Zo bekijk je KLM huisje 99 van dichtbij2 min leestijd

Review Amsterdam - Nairobi met KLM in World Business Class

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Afgelopen week maakte KLM tijdens een persevent in het Friese Joure bekend hoe het nieuwe KLM-huisje eruit gaat zien. Dit unieke Delfts blauwe huisje wordt uitgedeeld als cadeau aan passagiers in World Business Class van KLM. InsideFlyer kreeg al een voorproefje van het nieuwe huisje. Maar er is ook een manier om zelf het huisje alvast van dichtbij te bekijken. In dit artikel lees je hoe.

99ste verjaardag

De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij (KLM) is opgericht op 7 oktober 1919. In 1952 kwam KLM met het idee voor een Delfts blauw huisje als cadeau voor business class passagiers. Vervolgens werden de meeste jaren een nieuw huisje gepresenteerd. Echter, er zijn ook jaren waarin meerdere huisjes werden uitgegeven en jaren waar geen huisje werd gepresenteerd. Met de 75steverjaardag van de maatschappij werd besloten om het aantal huisjes aan te vullen tot 75. Vervolgens is ieder jaar op de verjaardag van KLM een nieuw huisje uitgegeven.

Het nieuwe Delfts blauwe huisje krijgt nummer 99 en markeert de 99steverjaardag van de Nederlandse maatschappij. Het huisje is geïnspireerd op ‘De Witte Os’ in Joure. Vanuit dit pand is koffiebrander Douwe Egberts (DE) uitgegroeid tot een mondiaal merk. Met de presentatie van huisje 99 maakte KLM ook bekend koffie van DE te gaan schenken aan boord. Het huisje is vanaf deze maand beschikbaar voor business class passagiers op intercontinentale vluchten van KLM.

Jaarlijks worden 725.000 huisjes gevuld met Bols jenever. Daarnaast worden er 100.000 ‘lege’ huisjes geproduceerd. Er gaan dus elk jaar in totaal meer dan 800.000 huisjes mee aan boord.

KLM Huisje 99 ‘De Witte Is’ in Joure (Beeld: KLM)

KLM Huisjes app

Voor de echte liefhebbers, en alle natuurlijk alle andere geïnteresseerden, is er de KLM Huisjes app voor iOS en Android. Hierin kun je alle huisjes bekijken. Ook is er voor elk huisje achtergrondinformatie beschikbaar. In de app kun je aangeven welk huisje je al hebt verzameld en je kunt noteren op welke vlucht je het huisje hebt gekregen.

Voor huisje 99 heeft KLM een nieuwe feature ingebouwd in de app. Naast de gebruikelijke achtergrondinformatie kun je het huisje nu ook in 3D bekijken. Je kunt inzoomen en het huisje alle kanten op bewegen. Voorheen was dit nog niet mogelijk. De feature lijkt nu alleen beschikbaar voor huisje 99. Zo kun je het huisje dus al bekijken voordat je hem daadwerkelijk in bezit hebt.

Zo bekijk je KLM huisje 99 van dichtbij
Huisje 99 in de app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *