Review – Hannover Airport & Hannover Club Lounge

Review - Hannover Airport & Hannover Club Lounge

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eerder schreef ik al over mijn reis naar Kenia. Ik vloog daarvoor eerst naar Hannover om daarna mijn reis te vervolgen naar Kenia. In dit artikel zal ik kort ingaan op het vliegveld van Hannover, maar ook op de Hannover Club Lounge, waar o.a. KLM en Air France gebruik van maken.

Terminals

Hannover Airport beschikt over drie terminals, A, B en C. KLM en Air France vertrekken vanuit terminal C. Bij aankomst in terminal C kom je gelijk op een groot ‘plein’ waar de verschillende incheckbalies zich bevinden. Er zijn hier nog enkele shops en restaurantjes gevestigd.

Aankomst

Bij aankomst in de luchthaven kom je aan of via de slurf die aangesloten wordt op het vliegtuig, of je gaat met de bus en dan word je naar de aankomst terminal gebracht. Hier kom je gelijk uit bij de bagageband. Toen ik arriveerde moest ik erg lang wachten op mijn bagage. Ik kwam rond tien uur in de avond aan, verder waren en op dat moment geen andere vluchten geland. Het duurde toch ruim 20 minuten. Daarnaast gaan ze niet goed om met de priority labels. De bagage die de priority labels hadden kwamen pas als laatste aan op de bagageband.

Review - Hannover Airport & Hannover Club Lounge
Bagagehal
Review - Hannover Airport & Hannover Club Lounge
Bagagebanden

Goed, hierna kom je aan in de centrale hal van het vliegveld. Vanuit hier kun je kiezen of je per taxi, bus, trein of auto verder gaat. Zelf koos ik voor de trein. Omdat het allemaal erg lang duurde met de bagage, miste ik de trein. Je moet dan een half uur wachten op de volgende trein.

De dag erna kwam ik per taxi aan op het vliegveld. Check van tevoren even bij welke terminal je moet zijn, dat is praktisch om aan de chauffeur door te geven. Een ritje vanuit de stad naar de luchthaven kost je ongeveer €20,-. Met het openbaar vervoer kost het je ongeveer €5,-. Echter doe je er dan wel langer over.

Review - Hannover Airport & Hannover Club Lounge
Station

Inchecken

Ben je aangekomen op de luchthaven in Terminal C, dan kom je aan in een grote hal. Links bevinden zich de incheckbalies, rechts wat balies van vliegtuigmaatschappijen, winkels en cafeetjes. Je kunt vanuit hier ook doorlopen naar de andere terminals, of via buitenom.

Review - Hannover Airport & Hannover Club Lounge

Het inchecken verloopt de eerste keer voorspoedig. Er is een duidelijke Priority Lane voor Business Class en Elite Plus Members en een incheckbalie voor de andere reizigers. Zowel Air France- als KLM-passagiers worden bij dezelfde balies ingecheckt.

Review - Hannover Airport & Hannover Club Lounge
Incheckbalies AF-KLM

Toen uiteindelijk bleek dat de reis met Air France geannuleerd was, vanwege het defecte toestel, moesten we onze bagage ophalen en weer in de rij gaan staan. Helaas deze keer maar een balie open, waarbij alle reizigers omgeboekt moesten worden. Dat duurde toch wel ruim twee uur. Het viel me positief op dat de meneer van de incheckbalie veel verschillende talen bijna vloeiend sprak, Frans – Duits – Engels – Spaans – Italiaans.

Nadat mijn reis omgeboekt was moest ik nog even wachten voordat ik weer kon inchecken. Dan omdat de vlucht pas later zou vertrekken.

Hierna loop je gemakkelijk door naar de security en sta je binnen enkele minuten al bij de verschillende gates. Mocht je toegang hebben tot de Hannover Club Lounge ga dan na de security naar rechts.

Hannover Club Lounge

Vlieg je in Business Class of ben je Elite Plus member bij Flying Blue? Dan kun je kosteloos gebruikmaken van de Hannover Club Lounge in Terminal C van Hannover Airport. Ook met andere passen krijg je toegang of korting op toegang.

Review - Hannover Airport & Hannover Club Lounge
Toegang tot Hannover Club Lounge

De lounge is niet enorm groot. Bij binnenkomst word je verwelkomd door de gastvrouw. Opvallend vond ik dat er geen bedrijfskleding aanwezig was. De mevrouw checkte de boardingspass en daarna kon ik gaan zitten.

Review - Hannover Airport & Hannover Club LoungeEr is een kleine desk met koelkastjes met drinken en gekoelde yoghurt. Ook is er keuze uit verschillende nootjes of chips. Qua drinken kun je kiezen uit frisdranken, koffie en thee, maar ook bier en enkele sterke dranken. In de ochtend stond er brood en eieren.

Review - Hannover Airport & Hannover Club Lounge
Eten & Drinken in Hannover Club Lounge

Review - Hannover Airport & Hannover Club Lounge Review - Hannover Airport & Hannover Club Lounge

Over de ruimte zijn er verschillende zitjes verspreid. Bij de ingang van de lounge is een kast met verschillende kranten en tijdschriften.

Review - Hannover Airport & Hannover Club Lounge Review - Hannover Airport & Hannover Club Lounge

De toilet is buiten de lounge om de hoek. Er is geen mogelijkheid om bijvoorbeeld te douchen.

Artikelenreeks

Dit is een artikel uit de reeks artikelen over mijn recente reis naar Kenia.

Overzicht

Publicatie Datum

10 June 2018

SFEER

SERVICE

RUIMTE

VOORZIENINGEN

ETEN+DRINKEN

Algemene Waardering

Conclusie

Over het algemeen is het een prima plek om te wachten voordat je vlucht vertrekt. Het is geen bijzondere lounge, maar fijn om even wat te eten of drinken, of nog even wat werk af te ronden. Voor een uitgebreide maaltijd hoef je hier niet terecht, maar je kunt prima wat eten.
De luchthaven was in de ochtend nog erg rustig, dus er is dan voldoende ruimte om elders te zitten dan in de lounge. Opvallend was dat de gastvrouw geen bedrijfskleding droeg, verder was ze erg vriendelijk.

2.3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *