Bestemmingstips: Diani Beach & Omgeving – Kenia7 min leestijd

Bestemmingstips: Diani Beach & Omgeving - Kenia

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na een bezoek aan het schitterende Amboseli National Park, maar ook Nairobi en de omgeving aldaar is het alweer tijd om verder zuidwaarts te gaan reizen. Via het stadje Voi, waar ik een heb overnacht, kom ik uiteindelijk aan in het zuidoosten van het land nabij Mombasa. Ik zal de komende paar dagen verblijven in het zon overgoten Diani Beach, een schitterende omgeving van strand, heuvels en bossen waar je heerlijk tot rust kan komen, maar juist ook een actieve vakantie kan houden. In dit artikel enkele bestemmingstips over dit gebied.

Reis naar het zuiden

Via de A109 ben ik richting het zuiden gereden. Het is nog een enkele weg en op sommige stukken (al) een dubbele weg. Zoals al aangegeven ben ik onderweg gestopt in Voi, een klein dorpje wat niet heel bijzonder is. Hier kun je gemakkelijk overnachten als je op doortocht bent naar het noorden of het zuiden. Onderweg zou je nog verschillende natuurparken kunnen bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan Tsavo East en Tsavo West, maar ook enkele kleinere parken schijnen zeker de moeite waard te zijn. Zelf had ik deze niet ingepland, maar een volgende keer zou ik hier zeker ook eens naar toe gaan.

Uiteindelijk kom je aan in Mombasa. Vanuit hier ga je naar de haven waar je de ferry neemt bij de Likoni Ferry Terminal. Hier moet je de korte overstap maken om verder in de richting van de grens met Tanzania te rijden.

Bestemmingstips: Diani Beach & Omgeving - Kenia
Met de Ferry vanuit Mombasa

Onderweg kom je langs verschillende dorpjes. Dit gedeelte kenmerkt zich voornamelijk door de vele resorts aan het strand. Als je bent aangekomen met de ferry rijd je eerst nog door een dorpje waar zowel overdag als in de avond veel te zien is. Van kleine marktjes tot aan kinderen die rondom de huisjes aan het spelen zijn.

Diani Beach

Na ongeveer 20 tot 30 minuten rijden vanaf de ferryterminal kom je aan bij het dorpje Ukunda. Ook dit dorp is gebouwd rondom de hoofdweg die door het dorp heen ligt. Diani Beach ligt net iets voorbij Ukunda, het oogt net wat groter dan de dorpjes die je eerder bent tegen gekomen. Om bij een van de vele resorts of hotels te komen moet je van de hoofdweg in Ukunda af. Tegen over de hotels en resorts zitten veel souvenirwinkeltjes. Zelf verbleef ik in het Swahili Beach Resort, een schitterend verblijf aan het strand met een enorm groot zwembad. In mijn volgende artikel meer over dit verblijf.

Diani Beach heeft veel leuke winkeltjes, maar het is hier vooral te doen om de hotels en resorts aan de prachtige witte stranden met palmbomen. In Diani Beach zelf is niet heel veel te doen. Natuurlijk kun je er wat souvenirwinkeltjes afstruinen. Ook is er het Baharini Shoppingcenter (niet enorm groot) waar overdag ook een kleine markt is. Je kunt hier gewoon boodschappen doen, souvenirs kopen maar dus ook naar het kleine marktje dat er is.

Bestemmingstips: Diani Beach & Omgeving - Kenia
Een van de stranden rondom Diani Beach

Ook staat dit gebied bekend om zijn Colobus aapjes. Her en der over de weg hangen speciale klimbruggen voor de apen om veilig de weg over te steken. Ook is er een Colobus Conservation Center. Zelf wilde ik hier een bezoek aan brengen, maar deze is op zondag gesloten. Voor een kleine vergoeding van 750 KES kun je echter maandag t/m zaterdag de ‘Guided Primate Eco-tour’ van een uur doen. Meer informatie over deze plek kun je hier vinden.

Bezoek Mangrove Boardwalk

Wat ik zelf erg bijzonder vond om te bezoeken tijdens mijn verblijf in Diani Beach was het nabijgelegen Gazi, en dan met name het Gazi Women’s Mangrove Boardwalk. Dit is een project opgezet door de lokale gemeenschap om het mangrovebos in het gebied te redden. In het gebied zijn een zestal soorten mangrovebomen te ontdekken.

Bestemmingstips: Diani Beach & Omgeving - Kenia
Kantoor waar je je moet aankleden

Bestemmingstips: Diani Beach & Omgeving - KeniaMet een van de vrouwen wandel je door dit schitterende gebied en krijg je informatie over de verschillende bomen, maar ook waarom het project is opgezet. Daarnaast ondersteun je het project door de kleine bijdrage die je betaalt voor de tour. Je hebt hier ook kans op het zien van bijvoorbeeld krabben, de mangrove-ijsvogel en andere vogels.

Bestemmingstips: Diani Beach & Omgeving - Kenia
Gazi women’s Mangrove Boardwalk

Bestemmingstips: Diani Beach & Omgeving - Kenia

Volg de A14 richting Gazi. Aan de kant van de weg kom je borden tegen met ‘Gazi Mangrove Boardwalk’. Ook kun je het invullen in je navigatie of navragen in de omgeving. Je moet van de hoofdweg af en je rijdt een beetje offroad richting het kantoortje van de Gazi Women’s Mangrove Boardwalk. Hier moet je wachten tot iemand met je meegaat naar de start van de boardwalk.

Bestemmingstips: Diani Beach & Omgeving - Kenia

Bezoek Shimba Hills National Reserve

Een andere plek die zeker leuk is om te bezoeken in het Shimba Hills National Reserve.  Dit natuurpark is in 1903 uitgeroepen tot rijksbos en later zelf een nationaal reservaat geworden. Het is ongeveer 20 km vanaf Diani Beach en Tiwi Beach. Het park is gemakkelijk toegankelijk met de auto. Let hierbij wel op dat het niet te veel heeft geregend, want dan is een 4×4 terreinwagen gemakkelijker. Veel bezoekers komen hier omdat dit de enige plek is om de sabelantilope tegen te komen. Helaas tijdens mijn bezoek niet gezien. Desalniettemin blijft het een mooi park. Bij de ingang betaal je de entree, met creditcard. Je kunt ook een soort gids van het park aanschaffen. Hierin staan verschillende routes, maar ook informatie over het park en de flora en fauna.

Bestemmingstips: Diani Beach & Omgeving - Kenia
Shimba Hilss National Reserve

Bestemmingstips: Diani Beach & Omgeving - Kenia

Het park bestaat voornamelijk uit grasland met kustbos. Naast de sabelantilope heb je kans op het zien van giraffen, luipaarden, zebra’s, knobbelzwijnen, apen, maar ook olifanten en buffels. Vanaf het Olifanten uitkijkpunt kun je een paar keer per dag een tour volgen richting de nabijgelegen Sheldrick Falls.

Bestemmingstips: Diani Beach & Omgeving - Kenia
Olifanten Uitkijkpunt, start naar Sheldrick Waterval

Bestemmingstips: Diani Beach & Omgeving - Kenia

Bestemmingstips: Diani Beach & Omgeving - Kenia
Scheldrick Waterval

Onder begeleiding van een ranger wandel je hier naartoe. Het is geen enorm intensieve wandeling, maar als het warm is zorg dan sowieso voor voldoende water. Het is een wandeling van ongeveer een uur heen en terug. Je komt uit bij een mooie waterval.

Bestemmingstips: Diani Beach & Omgeving - Kenia Bestemmingstips: Diani Beach & Omgeving - Kenia

Het gemakkelijkst kom je in het park door naar de Kwale Gate te rijden. Dit is ongeveer een uur rijden vanaf Diani Beach.

Bestemmingstips: Diani Beach & Omgeving - Kenia
Kwale Gate

Bezoek verder nog

Als je overnacht in Diani Beach, of in een van de ander nabijgelegen dorpjes dan is het zeker ook interessant om de volgende attracties/plekken te bezoeken:

  • Tiwi Beach; heeft een van de mooiste stranden in dit gebied. Hier kun je ook snorkelen.
  • Shimoni; dit is vlakbij de grens met Tanzania. Shimoni is een leuk visserdorpje dat vroeger diende als hoofdkwartier van de ‘Imperial Britisch East Africa Company’. Enkele overblijfselen uit die tijd zijn hier nog terug te vinden.
  • Wasini Island; een goede plek om te snorkelen.

Artikelenreeks

Dit is een artikel uit de reeks artikelen over mijn recente reis naar Kenia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *