InterContinental Ambassador4 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De InterContinental Hotel Group (IHG) heeft naast de IHG Priority Club nog een loyaltyprogramma dat specifiek gericht is op haar vlaggenschip keten, de InterContinental Hotels. Dit tweede programma is het Ambassador programma.

Dit programma kent twee niveaus, namelijk Gold Ambassador en Royal Ambassador. In tegenstelling tot de meeste loyalty programma’s kun je Gold Ambassador status kopen. De Royal Ambassador status is enkel op uitnodiging. Vroeger werd er door IHG wat geheimzinnig gedaan rond de toelatingsvoorwaarden, maar sinds enkele maanden kan je deze op hun site terugvinden.

Voor de luggage tag alleen al zou je het doen!
voor de luggage tag alleen al zou je het doen!

Gold Ambassador

Laten we eerst kijken naar de Gold Ambassador status en de voordelen die erbij komen kijken. Deze voordelen krijg je trouwens enkel bij de InterContinental hotels zelf, en niet bij de andere hotels van de IHG group, zoals Holiday Inn & Crowne Plaza. De Gold Ambassador status is zoals gezegd betalend. Het eerste jaar kost het je $200, vanaf de daaropvolgende jaren betaal je telkens $150.

 • Gegarandeerde kamerupgrade: wanneer je incheckt krijg je een upgrade naar een kamerniveau dat 1 klasse hoger is dan de geboekte kamer.
 • Vers fruit en dagelijks gratis mineraalwater op de kamer.
 • Je betaalt de prijs van een single kamer zelfs als je er met z’n tweeën verblijft
 • Jaarlijks één voucher die recht geeft op een gratis weekendnacht op voorwaarde dat er 1 nacht betaald wordt.
 • Een late check out om 16.00.
 • Eén gratis film per verblijf op het betaalnetwerk van het hotel
 • Dagelijks een gratis krant
 • Een welkomstcadeau in de kamer
 • Instant check out
 • Jaarlijks een voucher voor 5.000 IHG priority club punten
 • Gold status bij de IHG Rewards Club
IC amb voucher
Gratis overnachting? Vooruit dan maar…

Zijn deze voordelen de moeite om ervoor te betalen? In mijn opinie wel. Voor het gratis water hoef je het natuurlijk niet te doen, eigenlijk is het lachwekkend dat zoiets vanzelfsprekends als een perk wordt bestempeld, maar dankzij de gratis weekendnacht en de gegarandeerde kamerupgrade bespaar je zeker meer dan het inschrijvingsgeld. Voor de gratis weekendnacht dien je wel een speciale flexibele rate voor de eerste nacht te boeken, die niet altijd de goedkoopste rate is.  Het kan lonen om ook de andere beschikbare rates te checken alvorens gebruik te maken van de weekendnacht voucher.

Het welkomstcadeau bestaat nogal vaak uit een doosje met chocolaatjes of een andere lokale specialiteit, en een checkout om 16.00 is altijd mooi meegenomen. Bovendien heb ik reeds gemerkt dat je dankzij de IHG Priority Club gold status heel vaak ook in de andere IHG hotels een kamerupgrade krijgt als deze beschikbaar is.

Royal Ambassador

Het tweede niveau in het Ambassador programma heet Royal Ambassador en deze status is zoals gezegd enkel op uitnodiging.

Om bij de gegadigden te behoren dien je allereerst Gold Ambassador te zijn. Daarnaast moet je minstens 60 nachten per jaar in een hotel van de IHG keten verblijven waarvan 20 nachten in minstens 3 verschillende Intercontinental hotels. Award nachten tellen overigens niet mee om de Royal Ambassador drempel te bereiken.

En wat krijg je dan in ruil voor deze loyaliteit?

 • Een gegarandeerde kamer wanneer je minstens 24 uur op voorhand boekt
 • Een upgrade naar een executive kamer, een club kamer of een suite
 • Wanneer je geupgrade wordt naar een club kamer moet het hotel je ook toegang tot de club lounge aanbieden, bij een upgrade naar een van de andere kamertypes staat het het hotel vrij om toegang tot de lounge aan te bieden
 • De drankjes in de minibar op de kamer zijn gratis.
 • Gratis toegang tot de hotel spa, fitness en zwembad.

Bij de upgrade zijn er enkele hotels waar bepaalde suites en clubkamers uitgesloten zijn, zoals bijvoorbeeld de Presidentiële en Dom Perignon suite in het Amstel Amsterdam hotel.

InterContinental Berlijn

Conclusie

Ik ben nu bijna een jaar lid van het Ambassador programma en ben er best tevreden over. Bij zowat al mijn verblijven bij een hotel van de IHG groep kreeg ik een kamerupgrade, en bij mijn recente verblijf in het InterContinental Berlijn werd ik vorstelijk onthaald, met een uitstekende gepersonaliseerde service, een uitnodiging om met de manager te praten en lekkere chocolaatjes op mijn kamer.

Kortom, wie jaarlijks veel in hotels van IHG verblijft, waaronder enkele keren in een InterContinental hotel, haalt zeker voordeel uit het Ambassador lidmaatschap en kan zijn inschrijvingsgeld dubbel en dik terugverdienen dankzij de gratis weekendnacht en gegarandeerde upgrade.

Reacties

 1. Ready2board zegt

  Ik kreeg dit jaar bij de verlening een voucher van 10.000 punten. Geen idee waarom.

  Verder is de 2e nacht gratis in het weekend met een voucher wel op basis van een tarief dat je kunt annuleren. Dit speciale AMB tarief is vaak niet het meest voordelige tarief. Maar het kan nog steeds de moeite waard zijn.

  • Steven Tor Steven Tor zegt

   Bedankt voor de opmerking over de gratis nacht, ik heb ze ondertussen in het artikel verwerkt.

   • Brian Karan zegt

    Goedemorgen,

    Weten jullie toevallig ook of de upgrades etc ook van toepassing zijn als je een boeking maakt via hotels.com of booking.com?

    • Steven Tor Steven Tor zegt

     In principe worden boekingen via derde partijen uitgesloten. Het hangt dan af van de goodwill van de receptionist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *