Oneworld Introduceert Connect Partners

Oneworld Connect

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Oneworld breidt haar portfolio aan leden uit met een nieuwe categorie: oneworld connect partners. Dit zijn geen volledige alliantieleden, maar ze sluiten wel aan bij het netwerk waardoor passagiers meer reismogelijkheden en voordelen krijgen. Ook bieden ze vluchten aan in het Explorer initiatief voor round the world tickets. Fiji Airways is de eerste maatschappij die tot de connect partners toetreedt. De alliantie is naar eigen zeggen nog in discussie met andere airlines uit zowel de Americas, Azië en Europa over toetreding tot de samenwerking. Connect partners zijn weer anders dan oneworld airline affiliates. De laatste zijn vaak dochtermaatschappijen van oneworld leden, zoals Iberia Express en Cathay Pacific.

Fiji Airways

Voordelen voor passagiers

Voor alle elite leden van oneworld programma geldt dat zij bij connect partners gebruik kunnen maken van priority check-in. Emerald en Sapphire leden kunnen bovendien ook met priority boarden. Daarnaast zijn er extra wederzijdse voordelen tussen de connect partner en haar oneworld ‘sponsors’. Dit omvat het doorlabelen van bagage en het verdienen en besteden van frequent flyer miles. Op sommige luchthavens kan ook loungetoegang worden aangeboden. De sponsors van Fiji Airways zijn Qantas, Cathay Pacific, British Airways en American Airlines. Dit betekent dat, wanneer je bijvoorbeeld status bij Iberia hebt, je niet van de sponsor voordelen gebruik kan maken terwijl dat met Executive Club status wel kan. Niet erg transparant.

Fiji Airways is vanuit Europa gezien nogal een niche airline. Ik ben vooral benieuwd naar andere toekomstige connect partners. Daarna is het ook afwachten of de juiste maatschappij sponsor is zodat je van de voordelen gebruik kunt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *