American: limiet op aantal segmenten award ticket

Nieuws van American Airlines

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

American heeft sinds kort een limiet ingevoerd op het aantal segmenten dat je op een award ticket kunt boeken. Tot voor kort was het aantal segmenten “onbeperkt”, maar nu is daar door American paal en perk aan gesteld. De praktische impact zal waarschijnlijk meevallen, maar de echte creatieveling wordt nu aan banden gelegd.

Maximaal 4 segmenten per award ticket

Tot nu toe was er bij American geen sprake van een maximaal aantal segmenten. Zolang je voldeed aan de maximale reisafstand en je de meest directe route koos, was er ontzettend veel mogelijk bij American. Je kunt hier meer lezen over het boeken van award tickets bij American. Je kunt op internationale award tickets nu nog maximaal 4 segmenten boeken. Binnen de Verenigde Staten en Canada is dat zelfs gemaximeerd tot 3 segmenten.

Ondertussen blijven de meest belangrijke award route regels nog steeds van toepassing:

  • Je kunt de Maximum Permitted Mileage (MPM) met 25% overschrijden;
  • De meest directe route moet gekozen worden. Bij een gebrek aan beschikbaarheid kan hiervan afgeweken worden.

Hierdoor is het nog steeds mogelijk om mooie routes in elkaar te zetten, maar helaas moet je dit tot maximaal 4 segmenten beperken. Ik was ooit eens genoodzaakt om maar liefst 7 segmenten te boeken op een award ticket, maar dat is dus nu niet meer mogelijk.

award ticket
Dit is niet meer mogelijk

Conclusie: beperkte impact

Het is jammer dat er vanaf heden nog maximaal 4 segmenten op internationale award tickets geboekt kunnen worden. Hiermee wordt het Aadvantage programma van American wederom een stukje minder aantrekkelijk. De impact is overigens wel redelijk beperkt, omdat je in praktijk waarschijnlijk niet snel boven de 4 segmenten uit komt. Persoonlijk vond ik het wel een sport om zoveel mogelijk leuke vluchten toe te voegen aan een award ticket.

Wat vindt jij van deze verandering?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *