Op zoek naar de olifanten en leeuwen? Bezoek Amboseli National Park!5 min leestijd

Op zoek naar de olifanten en leeuwen? Bezoek Amboseli National Park!

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In dit artikel zal ik het kort hebben over mijn bezoek aan het Amboseli National Park. In mijn vorige artikel kon je meer lezen over mijn verblijf nabij dit park in het Maasai Simba Camp. Vanuit hier is het erg gemakkelijk om naar het nationale park te reizen. Het park staat bekent om zijn grote kuddes met olifanten en ook de kans op leeuwen is hier aanwezig.

Op zoek naar de olifanten en leeuwen? Bezoek Amboseli National Park!
Rondom Maasai Simba Camp

Locatie

Het Amboseli National Park ligt in het westen van het land, tegen de grens met Tanzania. Het is geen enorm groot park, zeker niet als je het bijvoorbeeld vergelijkt met een van de twee Tsavo Parken. Desalniettemin is het een park dat zeker een bezoek waard is. Excursies naar het park zijn mogelijk van een halve dag tot een meerdaagse excursie. Vanuit zowel de richting Mombasa als Nairobi ga je over de A109. Je neemt bij Emali de afslag en vervolgt verder over de C102. Je komt na zo’n 40 km een cementfabriek tegen. Helaas ziet dit er minder mooi in het landschap uit, maar het schijnt dat er veel goede kalk in de grond zit, die goed voor cement gebruikt kan worden.

Op zoek naar de olifanten en leeuwen? Bezoek Amboseli National Park!

Op zoek naar de olifanten en leeuwen? Bezoek Amboseli National Park!
Jammer…

Goed, hierna ga je nog ongeveer 15 minuten verder rijden en neem je de afslag bij de borden ‘Amboseli National Park’. Het pad volgt verder vanzelf. Onderweg zul je wellicht al wat giraffen en ezels tegenkomen. Ook is er de kans op het zien van struisvogels.

Op zoek naar de olifanten en leeuwen? Bezoek Amboseli National Park!Op zoek naar de olifanten en leeuwen? Bezoek Amboseli National Park!

Entree

Zelf was ik al vroeg op, zo rond de klok van vijf uur in de ochtend ging de wekker. Eerst voor het ontbijt en daarna voor een wandeling rondom het gebied van het Maasai Simba Camp. In de verte kon ik zelfs de Kilimanjaro even zien, prachtig.

Ben je eenmaal aangekomen bij het park, dan snellen er al snel wat bewoners uit de lokale gemeenschap met de nodige tierelantijntjes naar je toe. Van bijzonder houtsnijwerk tot aan autootjes etc. Mocht je nog een leuk souvenir nodig hebben, dan is het mogelijk er hier een te scoren.

Op zoek naar de olifanten en leeuwen? Bezoek Amboseli National Park!
Ingang Amboseli National Park

De entree of poort stelt niet zo veel voor, maar er zit een kantoortje waar je binnen je toegangskaartje moet betalen. Voor het Amboseli National Park is dit een bedrag van $60,- per persoon. Voor een auto betaal je ook extra, aangezien er geen andere manier van vervoer mogelijk is. Alle prijzen kun je hier vinden. Betalen kan alleen met creditcard en doe je in dollars. Mocht je in een tour reizen dan moet je minimaal van deze bedragen per persoon uitgaan + kosten van gids. Bij de entree is het ook mogelijk om een geplastificeerde kaart van het gebied te kopen. Echter als je met een gids bent is het zeker niet nodig deze aan te schaffen. Ben je met een eigen voertuig dan is een GPS wellicht al voldoende, in het park staan op kruisingen met bewegwijzering.

Op zoek naar de olifanten en leeuwen? Bezoek Amboseli National Park!

Uitgestrekt

Een ding valt al vrij snel op als je door het park rijdt, het is enorm uitgestrekt en vlak. Er zijn wel wat heuveltjes, maar die stellen niet zo heel veel voor. Hier en daar zijn er plassen met water, al zou van origine dit gebied veel natter moeten zijn. De wegen zijn, mits het niet te veel geregend heeft, prima begaanbaar met een busje of 4×4. Als het helemaal niet geregend heeft zou je zelfs met een gewone auto door het park kunnen rijden, al vinden de meeste verhuurbedrijven dat niet goed/fijn. Check voor je die keuze maakt dus altijd de condities van de wegen in het park. Echter is een tour met een gids interessanter. Je ziet enorm veel, wat je misschien niet zou zien als je alleen gaat. Ook is het best intensief om een dag door het park te rijden. Er is weinig schaduw, dus ook rijd je heel de dag in de zon. Via onder andere deze organisatie zou je een tour kunnen boeken.

Maar waarom zou je eigenlijk naar het Amboseli National Park gaan? Het park staat bekent om zijn grote populatie aan Afrikaanse Olifanten. Dat is al heel bijzonder natuurlijk, daarnaast kun je er ook nog vele andere mooie en imponerende dieren vinden.

Al snel nadat ik in het park was zag ik hier en daar de olifanten al rondwandelen, soms alleen, soms in groepjes. Zelf had ik het geluk dat er op een bepaald moment vele kuddes tegelijk aan kwamen wandelen. Van ieniemienie olifantjes tot een reuze oma olifant. Zo enorm gaaf is het om die beesten van dicht bij te mogen bewonderen. Je kunt hier uren van genieten!

Op zoek naar de olifanten en leeuwen? Bezoek Amboseli National Park! Op zoek naar de olifanten en leeuwen? Bezoek Amboseli National Park! Op zoek naar de olifanten en leeuwen? Bezoek Amboseli National Park!

Uitzichtpunt

Ergens halverwege het park is er een uitzichtpunt, de Normatior (Observation Hill). Dit is het enige gedeelte van het park waar je uit mag stappen. Er is hier een prachtig 360° uitzicht over het park. Onderaan de heuvel hoor en zie je de nijlpaarden in het water. Vlinders en allerlei exotische vogels vliegen voorbij. Er is geen mooiere plek om je Afrikaanse lunch op te eten!

Op zoek naar de olifanten en leeuwen? Bezoek Amboseli National Park!
Lunch met een view

Op zoek naar de olifanten en leeuwen? Bezoek Amboseli National Park!Op zoek naar de olifanten en leeuwen? Bezoek Amboseli National Park! Op zoek naar de olifanten en leeuwen? Bezoek Amboseli National Park!

Op zoek naar de olifanten en leeuwen? Bezoek Amboseli National Park!
Vanaf Observation Hill

In het park zitten vele verschillende soorten dieren. Naast de vele olifanten en tropische vogels kun je hier ook nog leeuwen, luipaarden, buffels en onder andere kudu’s tegenkomen.

Het is is een stukje rijden vanaf Nairobi of Mombasa, maar het is echt een bezoek waard!

Op zoek naar de olifanten en leeuwen? Bezoek Amboseli National Park! Op zoek naar de olifanten en leeuwen? Bezoek Amboseli National Park!

Artikelenreeks

Dit is een artikel uit de reeks artikelen over mijn recente reis naar Kenia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *