul
Het ene tempelcomplex naar het andere.

In dit artikel heb ik een aantal tips gegeven wat je zoal kunt doen tijdens een layover in Seoul. Deze keer verbleef ik er maar 23 uur. De stad kent natuurlijk veel meer bezienswaardigheden. Ook populair is een uitstapje naar de grens met Noord-Korea. Mocht je Seoul bezoeken tijdens een layover, dan zou ik zeker de tempelcomplexen bezoeken. Plan echter voldoende tijd in tussen je vluchten, zeker als je aankomt en vertrekt op Incheon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *