Tweede Etihad vlucht naar Düsseldorf

Etihad vlucht naar Düsseldorf

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Met ingang van 26 maart voegt Etihad Airways een tweede dagelijkse vlucht toe naar Düsseldorf Airport. Hiermee komt de dagelijkse verbinding van Air Berlin, de luchtvaartmaatschappij waar Etihad een groot belang in heeft, echter te vervallen. Etihad zal voor de nieuwe vluchten vrijwel dezelfde vluchttijden gebruiken als die van haar Duitse partner. Hierdoor kunnen passagiers die al een vlucht geboekt hadden makkelijk worden omgeboekt.

Vluchtschema Etihad Düsseldorf

De heenvlucht, EY 30, vertrekt om 21:00 met aankomst in Abu Dhabi de volgende dag om 05:50. Terug vertrekt de vlucht (EY 29) om 08:55 om vervolgens om 14:10 in Düsseldorf aan te komen. Hiervoor wordt een Airbus A330-200 ingezet met Business en Economy Class; hetzelfde type dat ook naar Amsterdam Schiphol vliegt. Etihad heeft vanaf Düsseldorf ook een ochtendvlucht waarbij een Boeing 787-9 Dreamliner wordt ingezet met de nieuwste cabines.

Etihad Skytrax
Etihad is een 5 sterren maatschappij

Voor de meeste passagiers, waaronder zeker een groot deel uit Nederland en België, zal het nieuwe aanbod van zowel ochtend- als avondvlucht uitgevoerd door Etihad een aangename wijziging zijn. Vergeleken met Air Berlin biedt Etihad een veel beter onboard product en service. Ook zijn transfers mogelijk korter. Oneworld frequent flyers zullen het verliezen van voordelen op deze route natuurlijk wel gaan missen.

Reacties

 1. Roel de Vries zegt

  Grappig dat dit nu net langskomt, ik werd hier net deze mee geconfronteerd deze week. Heb een AUH-DUS vlucht in Augustus geboekt terugweg van vakantie. Dat was dus een Airberlin vlucht, maar Expedia heeft hem omgeboekt. Helaas niet naar EY29 die om 8.55 vertrekt (ipv 8.45 voor de Airberlin vlucht), maar op de EY vlucht om 2.35 ’s ochtends… Hoe verzinnen ze het…

  Als Airberlin Gold member kan je trouwens nog gewoon de Etihad lounge in gelukkig 🙂

  • The Flying Dutchboy zegt

   Dat is raar. Met de vrijwel identieke vluchttijden zou omboeken op de nieuwe EY vlucht toch wel standaard moeten zijn. Ik denk dat je Expedia vast wel kan vragen je vlucht te wijzigen, tenzij het nu natuurlijk een hotelovernachting scheelt.

   Inderdaad kan je met AB Gold (en andere Etihad Airways Partner Gold) de lounge in, maar in AUH is dit niet Etihad’s eigen premium lounge voor business class passagiers maar de third party Al Reem lounge. Prima, maar soms overvol en helaas in Terminal 1 waardoor het een flink eind lopen is naar de gate.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *