Flying Blue Promo Rewards Mei 20185 min leestijd

Flying Blue Promo Rewards Mei 2018

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanaf vandaag, 1 mei 2018, kunnen de nieuwe Flying Blue Promo Rewards weer worden geboekt. Deze maand zijn er maar een twintigtal aanbiedingen. Het aanbod is minder omdat je reist in de drukste maanden van het jaar. Je kunt namelijk reizen van 1 juli t/m 31 augustus. Deze maand maar tot 25% korting op de Rewardstickets. Deze nieuwe aanbieding is geldig van 1 mei t/m 31 mei bij KLM en Air France.

Wat is er te boeken?

Deze maand zijn er weer verschillende tarieven te vinden voor Economy-, Premium- en Business Class tickets. Vluchten worden uitgevoerd door KLM of Air France. Interessant is dat vluchten 3 maanden van tevoren geboekt kunnen worden. Zo heb je nog genoeg tijd om je vlucht goed voor te bereiden en zonder zorgen kunt vertrekken. Deze maand zijn de volgende regio’s bij Flying Blue in de aanbiedingen:

 • Frankrijk/Europa
 • Afrika
 • Azië/Midden Oosten

In de overige regio’s worden er deze maand geen Promo Rewards aangeboden.

Regio Europa

Voor de regio Europa zijn er een viertal Economy aanbiedingen die vertrekken vanuit Paris Orly (ORY), namelijk:

 • Brest (BES),
 • Bordeaux (BOD,
 • Clermont Ferrand (CFE),
 • Montpellier (MPL).

Flying Blue Promo Rewards Mei 2018

Ook zijn er acht aanbiedingen vanuit Europa naar een van de acht bestemmingen in Europa, namelijk:

 • Düsseldorf (DUS),
 • Neurenberg (NUE),
 • Brussel (BRU),
 • Bazel (BSL),
 • Luxemburg (LUX),
 • Durham (MME),
 • Stuttgart (STR),
 • Linköping (LPI),
 • Algiers (ALG).

Flying Blue Promo Rewards Mei 2018 Flying Blue Promo Rewards Mei 2018

Je krijgt maximaal 20% korting op reguliere Rewardstickets. Tarieven liggen deze maand tussen de 6.800 en 8.400 Miles per enkele reis, excl. taxen. Reizen doe je in de periode 1 juli 2018 t/m 31 augustus 2018. Sommige vluchten worden uitgevoerd door KLM en anderen door Air France.

Als je een last minute boekt naar een van de bestemmingen binnen Europa, dan zijn de Promo Rewards prijzen vaak wel interessant, anders ben je wellicht veel Miles kwijt, voor een korte reis.

Het lijkt me zelf nog wel eens leuk om terug naar Zweden te gaan. De Scandinavische landen hebben wel iets wonderschoon, iets betoverends. Daarom hieronder het voorbeeld van Linköping uitgewerkt. Het betreft de week van zaterdag 28 juli t/m donderdag 2 augustus 2018. Helaas is het me niet gelukt om voor 8.400 Miles een heenreis te vinden. De terugreis kon ik daarvoor wel vinden op verschillende data. Totaal kost het je dan minimaal 21.400 Miles + €42,28 voor een retourticket. Ga je alleen voor de euro’s, dan betaal je in dezelfde periode €209,48 incl. boekingskosten.

Flying Blue Promo Rewards Mei 2018
Betaal je ticket naar Linköping met Miles
Flying Blue Promo Rewards Mei 2018
Betaal je ticket naar Linköping met euro’s

Regio Afrika

Voor de regio Afrika zijn er een tweetal Premium Economy en Business Class aanbiedingen, namelijk:

 • Cotonou (COO),
 • Dubai (DXB).

Tarieven liggen tussen de 37.500 Miles en 46.875 Miles voor een enkele reis. Ik zal hieronder een voorbeeld naar Dubai uitwerken in Business Class.

Je vliegt voor 75.000 Miles en €422,15 retour in een Boeing 777-300 ER van Air France vanuit Parijs naar Dubai. Deze vlucht heb ik gevonden in de periode van donderdag 19 juli t/m woensdag 1 augustus. Kies je ervoor om niet met Miles te betalen, dan kost het je €2.502,15 retour. Een groot verschil dus tussen betalen met Miles en betalen met euro’s. Ik denk dat dit een prima deal is om met het Business Class product van Air France te vliegen.

Flying Blue Promo Rewards Mei 2018
Betaal je ticket met Miles.
Flying Blue Promo Rewards Mei 2018
Betaal je ticket naar Dubai in Business Class volledig met euro’s

Regio Azië/Midden Oosten

Voor de regio Afrika zijn er een tweetal Premium Economy en Business Class aanbiedingen, namelijk:

 • Mumbai (BOM),
 • Ho Chi Minhstad (SGN),
 • Koeweit (KWI).

Vliegen kun je in Economy en Premium Economy met KLM of Air France. Je betaalt tussen de 37.500 Miles en 60.000 Miles voor een enkele reis. Reizen doe je in de periode van 1 juli 2018 t/m 31 augustus 2018.

Een interessantste aanbieding is wellicht Koeweit. Je kunt vanaf Amsterdam rechtstreeks in Economy vliegen op Koeweit International Airport. Ik kon helaas alleen een combinatie vinden waarbij je de heenreis meer betaalt dan de terugreis, waar ik wel de Promo Award tarieven kon vinden. Je vliegt voor 37.500 Miles en €72,90. Dezelfde vlucht kost €806,90 als je deze volledig betaalt met euro’s.

Flying Blue Promo Rewards Mei 2018
Op zoek naar een ticket Koeweit?

Flying Blue Promo Rewards Mei 2018

Net te weinig Miles op je Flying Blue account?

Wil je graag naar Dubai in Business Class of (last minute) naar een van de Europese bestemmingen? En wil je deze graag betalen met je Miles, maar staan er te weinig op je Flying Blue account? Dan is dat natuurlijk wel erg jammer. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om toch aan de Miles te komen, o.a. vliegen en op die manier de Miles bij elkaar krijgen. Maar dat duurt wellicht wat langer. Wat sneller zorgt voor een boost van de Miles op je account is bijvoorbeeld enquêtes invullen over allerlei onderwerpen bij e-Rewards. Eerder schreven we daar hier al over.

Wat nog sneller zorgt voor een boost van je Miles is door een Flying Blue American Express kaart aan vragen. Deze heb je in Silver, Gold en Platinum. Afhankelijk van de kaart die je kiest (en krijgt) krijg je een sign up bonus. Hier kun je meer lezen over de ervaring van zo’n kaart.

Helaas deze maand wat minder aantrekkelijke aanbiedingen van de Flying Blue Promo Rewards. Wellicht zit er toch iets interessants tussen of spaar je je Miles toch nog wat langer op.

 

Foto’s: flyingblue.com, klm.com, airfrance.com

Reacties

 1. JustinCase zegt

  met de maand wordt het teleurstellender! de meeste maar 20% korting, en een enkele 25% korting op on-aantrekkelijke business class bestemmingen (heet of slecht product).

  FB miles worden me de maand minder waard.

  • Krabnov zegt

   De promo-awards van mei zijn het slechtst van het jaar gezien de vakantieperiode. Ik durf te wedden dat juni en juli er stukken beter uitzien 😉

 2. Jhk zegt

  Minder en minder en minder. Met amex/klm ook minder en minder. Kortom wordt tijd KLM met nieuwe credit card bedrijf en mega veel acties gaan doen en daardoor alleen nog maar met klm gaan vliegen. Daar denken ze niet aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *