Ryanair wijzigt handbagagebeleid; geen rolkoffers meer1 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Ryanair wijzigt met ingang van 1 november haar bagagebeleid. Non-priority passagiers mogen dan niet meer kosteloos een rolkoffer of andere groot bagage-item meer meenemen in de cabine. Naar eigen zeggen is dit om vertraging bij het boarden te verminderen. De Ierse low-cost maatschappij verlaagt de toeslag voor ruimbagage van €25 voor een koffer van 20kg naar €8 voor een koffer van 10kg direct bij het boeken. Na het boeken kost het toevoegen van een bagagestuk €10. Daarmee stimuleren ze dus het inchecken van bagage boven handbagage. Priority Boarding klanten kunnen nog steeds twee gratis stuks ruimbagage meenemen; een klein item zoals een rugzak of handtas én een koffertje tot 10kg. De toeslag voor priority boarding is 6-8€.

Ryanair handbagage
Zal dit leiden tot minder vertraging bij de gate, of juist meer gate-checks omdat passagiers het toch proberen?

Volgens Ryanair zal deze wijziging voor 60% van de klanten geen verschil maken. Of passagiers echt meer gebruik gaan maken van ruimbagage is nog maar de vraag. Los van de extra kosten is het vooral de extra tijd voor het inchecken en het wachten op de aflevering van de koffers bij aankomst een afknapper. Ryanair kennende zullen ze heus geen extra personeel inzetten om een eventuele groei aan ruimbagage snel te verwerken.

Reacties

  1. Laurens zegt

    De vraag is wie er nu geen gebruik gaat maken van priority boarding. Dat pakt altijd goedkoper uit dan het inchecken van een rolkoffer. Het zal een strijd worden om de 30% beschikbare priority-plaatsen in elk geval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *