Nu ook “Club kamers” bij het Amstel Hotel3 min leestijd

Amstel Hotel Club kamers

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het Intercontinental Amstel Hotel Amsterdam heeft sinds kort ook “Club Kamers”. In dit artikel lees je wat je kunt verwachten als je een Club Kamer boekt bij het Amstel Hotel.

Wat is een Club kamer?

Wie wel eens in een Intercontinental hotel is geweest, weet waarschijnlijk dat je met een Club kamer toegang hebt tot de “club lounge”. Dit kan voordelig en makkelijk zijn als je niet de hele dag in de stad te vinden bent, maar ook in het hotel bent. In de lounge kun je ontbijt nuttigen, een kopje koffie drinken en ’s avonds een borrel drinken. Dit kan natuurlijk ook gewoon in de lobby, hotelbar of restaurant. Het voordeel van een lounge is echter dat het vaak wat rustiger is. En, niet geheel onbelangrijk, dat je niet voor ieder hapje en drankje apart hoeft te betalen. Gratis is het zeker niet, je betaalt een toeslag voor deze loungetoegang. Bij andere hotelketens krijg je soms gratis loungetoegang als je elite lid bent van het loyaliteitsprogramma.

Intercontinental San Francisco
Intercontinental San Francisco – Club Lounge

Bij IHG hotels krijgen elite leden geen loungetoegang, wat in mijn ogen een minpunt is van het loyaliteitsprogramma. Alleen Royal Ambassadors (een invitation-only elite status) krijgen bij Intercontinental Hotels loungetoegang.

Amstel Hotel
Het Amstel Hotel. De “Grand Dame” (foto:IHG.COM)

De Club kamer bij het Amstel Hotel

Het Amstel Hotel beschikt niet over een “club lounge”. Daarom werden er tot voor kort geen Club kamers aangeboden. Er is inmiddels echter wel een speciaal “Club Life” tarief beschikbaar. Je krijgt tegen betaling van € 105,00 het volgende:

 • Ontbijt in La Rive (normaal € 36,50 p.p);
 • Royal Afternoon Tea (normaal € 47,50 p.p);
 • Hapjes en drankjes in de A-Bar, waaronder bier, sterke drank en bubbels;
 • Koffie en thee in de Amstel Lounge gedurende de dag;
 • Laat uitchecken (4 uur);
 • Persen van kleding (2 stuks) per verblijf;
 • Gratis telefoongesprekken binnen Nederland;
 • Gratis Wifi.
Amstel Hotel
Een toeslag van € 105,00 op het flexibele tarief

Gezien het feit dat je met twee personen voor een high tea en een ontbijt bij het Amstel Hotel € 168,50 kwijt bent, is dit een uitstekend tarief. In een telefoongesprek met het hotel heb ik begrepen dat de high tea wel in iets kleinere vorm aangeboden wordt.

Het is geen probleem om het “Club Life” arrangement toe te voegen aan een Rewards Night, wat in mijn ogen ideaal is.

Amstel Hotel
Laat uitchecken. Nog even chillen bij het zwembad… (foto: IHG.com)

Conclusie

Het “Club Life” arrangement is voor het Amstel Hotel in mijn ogen een mooie toevoeging. Een ontbijt, afternoon tea en een aantal drankjes aan de bar kunnen snel oplopen. Dat je dit bedrag kunt aftoppen op € 105,00 is een mooie mogelijkheid. Vooral als je toch al van plan bent de High Tea te boeken en te ontbijten in het hotel bespaar je ook nog eens het nodige.

Naast het Amstel Hotel kun je ook bij het Intercontinental Marseille en het Intercontinental Porto gebruik maken van het Club Life arrangement. Op deze site kun je meer informatie vinden.

Ga jij gebruik maken van het “Club Life” arrangement?

Reacties

 1. Christophe zegt

  Wij hebben de club life kamer afgelopen weekend uitgetest. Het aperitief in de A bar bestaat uit enkele lepelhapjes en een drankenforfait van 25 euro pp. De high tea is ook een afgeslankte versie met enkele kleine hapjes en keuze uit 5 soorten thee. We zouden het zeker opnieuw boeken. Een verslag vind je op onze reisblog.

  • Sander de Jonge Sander de Jonge zegt

   Bedankt voor je reactie. Toevallig heb ik vanmorgen jullie reisverslag gelezen, leuk! Dit als voorbereiding, momenteel zit ik hier zelf 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *