Singapore Airlines non-stop naar New York en Los Angeles

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Airlines proberen elkaar al sinds jaar en dag de loef af te steken als het gaat om het uitvoeren van de langste of snelste vlucht ter wereld. Regelmatig wordt het record verbroken. Singapore Airlines kondigt nu aan vanaf oktober dit jaar met de Airbus A350-900ULR non-stop te gaan vliegen tussen thuisbasis Singapore en New York. Non-stop vluchten naar Los Angeles staan ook op het programma. Je bent naar New York een kleine 19 uur onderweg. Genoeg tijd om een paar films te bekijken dus!

Ultra long-range

De vluchten naar Newark Liberty International Airport (EWR) zullen uitgevoerd worden met de Airbus A350-900ULR. ULR staat voor Ultra Long-range. Singapore Airlines bestelde zeven van deze toestellen. Het type ULR heeft een grotere brandstofcapaciteit, kan een hoger gewicht dragen en heeft diverse aerodynamische verbeteringen waardoor het brandstofverbruik minder is dan bij vergelijkbare modellen. Aan boord zijn 67 Business Class stoelen en 94 Premium Economy stoelen.

Het nieuwe toestel is ontworpen met hogere plafonds, grotere ramen en cabineverlichting die jetlag zou kunnen verminderen. Ook is er gedacht aan een betere klimaatbeheersing aan boord. Hieronder een indruk van de Premium Economy en Business Class cabines.

Premium Economy in de A350-900ULR (Bron: Singapore Airlines)
Premium Economy in de A350-900ULR (Bron: Singapore Airlines)
Business Class in de A350-900ULR (Bron: Singapore Airlines)
Business Class in de A350-900ULR (Bron: Singapore Airlines)

De afstand tussen Singapore en New York is ruim 16.700 km. De reistijd bedraagt 18 uur en 45 minuten. De maatschappij vloog tot 2013 al op de deze route, maar koos ervoor deze toen op te geven door o.a. de toegenomen brandstofprijs.

Vloot

Singapore Airlines heeft momenteel 21 A350-900 toestellen en nog 46 in bestelling bij Airbus. Van die 46 zijn er zeven in de variant ULR. Het eerste toestel wordt in september afgeleverd, zodat de vluchten naar New York in oktober kunnen starten. De rest moet voor het einde van het nieuwe jaar afgeleverd zijn.

Toekomst

De nieuwe non-stop verbinding is goed nieuws voor de mogelijkheden vanaf en via Singapore. Momenteel vliegt de maatschappij ook naar New York via Frankfurt. Met mogelijkheid tot doorverbinding in New York naar Houston, Los Angeles en San Francisco. Non-stop vluchten naar Los Angeles staan ook gepland met de A350-900ULR. Maar het is nog niet wanneer deze zullen starten.

Vluchtschema

De eerste week na 11 oktober zal er driemaal gevlogen worden op de route Singapore-New York en v.v. De week erna starten de dagelijkse vluchten volgens onderstaande vluchtschema. De vluchtnummers zijn SQ21 en SQ22, voor respectievelijk de vlucht van New York naar Singapore en Singapore naar New York.

Vluchtschema (Bron: Singapore Airlines)
Vluchtschema (Bron: Singapore Airlines)

Concurrentie

Singapore Airlines verwacht meer dan genoeg vraag naar de nieuwe directe vluchten, vooral voor de zakelijke markt. Dat is een van de redenen dat de maatschappij koos voor een all-premium seat plan op de nieuwe toestellen. Een van de grote concurrenten op deze route is United Airlines. De Amerikaanse maatschappij vliegt (nog) niet rechtstreeks tussen de twee steden en reizigers zijn dus een paar uur langer onderweg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *