Review: CityBlue Creekside Hotel & Suites Mombassa6 min leestijd

Review: CityBlue Creekside Hotel en Suites Mombassa

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In mijn laatste artikel over mijn reis in Kenia ging ik in op mijn ervaringen met de Keniaanse vliegtuigmaatschappij Kenia Airways. Ik vloog met Kenia Airways o.a. in het Business Classproduct naar Mombassa vanuit Nairobi. Daarover lees je hier meer. Na aankomst in Mombassa was ik wel toe aan een goed bed. Tijdens mijn voorbereiding op de reis heb ik heel wat websites afgezocht naar een ‘goed’ verblijf. Het viel me op dat de hotels in de stad niet allemaal even goed oogde. De prijzen varieerde dan ook enorm! Uiteindelijk op het laatste moment het hotel gewijzigd naar het CityBlue Creekside Hotel & Suites in Mombassa. Daarover in dit artikel meer.

Locatie

Aangekomen op de luchthaven van Mombassa kom je toch wel aan in een warmere omgeving dat Nairobi. Het verschil is duidelijk te merken. Na het ophalen van de bagage kom je aan in de ‘arrival hall’ Het mag eigenlijk geen naam hebben, zoveel stelt het niet voor. Er staan echter genoeg mensen die je graag van een rit naar de stad of verder willen voorzien. Mocht je via je hotel een pick-up hebben dan zul je deze mensen herkennen aan een van de vele bordjes die er ook staan met daarop je naam. Anders moet je even goed bedenken wie je vertrouwd. De taxi kun je betalen in dollars en euro’s, je kunt ook pinnen op het vliegveld. Echter werkte mijn pas niet op het vliegveld. Gelukkig had ik nog wat dollars.

Vanuit het vliegveld rij je in ongeveer 30 minuutjes naar het oude centrum. In iets meer dan 20 minuten (buiten de spits om!) rij je naar het CityBlue Creekside Hotel & Suites. Het hotel bevindt zich bij de kreek, vandaar ook de naam van het hotel.

Review: CityBlue Creekside Hotel en Suites Mombassa
Locatie van het hotel ten opzichte van de oude stad en het vliegveld.

Inchecken

Aangezien ik in de nacht aankwam bij het hotel, was ik de enige die ging inchecken. Kom je met de taxi, dan moet je eerst langs de controle bij de ingang. Er is hier een hek en een bewaker die vraagt wat je komt doen en checkt de auto. Daarna mag je doorrijden. Je komt aan in de ‘garage’ waar je opgehaald wordt. Je spullen gaan op een karretje en daarna wandelt er iemand mee richting de receptie van het hotel. Er waren een aantal medewerkers bij de balie aanwezig. Ze waren erg vriendelijk en spraken goed Engels. Na het overhandigen van de paspoorten werd er gezocht naar de reservering, deze was al snel gevonden. Hierna werd het een en ander verteld over het hotel. De formaliteiten verliepen vrij vlot, en dat was zeker fijn! Een medewerker kwam de tassen ophalen en bracht ons naar de kamer.

Review: CityBlue Creekside Hotel en Suites Mombassa
Lobby

Kamer(s)

Het hotel beschikt over de drie volgende typen kamers, namelijk:

  • Standaard Deluxe met uitzicht op de kreek,
  • Standaard Deluxe met uitzicht op de tuin,
  • Superior Suites.

Ik had de kamer geboekt met uitzicht op de kreek. Helaas was er weinig uitzicht op de kreek. Niet omdat het avond was toen ik aankwam, maar doordat er naast het hotel een flink gebouw in aanbouw is. Die uitzichtkamers op de kreek zijn er dus niet meer bij, althans niet vanaf de plek waar ik verbleef. Ik had overigens wel uitzicht op de tuin.

Goed, de kamer is ruim en voorzien van twee flinke bedden. De matrassen liggen goed en het bed kan met muskietennetten worden gedicht (bescherming tegen de (malaria-)muggen). De kamer is verder voorzien van een klein keukentje waar je eventueel wat eten zou kunnen bereiden.

Review: CityBlue Creekside Hotel en Suites Mombassa

Review: CityBlue Creekside Hotel en Suites Mombassa
Bedden voorzien van muskietennetten
Review: CityBlue Creekside Hotel en Suites Mombassa
‘Keuken’ in de kamer

Review: CityBlue Creekside Hotel en Suites MombassaOok zijn er wat kasten waar je wat bagage kunt uitladen, of met tas/koffer en al kunt plaatsen. In een van de kasten was een kluisje aanwezig. De kamer waar ik verbleef had een balkon. Mijn vermoeden is dat alle kamers een balkon hebben. Op het balkon heb je twee stoelen en een tafeltje. Je kunt genieten van het uitzicht op de kreek of op de tuin.

Review: CityBlue Creekside Hotel en Suites Mombassa
Opbergruimte en kluisje in de kamer
Review: CityBlue Creekside Hotel en Suites Mombassa
Balkon met uitzicht op de tuin

In de kamer bevindt zich ook een badkamer. De badkamer is schoon en ruim. Hij is voorzien van douche, wastafel en toilet. Helaas werkte bij mij het warme water niet, waardoor douchen ineens wel erg koud werd. Er zijn in de badkamer enkele zeepjes en handdoeken aanwezig. Al met al een prima, nette en schone kamer.

Review: CityBlue Creekside Hotel en Suites Mombassa
Badkamer

Ontbijt

Bij de kamerprijs zat het ontbijt inbegrepen. Het ontbijt wordt in buffetvorm aangeboden op de begane grond van de het hotel. Er zijn wat tafels uitgestald met een continentaal ontbijt. Ook zijn er lokale gerechten verkrijgbaar. Vanuit de ontbijtzaal heb je een mooi uitzicht over de kreek. Er is voldoende keuze uit bijvoorbeeld brood, groentes, drinken en warme gerechten zoals ei. Het ontbijt wordt geserveerd tussen 06.30u en 10.30u.

Review: CityBlue Creekside Hotel en Suites Mombassa
Ontbijtruimte

Review: CityBlue Creekside Hotel en Suites Mombassa

Review: CityBlue Creekside Hotel en Suites Mombassa
Ontbijt in het hotel

Review: CityBlue Creekside Hotel en Suites Mombassa

Extra

In het hotel kun je van verschillende extra’s gebruikmaken. Zo is er op een van de lagere etages een fitnessruimte. Ook is er helemaal beneden een buiten zwembad waaromheen enkele ligbedden aanwezig zijn. Je kunt bij het zwembad ook handdoeken pakken voor over de stoelen. Nabij het zwembad is ook een buitenbar waar je een drankje en hapje kunt bestellen. Je kunt hier buiten ook lunchen en dineren. Daarnaast hangen er enkele tv’s waarop de lokale en internationale zenders te bekijken zijn. De lobby van het hotel is leuk ingericht met verschillende zitjes. je kunt ook in een van de bankjes zitten waar je uitzicht hebt over de kreek en de stad Mombassa.

Review: CityBlue Creekside Hotel en Suites Mombassa

Review: CityBlue Creekside Hotel en Suites Mombassa
Bar nabij het zwembad

Artikelenreeks

Dit is een artikel uit de reeks artikelen over mijn recente reis naar Kenia.

Overzicht

Publicatie Datum

4 July 2018

Voordelen

-       Gelegen in de nabijheid van centrum Mombassa,
-       Hotel straalt relaxte sfeer uit,
-       Vriendelijk en behulpzaam personeel, dat goed Engels spreekt,
-       Leuk uitzicht over ‘oud’ Mombassa en de kreek,
-       Goed en uitgebreid ontbijt,
-       Met de meeste grote en bekende betaalkaarten is in dit hotel te betalen.

Nadelen

-       Wifi werkte niet goed op de kamer.
-       Men gaat in het hotel uit van ‘wind’ ventilatie (buiten de kamers), daardoor is het bijvoorbeeld in de ontbijtruimte erg warm.
-       Kamers met uitzicht op kreek, hebben niet echt uitzicht op kreek, vanwege nieuw gebouw naast het hotel.

Service

Sterren

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Het CityBlue Creekside Hotel & Suites in Mombassa is een goed hotel van waaruit je gemakkelijk naar de oude stad kunt, maar ook richting het strand ni de omgeving van het hotel. Het is ook een mooie eerste stop om vanuit hier het land verder te ontdekken. Middels de Uber-app kun je gemakkelijk een taxi bestellen. Ook kun je vragen of men een taxi voor je kan bestellen. De prijs-kwaliteit verhouding van dit hotel is prima. Je hebt een mooie ruime kamer voor een goede prijs, inclusief ontbijt.

6 min leestijd">
3.3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *