Zoveel XP verdien je met de nieuwe KLM Premium Comfort Class2 min leestijd

Dit is ‘m: De nieuwe KLM Premium Comfort

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Afgelopen maand heeft KLM de nieuwe Premium Comfort Class onthuld. Dit is de nieuwe Premium Economy cabine die je aan boord van de luchtvaartmaatschappij vanaf dit jaar op diverse routes kunt gaan vinden. Deze cabine wordt geïnstalleerd in de B777 en B787 toestellen.

XP verdienen met KLM Premium Comfort Class

Sinds 2018 is het nieuwe Flying Blue loyaliteitsprogramma actief. Een elite status binnen dit programma kun je behalen met Experience Points (XP). Deze punten zijn niet afhankelijk van het tickettarief, maar van de afstand en de cabine waarin je vliegt. Deze XP gelden voor alle Skyteam uitgevoerde vluchten, en voor vluchten met een Air France of KLM vluchtnummer.

Aangezien de Premium Comfort Class van de luchtvaartmaatschappij gelijk staat aan Premium Economy, verdien je het dubbele aantal Experience Points in vergelijking met een Economy Class ticket. Op afstanden tot 2.000 mijl ontvang je in Premium Comfort Class 10 XP. Op afstanden tussen de 2.000 en 3.500 miles is dat 16 XP. Voor nog verdere afstanden tussen de 3.500 en 5.000 miles ontvang je 20 XP.  Dat zijn bijvoorbeeld de vluchten tussen Amsterdam en New York. Voor alle vluchten boven de 5.000 miles is dat 24 XP. Een voorbeeld van zo’n vlucht is van Amsterdam naar Los Angeles. Een volledig overzicht en een handige calculator kun je hier vinden. 

Om een elite status te behalen moet je voor het instapniveau 100 XP verzamelen. Je ontvangt dan de Silver status. Vanaf dat moment wordt er weer 100 XP van je account afgehaald. Je hebt dan een jaar om je opnieuw te kwalificeren of door te groeien naar Gold. Voor dat niveau heb je 180 XP punten nodig. Daarna kun je nog een Platinum status behalen, en daarvoor heb je 300 XP punten nodig. Het behaalde statusniveau is 12 maanden geldig.

KLM Premium Economy

Passagiers in de nieuwe Premium Comfort stoelen hebben tot 17 centimeter meer beenruimte dan passagiers in Economy Class. Ook Economy Comfort blijft beschikbaar in die cabine, en dan heb je in de Premium Comfort class 7 centimeter meer beenruimte. De stoelen kunnen 20 centimeter naar achteren en het heeft ook een voetensteun. Tevens is de hoofdsteun verstelbaar.

In iedere stoel is ook een mogelijkheid om je elektronische apparaten op te laden met een USB-A en USB-C poort, maar ook een stopcontact behoort tot de mogelijkheden. Een fotoreportage van deze nieuwe cabine vind je hier op InsideFlyer.

Dit is ‘m: De nieuwe KLM Premium Comfort

Afbeeldingen ©KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *