Review: DoubleTree by Hilton Istanbul Piyalepasa

hilton, doubletree, hotel, istanbul, turkije

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Voor mijn eerste twee nachten tijdens mijn reis in mei 2016 verbleef ik in Istanbul. Omdat Hilton Honers destijds een promotie had lopen waarbij ik 5.000 bonuspunten kon verdienen, was de keuze voor een Hilton hotel al snel gemaakt. Het Hilton Istanbul Piyalepasa was redelijk geprijsd. Voor nog geen € 100,- boekte ik twee overnachten inclusief ontbijt.

Dit artikel is onderdeel van een reeks met artikelen over een reis op frequent flyer miles die ik in mei 2016 heb gemaakt. De trip introductie van deze reis vind je hier.

Locatie

Het Hilton Istanbul Piyalepasa bevindt zich aan de noordelijke oever van de rivier. Aan deze kant bevindt zich ook het Taksim plein met de drukke winkelstraat. Het hotel ligt echter op ongeveer 20 minuten lopen van deze winkelstraat en er is geen metrostation in de buurt. Wel wordt er een gratis shuttle service bus aangeboden naar en van het Taksim plein. Wat dat betreft ben ik niet zo te spreken over de locatie van het hotel. Het Hilton Istanbul Old Town zit bijvoorbeeld op een veel betere locatie tussen al de bezienswaardigheden.

Istanbul, hilton, piyalepasa, locatie, doubletree
Locatie van het DoubleTree by Hilton Istanbul Piyalepasa

Inchecken

Nadat ik met een taxi was aangekomen bij het hotel, viel me direct op hoe nieuw het hotel er van buiten uitziet. Het gebouw is namelijk nog maar een paar jaar oud. Ook de lobby met receptie oogt erg modern. Ik overhandigde mijn paspoort en werd weer vriendelijk welkom geheten als Diamond lid. Zoals in elk DoubleTree by Hilton hotel kreeg ik ook hier het welbekende American cookie. Verder ontving ik naast mijn pasjes voor de kamer ook een voucher voor een welcome drink aan de bar. Er is namelijk geen lounge aanwezig in dit hotel. Met een glimlach werd verteld dat ik een upgrade had gekregen naar een King One Bedroom Suite!

DoubleTree, cookie, hilton, istanbul
Welkom terug bij DoubleTree!

King One Bedroom Suite

Mijn suite bevond zich op de vierde verdieping. Bij binnenkomst viel me de grootte van de suite wat tegen. Ik had eerlijk gezegd iets groters verwacht. Veel ruimte had ik echter niet nodig en bovendien had ik een corner suite wat betekende dat ik een mooi uitzicht had over de straat en de omgeving. De suite bestaat eigenlijk uit een zitgedeelte en een slaapgedeelte.

Istanbul, hilton, suite
King One Bedroom Suite

In het zitgedeelte bevindt zich naast een tafeltje met sofa’s ook een bureautje en een televisie aan de wand. Daarnaast is er naast de voordeur nog een extra toilet aanwezig. De hele ruimte is mooi sfeervol ingericht en ziet er keurig en schoon uit. Op het bureau staan naast de koffie- en theefaciliteiten nog een paar flesjes water. En die had ik zeker nodig tijdens een lange wandeling langs de Bosphorus de volgende dag.

hilton, istanbul, suite
Zitgedeelte met bureau en televisie.

In het slaapgedeelte staat een lekker comfortabel kingsize bed. De hele wand is mooi versierd met mooie lichtdecoratie. Ook hier kon ik weer goed zien dat het hotel nog niet zo oud is. Vooral in veel oudere Hilton hotels zien de kamers er vaak wat gedateerd uit. Aan de wand tegenover het bed hangt een tweede televisie zodat je comfortabel vanuit bed programma’s kunt kijken.

Istanbul, hilton, suite, kingsize bed
Kingsize bed in de King One Bedroom Suite.

Verder is er ook een kluisje aanwezig. Ook de badkamer ziet er schoon en goedverzorgd uit. Er is echter geen aparte douchecabine aanwezig waardoor je in het bad moet staan om te douchen. Ook is er geen regendouche. Natuurlijk is dat niet zo erg, maar voor een suite vind ik dit wat tegenvallen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Faciliteiten

Zoals ik al eerder aangaf is de lobby mooi sfeervol ingericht. Vanaf de hoogste verdieping heb je een mooi uitzicht over de gehele ruimte.

hilton, istanbul, lobby
Uitzicht over de lobby vanaf de bovenste verdieping.

Toen ik die avond terugkwam van een wandeling door de winkelstraat, heb ik in de lobby mijn welkomstdrankje genuttigd. Ik kon echter enkel kiezen uit non-alcoholische dranken. Beneden in het hotel zijn nog een aantal spa- en wellnessfaciliteiten te vinden. Naast een sauna met stoombad worden hier ook massages aangeboden. Op de begane grond bevindt zich het restaurant. Hier heb ik de tweede avond ook gegeten. Er is een wijde selectie uit zowel dranken als gerechten. Hier zijn echter wel alcoholische dranken verkrijgbaar.

hilton, istanbul, diner
Dineren in het DoubleTree by Hilton Istanbul Piyalepasa.

Ontbijt

Het ontbijt vindt elke ochtend plaats op de begane grond. Hier vond ik het een en ander echter wat tegenvallen. Er was wel een ruime selectie aan eten en drinken verkrijgbaar, maar borden en bestek waren niet echt schoon te noemen. Ik hoorde meerdere mensen hierover klagen. Verder duurde het soms heel lang tot de bediening koffie en thee kwam brengen. Het ontbijtbuffet zelf was wel prima in orde. Genoeg producten zoals croissants en vers fruit om mijn dag te beginnen. Hier heb ik door de drukte helaas weer geen goede foto’s van kunnen nemen, enkel bij het koud buffet.

ontbijt, istanbul, hilton
Het koud ontbijtbuffet

Conclusie

Het DoubleTree by Hilton Istanbul Piyalepasa ziet er van buiten en binnen erg nieuw en modern uit. Ook de kamers zien er schoon en goed onderhouden uit. In mijn King One Bedroom Suite was er echter geen regendouche en douchecabine aanwezig. Verder biedt het hotel prima faciliteiten zoals een spa met sauna en massage. De service bij het ontbijtbuffet vond ik echter wat tegenvallen. Ook de locatie van het hotel kan een reden zijn om voor een ander hotel te kiezen in Istanbul. Afgezien daarvan had ik een goed verblijf en kan ik het hotel zeker aanraden.

Overzicht

Publicatie Datum

15 December 2017

Voordelen

- Een mooi en modern hotel
- Goed onderhouden kamers
- Veel faciliteiten

Nadelen

- Locatie kan beter
- Slechte service bij ontbijt
- Geen lounge

Sterren

Service

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Algemene Waardering

Conclusie

Het DoubleTree by Hilton Istanbul Piyalepasa is een mooi en modern hotel. De locatie is echter wat afgelegen waardoor het hotel misschien wat minder geschikt is voor een citytrip. Afgezien daarvan kan ik het hotel zeker aanraden.

3.8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *