Bestemmingstips: Dubai

Bestemmingstips, Dubai

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Dubai is ongetwijfeld een populaire bestemming bij Nederlandse en Belgische reizigers. Veel van ons zijn er al eens geweest en als je er nog niet geweest bent, zul je er vast eens naar toe gaan. Je zou een weekend of weekje Dubai kunnen boeken, maar je kan de stad ook bezoeken tijdens een layover of stopover met Emirates als je bijvoorbeeld verder vliegt naar Azië of Oceanië. In dit artikel geef ik een aantal tips voor zowel een kort als een lang verblijf.

Dit artikel is onderdeel van een reeks met artikelen over een reis op frequent flyer miles die ik in mei 2016 heb gemaakt. De trip introductie van deze reis vind je hier.

Luchthaven

Dubai International Airport verwerkte in 2016 ruim 83 miljoen passagiers en is daarmee de op twee na drukste luchthaven ter wereld. De luchthaven bestaat uit twee terminals. Als je met Emirates vliegt, kom je aan en vertrek je van terminal 3. Alle andere maatschappijen zitten in terminal 1. Beide terminals zijn per metro verbonden met veel bezienswaardigheden van de stad. Op piekuren kan deze metro behoorlijk vol zijn waardoor ik liever een taxi zou nemen. Naast Dubai International Airport is er ook nog Al Maktoum Airport die op dit moment vooral voor low-cost maatschappijen zoals Wizzair wordt gebruikt.

Deira

Velen kennen Dubai van de grote skyline met de Burj Khalifa. Toch is er ook nog een oud gedeelte in Dubai waar het vroeger allemaal begon. Dit gedeelte heet Deira en ligt niet ver van de luchthaven. Het is zeker leuk om in de souk rond te wandelen of een terrasje te nemen aan de Creek. De verkopers in de souk zijn bijna allemaal buitenlanders. Vooral Indiërs zijn er in overvloed.

deira, dubai, souk
In Deira vind je nog het oude Dubai terug.

Ook leuk is om een boottochtje te maken op een Dhow over de rivier de Creek. Je vaart dan eigenlijk tussen het oude en het nieuwe gedeelte in. Langs de rivier wordt nog volop gebouwd.

Dubai, creek, dhow
Maak zeker een boottochtje over de Creek.

Het moderne Dubai

Als je vervolgens de metro neemt en uitstapt bij Dubai Mall, kom je in een wereld van wolkenkrabbers en shopping malls. Kom je naar Dubai om te shoppen? Dan zit je hier goed. Naast de winkelgalerijen vind je hier nog veel meer amusement waaronder een aquarium.

Dubai mall, Dubai
Dubai Mall

Als je vervolgens de shopping mall helemaal doorloopt, kom je bij de bekende Burj Khalifa. Het hele gebied rondom deze 828 meter hoge toren is mooi aangelegd met grachten. Ook hier is een boottochtje een leuke attractie. Soms lijkt het net of je in Venetië bent. ’s Avonds is het hier al helemaal geweldig met de lichtshow.

fontein,dubai, vuurshow
Elke avond is er een spetterende lichtshow bij de fontein.

De Burj Khalifa is anno 2017 nog steeds de hoogste toren ter wereld. De bouw werd in 2009 voltooid en het gebouw zelf werd geopend in 2010. De ruimtes in de toren doen vooral dienst als appartementen en woningen. Ook is er een hotel en restaurant aanwezig in de toren.

Wil je naar boven voor een geweldig uitzicht over Dubai? Dat kan! De toren is dagelijks geopend voor publiek. Tip: Koop je ticket vooraf online. Zo krijg je een fikse korting en hoef je niet in de wachtrij te staan. Je kunt naar de 124ste verdieping of helemaal naar de 148ste verdieping.

Uitzicht, Burj khalifa, Dubai
Uitzicht vanaf de 124ste verdieping.

Zelf ben ik in januari 2017 naar de 124ste verdieping gegaan. De beste tijd van de dag om dit te doen is rond een uur of 6 om de zonsondergang mee te maken. Zeker een must see als je in Dubai bent!

Burj khalifa, Dubai, mileage run
Een bezoekje aan de Burj Khalifa tijdens een mileage run in januari 2017.

Jumeirah

Als je nog verder met de metro gaat, kom je uit bij Jumeirah, een residentieel kustgebied van Dubai. Hier bevindt zich o.a. het bekende Burj Al Arab Hotel. Dit is het enigste 7-sterrenhotel ter wereld en een prima plek voor high-tea, tenminste als je bereid bent daarvoor de prijs te betalen.

Burj al arab, Dubai
Het bekende Burj Al Arab Hotel.

Ook voor strand zit je in Dubai goed. Zeker in de buurt rondom Jumeirah zijn publieke stranden te vinden. Jumeirah is ook het gedeelte waar de bekende Palm Islands zich bevinden.

Jumeirah, Dubai
Jumeirah Public Beach

Als je de monorail neemt richting het einde van de Palm Islands, kom je uit bij Atlantis Dubai. Op eigen ervaring zou ik minimaal een dag willen aanraden om hier te verblijven. Het park is voor jong en oud en biedt naast een aantal spetterende glijbanen ook een mooi strand.

Atlantis, Dubai
Een bezoekje aan Atlantis is zeker de moeite waard.

Buiten Dubai

Als je langer in Dubai verblijft, zou je kunnen overwegen om een excursie te boeken naar de woestijn. In juni 2017 verbleef ik tijdens een weekendje Dubai in het Hilton Dubai Creek (klik). Hier heb ik goedkoop een jeep safari kunnen boeken. Als je eenmaal de stad uit bent, is het een en al woestijn. Zeker leuk om die te gaan verkennen met een Toyota Land Cruiser. Daarnaast zijn er nog verschillende activiteiten te doen, zoals quad rijden of op een kameel zitten.

Dubai, jeep safari
Ook buiten Dubai is er genoeg vertier zoals een jeep safari.

In dit artikel heb ik een aantal belangrijke plekken en must sees van Dubai opgenoemd. Heb je een vlucht met Emirates en is je layover langer dan 10 uur? Dan zou ik zeker even de metro nemen naar de stad en te genieten van dat moment. Met Emirates is het trouwens mogelijk om een gratis stopover van meerdere dagen in te plannen. Vlieg je bijvoorbeeld met Emirates voor een vakantie van twee weken naar Thailand of Indonesië? Maak dan zeker tijdens je heen- of terugreis gebruik van deze optie. Zo heb je twee bestemmingen in een keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *