Vernieuwde First Lounge van British Airways op New York JFK

Vernieuwde First Lounge van British Airways op New York JFK

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Dat British Airways flink aan het investeren is wisten we natuurlijk al. Het bedrijf heeft aangegeven de komende jaren zo’n €4,5 miljard te investeren in onder andere de vloot, vernieuwing van lounges en een verbeterde catering aan boord van de vliegtuigen van British Airways. Onlangs kondigde de Britse maatschappij nog aan dat het personeel nieuwe uniformen krijgt. Er is inmiddels weer een lounge vernieuwd. Ditmaal gaat het om de vernieuwde First Lounge van British Airways. De lounge is te vinden in New York op het vliegveld van JFK.

New York

Na een heerlijke (zaken)reis door metropool New York wil je wellicht even bijkomen. Dat kan vanaf heden in de vernieuwde First Lounge in Terminal 7 van New York JFK Airport. Belangrijk te weten is dat je dan wel First Class moet vliegen OF een Gold Status hebt bij het frequent flyer programma Executive Club. De lounge in New York is de eerste lounge buiten Europa met het nieuwe design, zoals we al wel kennen in Rome en Aberdeen. De komende tijd zal dit verder uitgerold worden naar Johannesburg, Genève en San Francisco.

Lounge

De lounge is vernieuwd en is nu maar liefst 60% groter dan voorheen. Het bestaat uit verschillende zones met ieder een eigen functie.

Vernieuwde First Lounge van British Airways op New York JFKWat dacht je van de ‘wijnkamer’. Wellicht logisch, maar in deze ruimte kun je verschillende excellente wijnen uitproberen. Middels een speciale enomatic-dispenser worden de wijnen ook op de juiste temperatuur geschonken. Hierdoor smaken ze nog beter, aldus British Airways. Ook is er om de zoveel tijd een nieuw thema (Flights of Wine) in de wijnkamer. Op dit moment is het thema ‘Chardonnays of the World’.

Vernieuwde First Lounge van British Airways op New York JFK

Verder in de First Lounge is er een bar met premium dranken en een ruimte waar je rustig kunt werken. Vernieuwde First Lounge van British Airways op New York JFKTevens kunnen reizigers in de nieuwe eetzaal dineren. Het menu waaruit je hier kunt kiezen is ontworpen door de chefkoks Gavin Mackenzie en Waylon Walker. De gerechten zijn gekoppeld aan het seizoen. Daarnaast zijn er ook lichtere maaltijden beschikbaar.

Vernieuwde First Lounge van British Airways op New York JFK Vernieuwde First Lounge van British Airways op New York JFK

Vernieuwde First Lounge van British Airways op New York JFK Vernieuwde First Lounge van British Airways op New York JFK

Premium Zone

Niet alleen de lounge, maar ook het gebied daaromheen is vernieuwd door British Airways. First Class reizigers, maar ook Club World reizigers, kunnen nu genieten van de vernieuwde Premium Zone. De incheck- en securityfaciliteiten zijn verbeterd  om zo de gehele checkin-ervaring te verbeteren. De Premium Zone heeft directe toegang tot de Fast Track Security doorgang.

Tevens heeft British Airways voor alle reizigers ook de hal voor de overige reizigers vernieuwd. Er zijn extra zitplaatsen nabij de gates. Hier kunnen reizigers ook hun devices opladen door de toegevoegde oplaadpunten. Ook zijn hier de beveiliging en incheckzones vernieuwd. Hierdoor hebben ze een nieuw uiterlijk en stralen ze een fijner gevoel uit.

British Airways houdt het hier niet bij. In 2019 zal heel Terminal 7 vernieuwd zijn, maar dat is pas nadat de Business Class Lounge (Galleries) ook is vernieuwd.

Beeldmateriaal: British Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *