Dit zijn de langste non-stop vluchten ter wereld

Singapore Airlines A350

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Er zijn tegenwoordig een hoop non-stop bestemmingen door alle (nieuw) ontwikkelde vliegtuigen zoals de Airbus A350. Statista heeft de top 10 langste non-stop bestemmingen ter wereld in kaart gebracht en we hebben de langste non-stop vlucht van KLM ook uitgezocht.

Langste non-stop vlucht KLM

KLM heeft ook een aantal lange non-stop vluchten vanaf Schiphol. De langste non-stop bestemming op basis van reisduur van deze luchtvaartmaatschappij is Buenos Aires.

Naar deze bestemming in Zuid-Amerika ben je 13 uur en 50 minuten onderweg. Je legt dan een afstand van 11.446 kilometer of 7112 mijlen af. Op de terugweg doe je er iets korter over vanwege de wind, namelijk 13 uur en 20 minuten. Uiteraard hangt de exacte vliegtijd af van de actuele weersomstandigheden. Deze route wordt door KLM uitgevoerd met een B777-300ER.

Langste non-stop vluchten ter wereld

Singapore Airlines heeft afgelopen week de route van Singapore naar New York weer aangevlogen. De route is in het verleden uitgevoerd door een A340-500, maar door de prijzige brandstof moest de maatschappij deze route staken. Nu wordt deze vlucht uitgevoerd door een A350-900 (ultra long range) over een afstand van 16.700 kilometer. Je bent dan maar liefst 18 uur en 45 minuten onderweg!

Het bijzondere van dit vliegtuig is dat deze alleen voorzien is van Premium Economy en Business class. Dat is wel zo prettig als je bijna 19 uur onderweg bent naar je bestemming!

Andere lange non-stop vluchten zijn die van Auckland (Nieuw-Zeeland) naar Doha (Qatar), Houston (Amerika) naar Sydney (Australië) of die van Perth (Australië) naar London (Engeland). Deze bestemmingen zijn nog een heel stuk langer vliegen dan de langste bestemming van KLM, welke niet voorkomt in de top tien langste non-stop vluchten ter wereld.

De langste vluchten ter wereld

Afbeelding en via ©Statista

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *