Trip introductie – Safariland Kenia6 min leestijd

Trip introductie – Safariland Kenia

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Een aantal weken geleden, in april, vertrok mijn reis naar het prachtige Kenia. Graag wilde ik na de bijzondere belevenissen in Zuid-Afrika nog eens op safari. Daarnaast heb ik nog niet veel gezien van Afrika en kwam er een aantrekkelijke Business Class Deal voorbij. Op naar Kenia dus.

Trip introductie – Safariland Kenia

Deal

Graag wilde ik ook eens Business Class vliegen met KLM, gewoon omdat het kan en me erg leuk leek. Na wat zoeken kwam ik ook een leuke deal tegen die vertrok vanuit Duitsland via Parijs, Amsterdam en uiteindelijk naar Nairobi en Mombasa in Kenia. Voor relatief weinig geld kon ik nog eens veel XP sparen. Dat was natuurlijk ook weer interessant om mijn status het komende jaar te behouden. Hieronder de itinerary:

Vlucht # Vertrek Aankomst Cabine XP
1 Amsterdam (AMS) Hannover (HAJ) Economy 5
2 Hannover (HAJ) Parijs (CDG) Businessclass (EBC) 15
3 Parijs (CDG) Amsterdam (AMS) Businessclass (EBC) 15
4 Amsterdam (AMS) Nairobi (NBO) Businessclass (WBC) 30
5 Nairobi (NBO) Mombasa (MBA) Business Class 12
6 Mombasa (MBA) Nairobi (NBO) Economy 4
7 Mombasa (MBA) Nairobi (NBO) Business Class 12
8 Nairobi (NBO) Amsterdam (AMS) Business Class (WBC) 30
9 Amsterdam (AMS) Hamburg (HAM) Business Class (EBC) 15
10 Hamburg (HAM) Parijs (CDG) Economy 5
11 Parijs (CDG) Amsterdam (AMS) Economy 5
Totaal: 148 XP

Voor een kleine €1400,- vloog ik het Business Class traject. De positioneringsvluchten kostte mij ongeveer €150,-. Persoonlijk vond ik het dus een prima prijs voor de Business Class vluchten.

Trip introductie – Safariland Kenia
KLM – Business Class Boeing 747-400

De reis

Afgelopen april was het dus zover, de reis naar safariland Kenia. Graag wilde ik na aankomst in Mombasa de trein naar Nairobi gebruiken om vanuit Nairobi weer verder te reizen. Helaas bleek het bemachtigen van een treinkaartje wat lastig. Geprobeerd via het hotel dit te regelen, maar het duurde zo lang dat alle kaartjes al op waren. Mocht je dus met de trein gaan, boek op tijd via je hotel of via een agent in Kenia. Je betaalt dan wel meer, maar dan kun je wel genieten van een, ik denk, prachtige treinreis door het savannegebied.

Op deze website kun je checken of er nog plaats is in de trein. Mocht je beschikken over M-Pesa, dan zou je het op die manier kunnen betalen. M-Pesa is een mobiel betalingsnetwerk, waarvoor je een Keniaansnummer nodig hebt.  Via onder andere deze agent kun je treinkaartjes regelen. Op de website vind je meer informatie hoe en wat.

Trip introductie – Safariland Kenia
Uitzicht Nairobi

De start van de reis verliep verder ook niet helemaal zoals gepland. In Hannover had ik een hotel geboekt waar ik ging overnachten voor een korte nacht. De volgende ochtend vroeg op het vliegveld om via Parijs naar Amsterdam te vertrekken. Helaas bleek al snel dat het toestel niet zou vertrekken omdat het defect was. We moesten onze bagage ophalen, iedereen rende overal heen, het was onduidelijk. Uiteindelijk de KLM-service-lijn gebeld. Ze konden vertellen dat er een aantal opties waren, maar we beter konden wachten tot je bij de balie op het vliegveld was om omgeboekt te worden. In eerste instantie werd dat niet veel. Uiteindelijk zelf geopperd om rechtstreeks naar Amsterdam te vliegen i.p.v. via Parijs of een dag later. Dat zou kunnen, dan werden we wel gedowngrade, en konden anderen passagiers niet mee. Uiteindelijk dus toch nog volgens plan aangekomen in Nairobi en Mombasa.

Voorbereidingen

Voordat je naar Kenia gaat moet je even een aantal zaken voorbereiden en checken. Hieronder een aantal handige tips.

  • Check of je malariatabletten mee moet nemen. Ook eventuele vaccinaties kunnen praktisch zijn. Een volledig advies kun je opvragen bij bijvoorbeeld je huisarts, de GGD of Thuisvaccinatie. Deze laatste instantie is super handig! Ze geven je per mail een advies, daarna kun je een eventuele afspraak maken en komen ze bij je thuis langs om te vaccineren. Mijn malariatabletten werden per post thuisgestuurd. Ideaal!
  • Omdat ik mijzelf van A naar B moest verplaatsen en onderweg hier en daar wilde stoppen, huurde ik een auto. Let op dat de wegen over het algemeen prima begaanbaar zijn. Af te raden is om auto te rijden als het donker is!! Op dit moment ligt er één snelweg vanuit Mombasa richting Nairobi en andersom. Wegmarkering en vangrail ontbreekt bijna overal. In de avond rijden ze met grootlicht of geen licht. Daarnaast is er weinig tot geen straatverlichting. Ook lopen en (grote) dieren langs en op de weg. En er gaan verhalen dat er in de avond best wat criminaliteit is. Rij je overdag, dan komt het goed. Rij je in de avond, ben je dan bewust van bovenstaande. Een auto huur je dus gemakkelijk incl. verzekering via bijvoorbeeld Rentalcars.
  • Als je naar Kenia gaat, dan bezoek je wellicht de natuurparken. Er schijnt een soort Safari Card te zijn, maar wat dit precies is weet ik nog niet. Om een park te bezoeken moet je sowieso entree betalen. Dit kun je ALLEEN met een betaalkaart of creditcard doen! De meeste creditcards zijn geaccepteerd, denk aan VISA, Mastercard en zelfs American Express. Betalen doe je in Amerikaanse Dollars. Betalen met contant geld is dus NIET mogelijk. Hieronder een overzicht van de parkfees:
Trip introductie Safariland Kenia
©Kenya Wildlife Service

Genieten

Kenia was echt een heel erg bijzondere ervaring. Ik raad je dan ook echt aan zeker hier eens heen te gaan. Het is ook een heel toegankelijk land. Ze spreken er namelijk Engels, over het algemeen is het weer er heerlijk. Mensen zijn vriendelijk en eten is erg goed. En het belangrijkste, je kunt er dus op safari!! 😀

In een aantal artikelen zal ik jullie dus meenemen door het prachtige land gelegen in Afrika. Ook zal ik verschillende reviews plaatsen over de luchthavens, lounges, airlines en hotels/B&B’s. Ik zal dat in de volgende artikelen doen:

Weer heel wat leesvoer dus de komende weken 😉 . Zelf heb ik ruim een week over de reis gedaan, maar je kunt hier weken verblijven. Door de vertragingen zoals hierboven beschreven heb ik ook nog wat kunnen claimen. Hierover zal ik schrijven in een apart artikel.

Zomaar wat foto’s

Trip introductie – Safariland Kenia
Hells Gate National Park

Trip introductie – Safariland Kenia

Trip introductie – Safariland Kenia
Hells Gate National Park – Gorge
Trip introductie – Safariland Kenia
Diani Beach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *