Review: Intercontinental Amstel Hotel

Amstel Hotel

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Een review van het Amstel Hotel, één van mijn favoriete hotels in Nederland. Waarschijnlijk heeft het hotel bij iedereen die het programma “vier seizoenen aan de Amstel” heeft gevolgd veel sympathie opgewekt. Bij mij in ieder geval wel.

In dit programma kon je zien hoe ver het team onder leiding van Anita Bos gaat om het gasten naar hun zin te maken. Daarnaast is het hotel door de tijd heen bezocht door veel beroemdheden. In onderstaand filmpje kun je daar een aardige compilatie van zien:

In ieder geval, ik had dus niet verwacht zelf ooit in het Amstel Hotel te kunnen overnachten. Maar dankzij mijn “punten en miles” hobby bleek dit geen enkel probleem te zijn. Dit jaar verbleef ik 2 keer in het Amstel Hotel en van mijn meest recente verblijf tref je hier een review aan.

Amstel Hotel: boeking en service

Omdat het Amstel Hotel in Amsterdam een Intercontinental hotel is, kun je IHG Rewards punten inzetten om een nacht te boeken. Het is in mijn ogen één van de betere mogelijkheden om je punten effectief in te zetten. Voor 50.000 IHG Rewards punten per nacht kun je er verblijven. Dat is veel, maar er zijn genoeg andere Intercontinental Hotels waar je maar liefst 60.000 punten moet betalen.

Ik verbleef in januari al eens in het Amstel Hotel om mijn verjaardag daar te vieren. Het verblijf begon fantastisch. Na het afronden van een high tea stond er een halve fles Veuve Clicquot klaar, samen met een verjaardagstaart. Dat is natuurlijk een geweldige service en voor een champagne liefhebber een schot in de roos!

amstel hotel
Amstel Hotel verjaardagscadeau

Helaas werd het de tweede nacht drastisch minder. Het hotel was afgehuurd voor een bar mitswa feest van een 13 jarige jongen. Het is natuurlijk geweldig dat iemand dit doet, maar voor de overige hotelgasten is de lol er dan wel vanaf. Je kunt geen gebruik meer maken van de hotelfaciliteiten en doet ’s nachts geen oog dicht. Zelfs van het ontbijt in het restaurant konden we na een slapeloze nacht geen gebruik maken. Het Amstel Hotel heeft dit echter keurig opgelost en de punten van de laatste nacht teruggegeven. Goede service!

Voor een concertbezoek met mijn broer boekte ik daarom opnieuw een kamer voor 50.000 punten. Het was geen probleem om een King Bed te verruilen voor twee losse bedden. Daarnaast boekte ik de Club Life Experience. Als Ambassador betaal je hiervoor slechts € 84,00.

Aankomst en Check in

Rond 15.00 uur komen arriveren we bij de ingang van het hotel. Gelijk worden onze tassen uit de auto gehaald en krijgen we een kaartje voor de Valet parking. Nadat we de prachtige trappen van het hotel opgelopen zijn worden de draaideuren bediend en vriendelijk welkom geheten in het Amstel Hotel. Door de immense kerstboom ziet het hotel er nog mooier uit dan normaal gesproken het geval is.

amstel hotel
Amstel Hotel Entree
amstel hotel
Amstel Hotel Lobby

Bij de check in mogen we plaats nemen aan het bureau. Allereerst krijgen we een glas prosecco aangeboden, een fijne binnenkomer. De check in is alles behalve haastig. Alle details van het verblijf worden doorgenomen.

amstel hotel
Amstel Hotel check in desk

Voorafgaand aan mijn verblijf heb ik wat geruchten gehoord dat het Amstel Hotel niet langer upgrades geeft op reward nachten. Wij krijgen een upgrade naar een kamer met zicht op de Amstel. Bovendien worden alle overige Ambassador voordelen gehonoreerd, inclusief laat uitchecken. Normaliter brengt degene die je incheckt je ook naar je kamer. Er staat inmiddels een groepje mensen achter ons te wachten. Om deze reden vraagt de medewerker of het goed is dat hij dit achterwege laat. Geen enkel probleem.

Amstel Hotel, de kamer

Met de lift komen we aan op de stijlvolle gang van de vierde verdieping van het hotel. De gangen zijn breed en voorzien van een hoog plafond met mooie sierlijsten. Daarnaast zijn de gangen minder “saai” dan een gemiddeld hotel, omdat hier en daar wat stoelen, tafels en kasten geplaatst zijn.

amstel hotel
Amstel Hotel gang

Wij hebben kamer 420 toegewezen gekregen en deze bevindt zich aan het einde van de gang, waardoor je geen last zult hebben van liftgeluiden.

amstel hotel
Kamer 420

Bij binnenkomst van de kamer kun je rechts naar de badkamer. Aan de linkerzijde is een kast geplaatst, waarop later een persoonlijke welkomstbrief en vers fruit ligt.

amstel hotel
Amstel Hotel kamer entree
amstel hotel
Vers Fruit
amstel hotel
Persoonlijke welkomstgroet

Even verderop is aan de rechterzijde een bureau geplaatst, inclusief een schrijfblok en water van het huis.

amstel hotel
Amstel Hotel bureau

Aan de linkerzijde is vervolgens het slaap en zitgedeelte van de kamer. De kamer voelt ontzettend ruim aan. Een minpunt is dat sommige zaken wel erg gedateerd ogen.

amstel hotel
Slaapgedeelte
amstel hotel
Zitgedeelte

Naast het zitgedeelte staat de minibar, een Illy koffiemachine en een minibar.

amstel hotel
Minibar

Aan de andere kant van het bed staat nog een opstelling met sterke dranken en nootjes. En het zijn hier geen lullige flesjes, maar flinke flessen.

amstel hotel
Booze

De badkamer is eveneens ruim opgezet en voorzien van een separaat ligbad en toilet. Douchen kun je met uitzicht op de Amstel. Dit deel kun je echter ook “dicht” doen, zodat andere mensen je niet kunnen zien. Het hotel maakt gebruik van Agraria toilet artikelen, wat het huismerk van Intercontinental is.

amstel hotel
Badkamer

amstel hotel

Amstel Hotel Club Life Experience

Bij mijn vorige bezoek heb ik de Royal Afternoon Tea gedaan, een begrip in Amsterdam die ook veel niet-hotelgasten trekt. Dit is zeker de moeite waard en bestaat uit meerdere “gangen” en verschillende soorten thee.

Bij de Club Life Experience is ook een high tea versie inbegrepen, maar dit is niet de Royal Afternoon Tea. Deze versie is eenvoudiger met één soort thee per persoon die je vooraf kunt kiezen. Daarnaast wordt de high tea in één keer uitgeserveerd. Dit zorgt er ook voor dat de high tea wat minder lang duurt en binnen een flexibeler tijdsframe geserveerd kan worden. Je kunt deze overigens ook op je kamer laten bezorgen, maar wij kiezen voor de A-Bar. Tussen de mensen zitten is wel zo gezellig wat ons betreft.

amstel hotel
Club Life Experience High Tea

De High Tea is voor ons meer dan voldoende en smaakt verrukkelijk! Bovendien is het lekker druk in de A-Bar tijdens deze dag, wat een gezellige atmosfeer met zich meebrengt. Voordat we ’s avonds naar het concert gaan, maken we nog gebruik van de “evening drinks en canapés”. De canapés smaken heerlijk en je kunt qua dranken kiezen wat je wilt.

Ik heb begrepen dat het aantal drankjes beperkt is, maar omdat wij wel gezellig zitten letten we hier niet op. Als ik vraag of ik mag afrekenen geeft de vriendelijke ober echter door dat het allemaal inbegrepen is.

De volgende ochtend maken we gebruik van het ontbijt. Een goed ontbijt is lekker, maar het ontbijt bij het Amstel Hotel is fantastisch! Allereerst hangt er een heel relaxte sfeer in La Rive, waarbij je uitkijkt over de Amstel.

amstel hotel
La Rive

Het ontbijtbuffet zelf is ontzettend uitgebreid. Naast een extensief aanbod aan fruit, noten en yoghurt is er een gedeelte met zoetwaren. Een stuk appeltaart ontbreekt daar niet. Daarnaast is het hartige deel zeer uitgebreid met diverse vlees- en vissoorten. En natuurlijk kan een glas Moët niet ontbreken bij het ontbijt! Naast het buffet kun je “cooked to order” gerechten bestellen. Tot slot komt er zo nu en dan iemand langs met een kar vol met steeds wisselende lekkernijen.

amstel hotel

Amstel Hotel: conclusie

Nadat we nog even bij het zwembad hebben gekeken besluiten we dat het tijd is om te vertrekken. Dat is mooi op tijd, want in een Aerobics les hebben we na dit uitgebreide ontbijt geen zin.

amstel hotel
Amstel Hotel zwembad

Bij het uitchecken worden we wederom uitstekend geholpen en zorgt men ondertussen dat de auto weer voorgereden wordt. Na drie nachten in het Amstel Hotel geslapen te hebben kan ik maar één conclusie trekken: dit hotel is fantastisch!

Gegeven het gemak waarmee je IHG Rewards punten kunt binnenhalen met de Accelerate actie is een nacht in het Amstel Hotel voor veel mensen goed te doen. Je moet soms even zoeken naar beschikbaarheid voor een “reward night”, maar als je een beetje flexibel bent is het prima te doen. De € 84,00 die ik betaalde voor de “Club Life Experience” was wat mij betreft bijna te goedkoop, omdat alleen het ontbijt normaal gesproken al € 37,50 per persoon kost. De Club Life Experience is wat mij betreft sowieso een mooi alternatief voor een Club Lounge. En als je samen reist is het eigenlijk ook veel gezelliger om in een hotelbar te zitten dan een lounge. Vaak zijn lounges toch wat zakelijker ingericht en daarmee wat minder sfeervol.

Mocht het nu niet lukken om 50.000 IHG Rewards punten bij elkaar te sprokkelen of een betaalde nacht te boeken, dan raad ik je zeker aan een keer te ontbijten of een high tea in het hotel te doen.

Overzicht

Publicatie Datum

26 December 2017

Voordelen

- Hoge mate van persoonlijke service;
- Een ervaring van begin tot eind;
- Zeer uitgebreid en goed ontbijt.

Nadelen

- Momenteel is er een verbouwing gaande;
- Ietwat beperkte "Reward Night" beschikbaarheid;
- Sommige elementen van de kamer zijn wat gedateerd.

Sterren

Service

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Algemene Waardering

Conclusie

Misschien wel het beste hotel van Nederland. Een prachtige locatie, fantastische sfeer, persoonlijke aandacht en een heerlijk ontbijt.

4.6

Reacties

  1. tjappie zegt

    Ben benieuwd, over 2 weken Amstel hotel op punten (nu nog 50k) als cadeau voor ons jubileum. Heb de optie om Club intercontinental voor € 105 bij te kopen incl upgrade, ontbijt en hight tea. Ik denk dat ik dit zeker ga boeken. Zijn er nog dingen die ik zeker moet en kan doen in het hotel? Parkeren voor € 40 per dag is veel dus daarom parkeren bij Qpark Weesperplein voor € 10 per dag !

    Heb er zin in….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *