Air Transat breidt capaciteit uit met nieuwe toestellen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Canadese maatschappij Air Transat doet goede zaken op vooral non-stop vakantievluchten tussen Europa en Canada. Daarom heeft de maatschappij een bestelling gedaan van tien toestellen bij Airbus, van het type A321neo LR. Ook is er geïnvesteerd in het product aan boord met een ruime Economy cabine en premium Club Class gedeelte. Dit en meer maakte Air Transat afgelopen week bekend op haar exclusieve Media Event, waar ook InsideFlyer aanwezig was.

Seizoensgebonden

Hoewel de vluchten van Air Transat tussen Europa en Canada seizoensgebonden (april-oktober) zijn, biedt de maatschappij een goede directe verbinding met Canada. Vanuit Nederland wordt er gevlogen op Toronto, Vancouver, Calgary en Montréal met een totale capaciteit van 51.000 stoelen. Vluchten naar Montréal hebben een tussenstop in Toronto. Op de andere steden kun je direct vliegen. Air Transat vliegt in het zomerseizoen ook vanuit Brussel en Parijs naar Canada. In het winterseizoen wordt de vloot in Canada mede ingezet op binnenlandse vluchten, maar vooral op warme bestemmingen in Zuid-Amerika.

De vloot bestaat voornamelijk uit Airbus toestellen, met de recentelijke uitbreiding van tien A321neo Long Range toestellen. De Canadese maatschappij heeft ook nog vijf Boeing 737-800 toestellen. De zullen in de nabije toekomst uitgefaseerd worden. Een Airbus-only vloot biedt de maatschappij mogelijk efficiëntie voordelen.

Product

Tijdens het Media Event vertelde Lydia Morinaux, General Manager bij Air Transat, dat de maatschappij hoge kwaliteit wil bieden voor de passagiers. Zo is er geïnvesteerd in comfortabele stoelen met lederen bekleding en 81 cm beenruimte (in de A330 en A310). Als je een ticket boekt in Economy mag je 1 stuk ruimbagage van 23 kg meenemen en een stuk handbagage van 10 kg.

Het premium product wordt Club Class genoemd en biedt meer beenruimte. De maaltijden in Club Class zijn samengesteld door de bekende Canadese chef Daniel Vézina. Als je Club Class ticket boekt kun je gebruikmaken van speciale check-in balies, krijg je voorrang bij aan boord gaan en wordt je bagage met voorrang afgeleverd op de bagageband. Je mag twee stuks ruimbagage meenemen van elk maximaal 32 kg. Daarnaast mag je 1 stuk handbagage meenemen van 15 kg

Het moderne inflight entertainmentsysteem (IFE) is beschikbaar in beide klassen en is te bedienen middels een touch screen.

Air Transat Club Class
Air Transat Club Class
Air Transat Economy

Reizen met kinderen

Air Transat wil reizen met kinderen zo aangenaam mogelijk maken. Zo is er de mogelijkheid om met je gezin bij apart check-in balies in te checken. Baby’s t/m 2 jaar krijgen 90% korting. Kinderen t/m 11 jaar krijgen 25% korting. Dat maakt het extra interessant om met Air Transat te vliegen als je met kinderen reist. Daarnaast is een directe vlucht prettig zodat je geen extra tijd kwijt bent met overstappen.

Zakelijke reizigers

Hoewel de Canadese maatschappij alleen tussen april en oktober naar Canada vliegt vanuit Amsterdam kan het voor zakelijke reizigers ook interessant zijn om voor deze maatschappij te kiezen. Kies je bijvoorbeeld voor het EcoMax tarief dan kun je je vlucht kosteloos wijzigen. Voor dit tarief krijg je ook toegang tot prioriteitsservices op de luchthaven.

Club Class mag dan geen volledige Business Class ervaring geven die zakelijke reizigers gewend zijn maar qua prijs-kwaliteitverhouding zit het wel goed. Tickets voor Club Class zijn vele malen goedkoper dan een reguliere Business Class. Je kunt ook gebruikmaken van lounges op de luchthaven. Dit is echter wel tegen bijbetaling, ook als je in Club Class vliegt. Helaas heeft Air Transat (nog) geen loyaliteitsprogramma.

Het Media Event vond plaats in de 737 Suite van het Corendon Hotel in Amsterdam. Deze unieke suite heeft een gedeelte van een Boeing 737-800 in de kamer staan, inclusief cockpit en stoelen. Vanuit dit vliegtuig werd de presentatie gedaan. Bijzonder om mee te maken.

737 Suite in het Corendon Hotel Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *