Review: Hilton Dubai Creek5 min leestijd

Hilton, Dubai, Hilton Dubai Creek, Hilton ervaringen, Kingsize bed

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Voor mijn verblijf in Dubai had ik een hotel nodig voor twee nachten. Omdat ik Diamond lid ben bij Hilton en omdat er op dat moment een leuke puntenpromotie aan de gang was waarbij je als Diamond lid drie keer zoveel punten zou krijgen, was de keuze voor Hilton al snel gemaakt. Gezien de locatie en de aanwezigheid van een Executive Lounge, leek het Hilton Dubai Creek me een interessante keuze.

Nadat ik met British Airways in business class was aangekomen in Dubai (een verslag van deze vlucht lees je hier), nam ik de metro naar Union Station. Vanaf daar was het nog ongeveer 10 minuten lopen voordat ik bij mijn hotel zou aankomen. De ingang van het hotel is in vergelijking met die van andere hotels niet erg groot.

Hilton, Ingang van het hotel
De ingang van het hotel.

Inchecken

Toen ik bij de receptie aankwam, werd ik al snel geholpen. Ik gaf de receptionist mijn paspoort en Diamond pasje en vertelde dat ik twee nachten in het hotel zou verblijven. Zoals vele werkers in Dubai, kwam ook hij uit het buitenland. Vele werkers in Dubai komen uit India, maar hij was zelf afkomstig uit Egypte en vertelde dat hij al 10 jaar in Dubai werkte. Ik vroeg of er nog suites beschikbaar waren. Hij vertelde dat er in het hotel maar een paar suites waren en dat deze allemaal al waren gereserveerd. In de plaats daarvan zou hij mij upgraden naar een mooie corner room met jacuzzi! Ik kreeg twee pasjes voor mijn kamer en een wifi-code. Het ontbijt is voor Diamond leden gratis inbegrepen en dat was ‘s ochtends van 6:30 tot 10:00 op de eerste verdieping. Hij zei dat het zwembad zich op het dak van het hotel bevond. Ook vertelde hij me dat de Executive Lounge zich op de derde verdieping bevond. Hij wenste mij verder nog een prettig verblijf toe in het Hilton Dubai Creek en zei dat ze verder gedurende mijn hele verblijf voor me klaar zouden staan.

Hilton, Dubai, Lobby, Incheken
Op naar mijn kamer.

Kamer

Positief verrast van deze geweldige service, nam ik de lift naar de negende verdieping waar mijn kamer (911) zich bevond. Toen ik de deur opende, zag ik een groot kingsize bed zoals ik gewend ben in elk Hilton hotel.

Hilton, Dubai, Hilton Dubai Creek, Hilton ervaringen, Kingsize bed, Kamer
Een groot kingsize bed zoals ik gewend ben bij Hilton.

Ik was verbaasd over het gebruik van de grote hoeveelheid hout in de kamer. Het was me in ieder geval duidelijk dat dit niet een van de nieuwste hotels was. Ook viel me direct het uitzicht op over de stad.

Naast het kingsize bed en de luie stoelen stond er ook een bureau in de kamer. Ook waren er koffie- en theefaciliteiten met goedgevulde minibar te vinden.

De badkamer zag er schoon en goedverzorgd uit. Een mooi detail is de jacuzzi. Verder zijn er voldoende handdoeken en verschillende soorten zeep te vinden. De douche bevindt zich aan de andere kant van de badkamer.

Jaccuzi, Hilton, Dubai, Upgrade, Hilton Diamond
Privé jaccuzi in mijn badkamer.

Deze diashow vereist JavaScript.

Faciliteiten

Het zwembad bevond zich op het dak van het hotel en vanaf daar heb je een geweldig uitzicht op de skyline van Dubai inclusief de Burj Khalifa. Echter is het zwembad erg klein. Daarom biedt het hotel een gratis shuttle bus service aan naar het nabijgelegen Hilton Dubai Jumeirah Resort met groter zwembad en privéstrand.

Zwembad, Hilton, Dubai, Hilton Dubai Creek, Hilton ervaringen
Het zwembad op het dak.

In de lobby zit een klein reisbureautje. Ze hebben connecties met populaire touroperatoren die excursies verkopen in diverse prijsklassen. Ik besloot het aanbod eens te bekijken en uiteindelijk heb ik een dessert safari met dinner show geboekt voor slechts € 43,-. Een mooie deal en zeker goedkoper dan de excursies die ik op internet heb gezien. Verder zijn er twee souvenirwinkeltjes in het hotel te vinden. Hier lagen de prijzen weer aan de hoge kant.

Executive Lounge

Als Diamond lid had ik toegang tot de Executive Lounge. Dit vind ik persoonlijk een groot voordeel van de Diamond status. Ik kon er de hele dag terecht voor koffie, thee, vers fruit en andere lekkere versnaperingen. Deze lounge is dagelijks tot 22:00 geopend. Naast de gewone luie stoelen, was er ook een buitenterras. ’s Avonds werd het buffet aangevuld met warme snacks, sushi en lekkere cakejes. Door de ramadan was er die dagen geen alcohol verkrijgbaar. ’s Ochtends werd er ook een apart ontbijtbuffet geserveerd. Ik had dus de keuze tussen het normale ontbijt en het ontbijt in de lounge.

Ontbijt

Het ontbijt wordt iedere ochtend geserveerd van 6:30 tot 10:00. Het was vrij druk bij het ontbijt. Er was van alles te verkrijgen. Van stokbrood en croissants tot pannenkoekjes en gebakken ei. Ook waren er vele Aziatische gerechten verkrijgbaar. Ik had nog maar net een mooi plaatsje gevonden en er werd al gevraagd wat ik wilde drinken. Ik opteerde voor een lekkere cappuccino met verse jus d’orange.

Omgeving

Het Hilton Dubai Creek hotel bevindt zich in Deira, het oude gedeelte van Dubai. Hier zul je niet snel de bekende wolkenkrabbers tegenkomen. Deira kenmerkt zich eerder door de nauwe steegjes van de soeks. Echter ben je met een taxi of metro snel op andere plaatsen. Je kunt dus gemakkelijk even een uitstapje maken naar de Dubai Mall met de welbekende Burj Khalifa. Zelf bracht ik de laatste dag door in Aquaventure Atlantis Dubai, een geweldig waterpark met strand bij de Palm Islands.

Conclusie

Het Hilton Dubai Creek is een prima hotel voor een verblijf in Dubai. De kamers zien er wat gedateerd uit maar bieden veel comfort. Het hotel heeft een mooi maar klein zwembad met ligstoelen op het dak en biedt daarnaast een gratis shuttle bus aan naar het nabijgelegen Hilton Dubai Jumeirah Resort. Het hotel heeft een prima Executive Lounge en het ontbijt was zeker niet slecht te noemen. Een sterk pluspunt vond ik de service in het hotel. Ik kan daarom het Hilton Dubai Creek van harte aanbevelen.

Overzicht

Publicatie Datum

18 July 2017

Voordelen

- Goede service
- Erkenning als Diamond lid
- Goede Executive Lounge
- Gratis shuttle bus naar het Hilton Dubai Jumeirah Resort

Nadelen

- Gedateerde kamers
- Klein zwembad

Service

Locatie

Kamer

Eigenschappen

Algemene Waardering

Conclusie

Ik kan het Hilton Dubai Creek hotel van harte aanbevelen. Ik ben vooral goed te spreken over de goede service in het hotel.

5 min leestijd">
4.1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *