Tripintroductie Californie – San Francisco & Yosemite National Park5 min leestijd

Tripintroductie Californie - San Francisco & Yosemite National Park

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eind februari reisde ik af naar Californië voor een road- en citytrip naar San Francisco en omgeving. Hierbij bezocht ik niet alleen San Francisco, maar ook de omgeving van Silicon Valley, Santa Cruz en bezocht ik het schitterende Yosemite National Park in de Sierra Nevada. Dit artikel zal een korte introductie zijn op verschillende artikelen die komen gaan.

Voorbereiding vliegreis

Ergens in september 2019 vond ik een voordelig ticket naar de Westkust van de Verenigde Staten. Voor zo’n €300,- vloog ik retour naar San Francisco, geen geld! Vluchten werden uitgevoerd door Air France HOP!, Air France en Delta.

Tripintroductie Californie - San Francisco & Yosemite National ParkIk vertrok vanuit Dusseldorf International Airport naar Parijs CDG, waarna ik doorvloog naar Los Angeles en later naar San Francisco. Vanuit San Francisco vloog ik terug via Atlanta naar Dusseldorf. Het geheel leverde me ook nog wat XP en Miles bij Flying Blue op. Aangezien het ticket niet erg duur was leverde het me niet heel veel Miles op, dit omdat het revenue based is; gebasseerd op het ticketprijs. Qua XP was het interessanter, de volgende XP mocht ik ontvangen na afloop van de reis:

Van

Naar

Uitgevoerd door

Aantal XP

Düsseldorf (DUS)

Paris CDG (CDG)

Air France HOP!

5XP

Paris CDG (CDG)

Los Angeles (LAX)

Air France

12XP

Los Angeles (LAX)

San Francisco (SFO)

Delta Air Lines

2XP

San Francisco (SFO)

Atlanta (ATL)

Delta Air Lines

2XP

Atlanta (ATL)

Düsseldorf (DUS)

Delta Air Lines

10XP

Totaal

31XP

Route bepalen

Met een reis naar bestemming San Francisco bezoek je natuurlijk de stad. Maar er was meer tijd om andere delen van de staat Californië te bezoeken. Aangezien er een evenement in San Francisco was op het moment van mijn reis, rezen de prijzen van de hotels echt enorm de pan uit. Meer dan €500,- per kamer per nacht was niet uitzonderlijk. Er waren wat mogelijkheden die voordeliger waren, maar dan kun je je afvragen of dat de plek ik waar je zou willen verblijven.

Een van de redenen dat ik niet heel lang verbleef in de San Francisco was dan ook dat het er erg prijzig was. Ik besloot dan ook eerst zuidwaarts te gaan. Een bezoek aan Silicon Valley stond al snel op de lijst. Silicon Valley is bekend van allerlei tech-bedrijven zoals Google, Facebook en Apple die hier hun roots hebben.

Deze diashow vereist JavaScript.

Na een mooie trip door Silicon Valley vervolgde mijn reis via Santa Cruz naar Yosemite National Park.

Deze diashow vereist JavaScript.

Na een aantal wandelingen in dit park eindigde de reis in San Francisco. Het grootste deel legde ik af per gehuurde auto, in San Francisco zelf maakte ik gebruik van het ov, Uber of liep ik veel.

Deze diashow vereist JavaScript.

Hotels

Qua hotels is er veel keuze. Vanwege het evenement in de stad waren veel hotels erg duur. Na goed zoeken kwam ik bij een relatief voordelig hotel uit, het Best Western Red Coach Inn. Na wat speurwerk bleek dit hotel recentelijk gerenoveerd te zijn. Dit was mooi meegenomen, evenals de locatie nabij veel bezienswaardigheden en het ontbijt dat inbegrepen was in de prijs.

Voor Silicon Valley en Santa Cruz was voldoende keus in een relatief normale prijsklasse. Helaas zijn er weinig hotels aangesloten bij ALL Accor in de Verenigde Staten, daar was ik dus snel klaar mee. Hotels aangesloten bij IHG waren er zeker voldoende, tevens voor een betaalbare prijs. Ik verbleef in Silicon Valley dan ook bij het Holiday Inn Express & Suites Sunnyvale Silicon Valley. In Santa Cruz verbleef ik in het Holiday Inn Express & Suites Santa Cruz.

Deze diashow vereist JavaScript.

Ga je naar Yosemite National Park, dan is je keuze beperkt als je in of zeer nabij het park wilt verblijven. In het park kun je kamperen met tent, camper of in een soort huisje. Evenals verblijven in een hotel. Net iets buiten het park zijn enkele hotels, maar die zijn op een hand te tellen. Ik koos uiteindelijk voor het Yosemite View Lodgde hotel. Een goed hotel net iets buiten het park, voorzien van alle gemakken.

Tripintroductie Californie - San Francisco & Yosemite National Park
Yosemite View Lodge

Na Yosemite reisde ik af naar Castro Valley alvorens door te reizen naar San Francisco waar mijn reis eindigde.

Tips

Aangezien de reis niet alleen maar van stad naar stad was, maar ook naar Yosemite National Park is het van belang goed na te denken over de inhoud van je bagage die je meeneemt op reis. Het was februari, dus het kan in het park erg koud zijn en sneeuwen. Bereid je dus goed voor op deze omstandigheden door vooraf goed de weersberichten in de gaten te houden. Uiteindelijk heb ik het niet nodig gehad, maar een fleece trui of wat thermokleding is qua gewicht licht en eenvoudig mee te nemen. Goed schoeisel is ook zeker aan te raden in het park, omdat er zeker niet alleen maar wandelpaden zijn. San Francisco en omgeving liggen aan zee, het kan er wat fris zijn maar ook heel warm. Bereid je daar goed op voor.

Met betrekking tot een roadtrip is het handig een auto te hebben. Huur deze tijdig via een van de verhuurmaatschappijen. Dit kun je bijvoorbeeld doen via de airline waar je je ticket geboekt hebt, soms kan het voordeliger zijn. Je kunt ook boeken via bijvoorbeeld Rentalcars.com of bijvoorbeeld Flyingblue.nl. Lees altijd de voorwaarden goed door, bijvoorbeeld of je een toeslag moet betalen voor het inleveren op een andere locatie dan de ophaallocatie of hoeveel extra bestuurders zijn inbegrepen.

Artikelenreeks

Meer weten over San Francisco, Yosemite National Park of omgeving? Check dan ook de andere artikelen. Hieronder tref je enkele reviews over de verschillende hotels, lounges of vluchten. Ook kun je meer lezen over de do’s en dont’s in Yosemite National Park, San Fransisco en Silicon Valley.

 1. Tripintroductie San Francisco & Yosemite National Park
 2. Review Air France A380 Economy Upper Deck
 3. Review Air France Salon Lounge Terminal 2E Hall M
 4. Silicon Valley in één dag.
 5. Review Delta Air Lines A319
 6. De Schoonheid van Yosemite National Park
 7. Review Delta Sky Lounge Terminal 3 Los Angeles
 8. Review Holiday Inn & Suites Santa Cruz & tips Santa Cruz
 9. Delta Sky Lounges Terminal 1 San Francisco (Review)
 10. Pullman San Francisco Bay (Review)
 11. Best Western Red Coach Inn (Review)
 12. Delta Sky Lounge Concourse T Atlanta – Domestic Terminal (Review)
 13. Bestemmingstips San Francisco
 14. Delta Sky Lounge Concourse F – Mezzanine Level (Review)
 15. Delta Sky Lounge Concourse E – Nabij Gate E15 (Review)
 16. Review Delta Comfort+ Boeing 767-400 Atlanta – Düsseldorf

Foto’s MdTurck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *