Review – Ibis Hannover City3 min leestijd

Review - Ibis Hannover City

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tijdens mijn reis naar Kenia moest ik mijzelf positioneren in Hannover. Vanuit hier zou ik namelijk doorvliegen naar Parijs, Amsterdam en verder naar Nairobi en Mombasa. Omdat ik op vrijdagavond vertrok naar Hannover, en pas zaterdagochtend naar Parijs, koos ik ervoor om te overnachten in het Ibis Hannover City.

Locatie

Als je aankomt op het vliegveld van Hannover is het nog ongeveer 30 – 40 minuten reizen naar het centrum en het hotel met het openbaar vervoer. Met een taxi doe je er ongeveer 15 minuten over. Het Ibis Hannover City ligt net iets ten noorden van het centrum. Het is een prima uitvalsbasis voor een trip naar de stad. Achteraf had ik wellicht toch voor een ander hotel gekozen met, zo’n korte overstap. Laat aankomen en vroeg vertrekken is dan toch iets minder relaxt.

Inchecken

Toen ik aankwam bij het hotel was het erg rustig. Eigenlijk was ik de enige gast op dat moment die arriveerde, het was ook al na tien uur in de avond. Het inchecken verliep vlot. Er werd het een en ander verteld over de omgeving, het hotel en de functionaliteiten en de het bereiken van de kamer. De taxi voor in de vroege ochtend reserveerde ik gelijk, zodat ik dat in de ochtend niet meer hoef te doen. Ik kreeg als Le Club Accor Hotel Gold member een welkomsdrink-vouchter. Na het inchecken ging ik snel naar de kamer om me op te frissen en snel te slapen, de wekker gaat om vier uur.

Review - Ibis Hannover City
Lobby Ibis Hannover City

Room

Het hotel beschikt over de volgende typen kamers, namelijk:

  • Standaardkamer met één tweepersoonsbed,
  • Standaardkamer met twee eenpersoonsbedden.

Ik boekte de standaardkamer met het tweepersoonsbed. De Ibis kamers zien er over het algemeen allemaal hetzelfde uit. Om de ‘standaard’ look iets wat te breken heeft men een opvallend rood stoeltje in de kamer gezet. Hier kun je zitten aan het bureau om nog even wat werk te verrichten. Bij het bureau was ook een stopcontact aanwezig, wat prettig is om even wat apparatuur op te laden. Jammer vond ik dat er geen waterkoker aanwezig was. Het is altijd wel fijn om even wat thee te drinken.

Verder beschikt de kamer over een inbouwbadkamer. Deze was voorzien van handdoeken en zeep in flacons.

Review - Ibis Hannover City
Kamer met bed en bureau
Review - Ibis Hannover City
Bureau in de kamer

Bar en ontbijt

Omdat ik een kort verblijf had in dit hotel heb ik geen gebruik gemaakt van de bar en het ontbijt. Wel is dit aanwezig in het hotel. Je kunt gebruik maken van het ontbijt tussen 04.00 en 12.00 tegen een extra vergoeding. De bar ziet er ruim uit en heeft ook voldoende zit gelegenheid.

Review - Ibis Hannover City
Bar in het Ibis Hannover City

Extra

Het hotel beschikt over o.a. een computercounter in de lobby van het hotel. In de avond kun je hier ook dineren in het restaurant. Als je lid bent van het loyaliteitsprogramma van Accor Hotels en je een hogere status hebt krijg je een voucher voor een welkomsdrankje. Het hotel beschikt niet over een fitness.

Review - Ibis Hannover City
Computer counter in lobby

Artikelenreeks

Dit is een artikel uit de reeks artikelen over mijn recente reis naar Kenia.

Beeldmateriaal: Ibis Hannover City

Overzicht

Publicatie Datum

9 June 2018

Voordelen

-       Gelegen in de nabijheid van Hannover centrum
-       Nette, maar basic Ibis kamers.
-       Leuke en gezellige bar
-       Vriendelijk en behulpzaam personeel, dat goed Engels spreekt.

Nadelen

-       Geen fitness
-       Geen waterkoker op de kamer
-       Hotel heeft basic uitstraling
-       Met het OV toch wat ver van het vliegveld. Taxi’s zijn relatief duur (+/- €20,-) om naar het vliegveld te nemen.

Service

Sterren

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Het is een leuk, maar basic hotel in de nabijheid van het centrum van Hannover. Goed voor een eventueel lang weekend of een paar dagen in de stad. Helaas toch wat ver van het vliegveld van Hannover als je met het openbaar vervoer gaat.

3 min leestijd">
2.6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *