Koffieliefhebbers opgelet, KLM gaat samenwerken met Douwe Egberts

Koffieliefhebbers opgelet, KLM gaat samenwerken met Douwe Egberts

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Ben jij ook zo’n echte koffieliefhebber? Drink je deze warme drank het liefst zwart, met melk of suiker? Iedereen drinkt het weer graag anders. Er zit ook nog heel wat verschil tussen de bonen die er zijn. Dit laatste zorgt ook weer voor de verschillen in smaakbeleving. KLM wilde graag een goede koffie, zowel op de grond als in de lucht. Daarom zijn ze koffies gaan testen, o.a. met Douwe Egberts.

Testen, testen en nog eens testen

In Nederland drinken we jaarlijks zo’n 8 kilokoffiebonen per persoon weg. Een hele hoop dus. KLM vindt het daarom belangrijk dat er een goede koffie geschonken wordt aan boord. Ze hebben dan ook een periode flink getest. KLM heeft een team opgezet die bestond uit experts, onafhankelijke barista’s en KLM medewerkers die helemaal gek zijn van koffie. Een Cabin Attendant van de maatschappij begeleide het koffie-team dan ook op weg naar de lekkerste koffie. Zowel op de grond als in de lucht.

Koffieliefhebbers opgelet, KLM gaat samenwerken met Douwe Egberts
Koffie bij KLM

Smaak

Smaken verschillen op de grond en in de lucht. Ook het ene apparaat is het andere apparaat niet. Daarom gebruikte men bij het testen de apparatuur die ook in het vliegtuig gebruikt wordt. Op deze manier hoopte men een zo nauwkeurig mogelijke situatie te creëren.

Deze warme drank werd ook op verschillende momenten geproefd, 5 minuten, 15 minuten en 30 minuten na het zetten van de koffie. Op deze manier heeft het team gekeken of de smaken ook langere tijd na het zetten behouden zou blijven. Na de smaaktesten zijn er een aantal koffies overgebleven die daarna door passagiers en Crew in de KLM Crown Lounges ‘blind’ werden getest.

De winnaar

Na de vele testen en meningen van de testpersonen is uiteindelijk de koffieblend van Douwe Egberts uit de ‘winnaar’ geworden. Deze koffieblend heeft de beste koffiesmaak en een heerlijke aroma, aldus het KLM koffie-team.

Douwe Egberts had een speciale blend ontwikkeld voor KLM. Deze blend smaakte zowel op de grond als in de lucht erg goed. De koffie is daarnaast ook nog eens duurzaam, wat ook weer past in de duurzame visie van de maatschappij. Vanaf 1 oktober dit jaar zal de nieuwe koffie aan boord van alle toestellen geschonken worden.

Koffieliefhebbers opgelet, KLM gaat samenwerken met Douwe Egberts

Ben jij ook een enorme koffieliefhebber? Of drink je graag iets anders? KLM probeert continue de klanttevredenheid te verbeteren. Ook nu weer heeft men geprobeerd dat te verbeteren door een goede koffie te schenken.

Beeldmateriaal: KLM & Douwe Egberts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *