Op deze routes vliegt KLM als eerste met Premium Comfort Class3 min leestijd

Op deze routes vliegt KLM als eerste met Premium Comfort Class

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Op vrijdag 27 mei 2022 mochten we voor het eerst kennis maken met de nieuwe Premium Comfort Class van KLM. Het komt niet vaak voor dat een airline een nieuwe cabine introduceert, dus een speciale gelegenheid. Maar nu vraag je je natuurlijk af op welke routes je deze KLM Premium Comfort stoelen als eerste kunt selecteren. In dit artikel een overzicht.

Delta, Virgin en Air France

Premium Comfort moet het beste zijn tussen twee werelden. Het beste uit Economy Class en World Business Class komen samen in deze nieuwe cabine. KLM heeft met Premium Comfort lang op zich laten wachten, maar nu toch het besluit genomen om ook deze cabine door te voeren in haar long haul toestellen. Partners Delta Air Lines, Virgin Atlantic en Air France hebben deze cabine echter al langere tijd aan boord. Met de introductie van de Premium Economy cabine bij KLM is samenwerking nu nog eenvoudiger op de Noord-Atlantische routes. Alle samenwerkende maatschappijen hebben nu namelijk dezelfde soort cabines aan boord, waardoor het eenvoudiger is om (elkaars) tickets te verkopen.

Benieuwd naar de nieuwe KLM Premium Comfort Class? In deze video krijg je een inkijkje.  Dit is ‘m: De nieuwe KLM Premium Comfort

Premium Comfort Routes

Vanaf eind juli zal KLM gaan vliegen met de Premium Comfort aan boord van de long haul vloot. De eerste vlucht zal hoogstwaarschijnlijk dinsdag 26 juli vertrekken naar New York JFK. Tickets in de Premium Comfort Class zijn echter zeker niet eerder dan eind juli beschikbaar. KLM geeft aan dat reizigers op de betreffende vluchten benaderd zullen worden voor een upgrade. Op de vraag of Flying Blue leden hierbij voorrang krijgen kon KLM desgevraagd nog geen antwoord geven.

Dit is ‘m: De nieuwe KLM Premium Comfort

KLM zet in eerste instantie in op de Noord-Atlantische routes. Na New York (JFK) volgen San Francisco (SFO), Los Angeles (LAX) en Chicago (ORD). Het ombouwen van één toestel neemt ongeveer twee weken in beslag. Al snel groeit de KLM Premium Comfort Class capaciteit dan ook verder en zullen nieuwe routes volgen. Denk hierbij qua uitbreiding in eerste instantie aan Delhi (DEL), Nairobi (NBO), Kilimanjaro (JRO) & Dar es Salaam (DAR) en Panama City (PTY).

Bestemmingstips: Relaxen in San Francisco, Californië
San Francisco, Californië

In de planning staat dat in november 2023 alle 50 long-haultoestellen omgebouwd moeten zijn. Hiermee heeft de eigen technische afdeling, KLM Engineering & Maintenance op Schiphol-Oost, een mooie klus. De nieuwe cabine wordt dus volledig in Nederland geassembleerd.

Prijsopbouw Premium Comfort

Natuurlijk vraag je je ook af: wat moet dit gaan kosten? De prijsopbouw Economy vs. World Business Class heeft volgens KLM een verhouding 1 staat tot 4. Premium Comfort komt daar tussenin met ongeveer tweemaal de prijs van een Economy ticket. Voor Reward tickets zou volgens KLM dezelfde redenering gelden. Directeur KLM Nederland, Bas Gerressen, laat weten dat hij verwacht dat er ook Promo Rewards beschikbaar komen tijdens de maandelijkse ‘aanbiedingen’ van Flying Blue. Zo biedt de nieuwe cabine ook voor loyale klanten van KLM een extra mogelijkheid om te upgraden met Miles.

Dit is ‘m: De nieuwe KLM Premium Comfort
Foto: KLM

Beeldmateriaal: Headerfoto – KLM, overige foto’s InsideFlyer mits anders aangegeven.

Reacties

 1. Van Gooiland zegt

  “Het beste uit Economy Class en World Business Class komen samen in deze nieuwe cabine.”

  Dat slaat natuurlijk nergens op, lijkt wel Alice in Wonderland logica. Het beste uit WBC is en blijft uiteraard voorbehouden aan de WBC cabine. Premium Comfort is een goedkoper product dan WBC, en uiteraard inferieur daaraan. Dat kan niet anders.

 2. Jaap zegt

  Leuk artikel, maar belangrijke informatie over de stoelen zoals stoelbreedte en beenruimte ontbreekt. Ook wordt niets gezegd over niveau van verzorging. Jammer

  • Marco zegt

   Dag Jaap,

   Dank voor je reactie. In ons andere artikel over premium comfort lees je meer over de service e.d. Kijk dus gerust even verder op onze website. Tevens staat er ook een link naar dat artikel in dit artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *