Wat moet je invullen op een ESTA?

CBP

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Reis je naar de Verenigde Staten en heb je geen visum aangevraagd bij de ambassade? Dan heb je een ESTA nodig; een online visa waiver. Zonder een goedgekeurde ESTA (het Electronic System for Travel Authorization) zal je niet op de vlucht toegelaten worden. Het is daarom belangrijk om nauwkeurig je aanvraag in te dienen. In dit artikel zullen we uiteenzetten welke gegevens je in moet vullen.

Persoonlijke informatie

Als eerste moet je natuurlijk wat persoonlijke gegevens invoeren. Denk hierbij aan je naam volgens paspoort, adres (in Nederland) en geboortedatum en -plaats. Ook moet je eventuele aliassen en dubbele nationaliteiten aangeven. Daarnaast moet ook paspoortinformatie en je BSN ingevuld worden. Houd je reisdocument dus bij de hand. Het klinkt willekeurig maar ook de namen van je ouders moeten tijdens de aanvraag worden opgegeven.

ESTA

Vragen

Naast de persoonlijke details moet je ook een huidige of voormalige werkgever invullen. Hierbij is ook het adres een verplicht veld. Andere vragen gaan over een eventueel crimineel verleden, gezondheid en of er eerder een visum of ESTA is geweigerd. Daarnaast wordt gevraagd of je na 1 maart 2011 in Irak, Syrië, Iran, Soedan, Libië of Jemen bent geweest.

Contactpersoon, noodcontact en verblijfplaats?

Soms vraag je je ESTA al aan als je nog geen concrete plannen hebt voor een reis naar de VS, of als je deze nog aan het plannen bent. Wat vul je dan in bij contactpersoon IN de VS? Je kunt hier ofwel “UNKNOWN” invullen, of de gegevens van de eerste verblijfplaats zoals het hotel als je deze weet. Hier heb je dan zowel het adres als telefoonnummer voor nodig.

Het aparte kopje verblijfplaats mag je leeglaten als je het nog niet weet.

Het noodcontact mag zowel een persoon in als buiten de VS zijn. Dus ook familie of vrienden in Nederland.

ESTA Aanvragen

Je kunt een ESTA direct bij het Amerikaanse CBP aanvragen of gebruik maken van een gespecialiseerd visumbureau: ESTA aanvragen.

Als je ESTA is goedgekeurd, ontvang je hierover een een bericht. De reisgoedkeuring is twee jaar geldig, of tot het paspoort vervalt of het antwoord op een van de vragen verandert. Je kan binnen deze periode meerdere keren reizen zonder een nieuwe ESTA aan te vragen.

InsideFlyer staat niet in voor de services van derde partijen en kan de goedkeuring van een visum autorisatie niet garanderen. 

Reacties

  1. Robert zegt

    Wat een ellende dat invullen, meerdere malen zowel prive als bedrijfadres moeten wijzigen/aanpassen omdat het adres niet juist is. Geen idee wat er niet juist is, maar uiteindelijk krijge je dan een tick-box om aan te geven dat het adres wel juist is.

    Zelfde bij contactpersoon in US. Uiteindelijk maar overal UNKNOWN ingevuld en bij tel.nr een 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *