Review Pride Lounge op Nairobi Jomo Kenyatta International Airport (NBO)

Review Pride Lounge op Nairobi Jomo Kenyatta International Airport (NBO)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na een vlucht vanuit Mombasa ben ik weer aangekomen in Nairobi, voor de laatste keer voorlopig. In een eerder artikel heb ik het vliegveld van Nairobi, Jomo Kenyatta International Airport, al beschreven. Toen heb ik ook de domestic lounge bezocht, maar nog niet de internationale lounge. Het betreft hier de Pride Lounge van Kenya Airways. Voordat ik terug vlieg naar Nederland maak ik nog gebruik van deze Pride Lounge. Het is uiteindelijk geen enorm lang bezoek, omdat de vorige vlucht iets vertraagd was.

Entree en ruimtes

De Pride Lounge is (destijds) vlakbij de gate waar ook het vliegtuig naar Amsterdam vertrekt. Je pakt bij de gate 17 de lift of de trap omhoog naar de ingang.

Bij binnenkomst in de entree moet je je eerst melden, zoals eigenlijk bij elke lounge. Men checkt je ticket of loyaliteitsnummer. Hierna word je hartelijk welkom geheten in de Pride Lounge.

Review Pride Lounge op Nairobi Jomo Kenyatta International Airport (NBO)
Entreebalie

Gelijk als je de hoek omgaat vanaf de entree kom je al in een eerste zitgedeelte. Er hangt in deze ruimte ook een tv. Het is een grote ruimte waar veel mensen langs lopen omdat je vanuit hier dus naar de rest van de lounge kunt wandelen; erg rustig is het in dit gedeelte niet.

Review Pride Lounge op Nairobi Jomo Kenyatta International Airport (NBO)
Lounge bij binnenkomst

Verder is de lounge ingedeeld in lange ruimte langs ramen. Hier zijn hogere en lagere zitjes. Bij de hogere zitjes zit je aan een bar met hoge krukken. Aan de andere kant van de bar zit je in zitjes met fauteuils, stoelen en banken.

Review Pride Lounge op Nairobi Jomo Kenyatta International Airport (NBO)
Hogere en lagere zitgedeeltes

Review Pride Lounge op Nairobi Jomo Kenyatta International Airport (NBO)

Review Pride Lounge op Nairobi Jomo Kenyatta International Airport (NBO)Zowel overdag als in de avond kun je hier de vliegtuigen zien arriveren en vertrekken.

Review Pride Lounge op Nairobi Jomo Kenyatta International Airport (NBO)
Mooi uitzicht op de KLM ‘Queen of the Sky’

Wat meer achterin is het rustiger dan in het begin van de lounge. Her en der zijn er bij de zitgedeeltes mogelijkheden om je apparaten van de nodige stroom te voorzien. Ik vond de lounge netjes en overzichtelijk. Daarnaast zijn er prima mogelijkheden om wat rustiger te zitten, bijvoorbeeld om nog even te werken of juist even rustig te genieten van de mooie vliegtuigen.

Warme en koude hap

In de lounge is een grote wand aanwezig waar een buffet is uitgestald. Zowel voor de warme als koude hap kun je hier prima terecht. Je kunt hier zelf je salades samenstellen. Maar ook kun je kiezen uit warme en koude lokale en internationale gerechten. Denk hierbij aan rijst, kip en verschillende groentes. Er zijn naast de versbereide items ook verpakte items. Denk hierbij aan broodjes en crackers.Review Pride Lounge op Nairobi Jomo Kenyatta International Airport (NBO)

Wil je eindigen met iets zoetigs? Dat kan natuurlijk ook, er zijn verschillende kleine taartjes en verschillende soorten fruit. Al met al was er redelijk wat keuzen aan eten.

De keuze aan drinken is groot. Er zijn enkele fruitdranken aanwezig, maar ook verschillende frisdranken en alcoholische dranken. Denk hierbij aan bier (Heineken) en wijn, maar ook Baileys, Smirnoff, Black Label en Gordon’s.

Relax en opfrissen

Aangezien ik niet enorm veel tijd had in de lounge heb ik niet alles kunnen zien in de lounge. Je kunt echter op enkele punten in de lounge een krant of tijdschrift pakken, en ook kun je daar tv kijken.

Review Pride Lounge op Nairobi Jomo Kenyatta International Airport (NBO) Review Pride Lounge op Nairobi Jomo Kenyatta International Airport (NBO)

Natuurlijk is het mogelijk om in zo’n grote lounge ook even op te frissen. Er zijn enkele douches waar je gebruik van kunt maken. Het design is strak en het ziet er allemaal netjes uit. In de douches hangen dispensers voor de zeep.

Review Pride Lounge op Nairobi Jomo Kenyatta International Airport (NBO)
Sanitaire ruimtes

Toegang

Je hebt toegang tot deze lounge als je bijvoorbeeld Business Class vliegt met KLM, Air France of Kenya Airways. Als je Flying Blue Elite Plus (of gelijkwaardige kaart van andere SkyTeam member) lid bent heb je ook toegang tot de lounge als je met een van de SkyTeam members vliegt. Zorg dat je altijd je loyaliteitskaart bij je hebt.

Artikelenreeks

Dit is een artikel uit de reeks artikelen over mijn recente reis naar Kenia.

Overzicht

Publicatie Datum

2 September 2018

Voordelen

- Vriendelijk personeel,
- Lekker eten en drinken,
- Schone lounge en douches.
- Leuk uitzicht over verschillende gates.
- Dicht bij KLM en Air France gates.

Nadelen

- Tijdens mijn bezoek redelijk druk, dus lastiger om een plekje te vinden.

SFEER

SERVICE

VOORZIENINGEN

ETEN &

DRINKEN

Algemene Waardering

Conclusie

De Pride Lounge is een grote internationale lounge op Nairobi Jomo Kenyatta International Airport. Het is best netjes ingericht met hier en daar Afrikaanse kunst. Er zijn verschillende plekken waar je kunt gaan zitten om wat te gaan eten of drinken, rusten, werken of juist genieten van de vliegtuigen die komen en gaan. Er is voldoende keuze aan eten en drinken bij de lange bar in de Pride Lounge. Daarnaast is er de mogelijkheid je even op te frissen na bijvoorbeeld een lange reis. Al met al is het dus een leuk ingerichte lounge die van allerlei gemakken is voorzien.

3.6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *