Introductie KLM Premium Comfort met een maand vertraagd2 min leestijd

Dit is ‘m: De nieuwe KLM Premium Comfort

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Met de huidige personeelstekorten en leverproblemen kan het ook bijna niet anders dat airlines hier ook last van ondervinden. KLM laat dan ook tegenover InsideFlyer weten dat de introductie van de nieuwe KLM Premium Comfort cabine met een maand is vertraagd. Naar verwachting moet de eerste vlucht echter alsnog deze zomer plaatsvinden.

KLM introduceert Premium Comfort

Kortgeleden introduceerde KLM de nieuwe Premium Comfort cabine, KLM’s naam voor Premium Economy. Tijdens het Dutch Open mochten de eerste genodigden een kijkje nemen en natuurlijk proefzitten. De nieuwe cabine moet vooral passagiers aantrekken die World Business Class te duur vinden, maar wel bereid zijn om meer te betalen voor extra comfort. Met de huidige Economy Comfort is het comfort iets beter (voornamelijk beenruimte en recline), maar de stoel en service hetzelfde. Premium Comfort biedt daadwerkelijk een beter hard en soft product, maar wel voor een prijs die een stuk lager ligt dan WBC. In dit artikel lees je alle details over de nieuwe cabine en hieronder kun je het filmpje bekijken. Hier lees je meer over de routes en hier over de Flying Blue voordelen.

KLM Engineering & Maintenance (E&M) bouwt momenteel in Nederland zelf de nieuwe cabine in. Zowel de Boeing 787 Dreamliner als de Boeing 777 krijgen de nieuwe reisklasse. Als eerste zullen de Boeing 787-10 toestellen worden omgebouwd, waarna de Boeing 787-9, 777-200 en tot slot de 777-300 toestellen zullen volgen. In de Boeing 777 installeert men tegelijkertijd de nieuwe World Business Class met schuifdeur.

KLM Premium Comfort met een maand vertraagd

In verband met leverproblemen bij de Amerikaanse leverancier Collins Aerospace is KLM gedwongen de introductie van Premium Comfort uit te stellen. De eerste vlucht was eind juli dit jaar gepland, maar dat wordt dus eind augustus. Volgens KLM is er met de leverancier afgesproken dat er geen verdere vertraging mag ontstaan. Door de vertraging van een maand zal ook het werk van KLM E&M uiteindelijk langer duren.

Daarnaast laat KLM tegenover InsideFlyer weten dat de eerste vlucht nu gepland staat op zaterdag 27 augustus 2022. Die dag vliegt KLM driemaal naar New York (JFK). Tweemaal met de Boeing 787-10 Dreamliner (KL641 en KL645) en eenmaal met de Boeing 787-9 (KL643). De ‘inaugurele’ vlucht zal dus waarschijnlijk de KL641 of KL645 met de 787-10 zijn. Het meest waarschijnlijke is de KL641. Uiteraard kan de dienstregeling nog wijzigen  

Tickets zijn overigens nog niet verkrijgbaar. Deze gaat KLM pas verkopen zodra er meer toestellen zijn omgebouwd. De verwachting is dat de cabine in het begin gevuld gaat worden met last minute (betaalde) upgrades. Of KLM de upgrades aan loyale Flying Blue leden extra aantrekkelijk (gratis?) maakt wilde de maatschappij tijdens het Dutch Open nog niet kwijt.

Deze diashow vereist JavaScript.

Foto’s: InsideFlyer Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *