KLM viert 100ste verjaardag met modeshow

KLM organiseerde recentelijk een modeshow met historische crew kleding (Bron: KLM)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Op 7 oktober 2019 wordt KLM 100 jaar. De Nederlandse nationale carrier is de oudste luchtvaartmaatschappij die nog onder dezelfde naam actief is. In de aanloop naar de 100ste verjaardag organiseert KLM tal van activiteiten. Deze week blikte de airline terug op de crew uniforms van vroeger. KLM organiseerde namelijk een modeshow tijdens een vlucht van Amsterdam naar New York.

100ste verjaardag

Door de jaren heen is KLM flink veranderd. Zo ook de kleding van de crew. KLM huurde voor het ontwerp hiervan diverse malen bekende modekenners in. Middels een ‘catwalk in the sky’ werd de crew kleding van 1957 tot nu vertoond. Het KLM uniform heeft vele gezicht gekend. ‘Maar altijd even elegant en stijlvol’, aldus Cliff Muskiet, KLM purser en initiatiefnemer van de modeshow. Alle uniformen komen komen uit zijn collectie. Muskiet is namelijk verzamelaar van deze uniforms.

Start the show

Passagiers werden pas bij de start van vlucht op de hoogte gebracht van de modeshow. Maar iedereen reageerde enthousiast. Muskiet: “Op een gegeven moment klonk de stem van onze senior purser door de cabine. Hij werkt ook bij de radio en had de perfecte stem om de modellen te begeleiden en de passagiers te vertellen over de geschiedenis van de uniformen. Uiteraard stond tijdens het hele gebeuren de veiligheid aan boord voorop.”

Muskiet stelde zelf de modeshow samen. “Het leek mij ontzettend leuk om richting onze 100ste verjaardag de verschillende KLM-uniformen van weleer te laten zien aan onze passagiers. Maar natuurlijk wel gedragen door onze eigen collega’s! Het omkleden en de visagie aan boord was nog wel even spannend want je hebt niet heel veel ruimte. Maar dat ging eigenlijk heel goed.”

Deze diashow vereist JavaScript.

World Fashion Week

De modeshow aan boord bij KLM sluit mooi aan op de World Fashion Week. Deze wordt komende week in New York georganiseerd. “Weinig mensen weten dat we pas sinds 1971 de huidige, zo herkenbare blauwe kleur dragen”, aldus Muskiet. “En er hebben vaak beroemde ontwerpers aan gewerkt, zoals Nina Ricci en Mart Visser. Het is leuk dat crew en passagiers hier zo positief op gereageerd hebben. We hebben hiermee een speciale gebeurtenis richting de honderdste verjaardag van KLM vormgegeven!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *