Bestemmingstips: Relaxen in San Francisco, Californië8 min leestijd

InsideDeals – Vanaf €777 retour in Premium Economy naar de VS of India

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Niet het hoogtepunt, maar wel één van de hoogtepunten van deze reis was het bezoek aan San Francisco. Er hangt hier een goede ontspannen sfeer. Prettig om te relaxen in San Francisco. Heerlijk aan het strand bij de Baai van San Francisco, of wandelend over de vele heuvels die de stad kent. In elke hoek is er wel iets te beleven.

Aankomst

Hoe je ook aankomt in San Francisco, je maakt altijd een mooie entree. Zelf kwam ik per auto via het noorden de stad in. Over de beroemde Golden Gate Bridge. Geniet van een eventuele rit over de brug, want met de auto ben je in zo’n 3 minuten aan de overkant. Ten noorden van de stad vind je enkele parken van waaruit je mooie uitzichten op zowel de brug als de stad hebt. In de parken kun je ook prima relazen, eventueel zelfs picknicken.

Bestemmingstips: Relaxen in San Francisco, Californië
Golden Gate Bridge gezien van Point Cavallo

Kom je net aan vanuit bijvoorbeeld Nederland, dan zul je aankomen op de internationale luchthaven van San Francisco (SFO). Vanuit hier kun je gemakkelijk met het OV, taxi of huurauto naar de stad. Afhankelijk van de tijd van de dag kan taxi, auto of bus er wel lang over doen. Ook zijn er mogelijkheden om vanuit het zuiden of oosten in de stad te komen, veelal per auto of bus. Wil je meer weten over het OV in de stad, check dan deze website van het OV in San Francisco.

Overnachten

In San Francisco zijn veel plekken waar je kunt verblijven om te overnachten. Echter variëren de prijzen enorm en is het de moeite om hier eens goed naar te kijken. Zelf verbleef ik in het Best Western Red Coach Inn. Een net gerenoveerd hotel voor een scherpe prijs, een uitstekende keuze. Een goed verblijf om te relaxen en overnachten na een mooie dag in San Francisco.

Review Best Western Red Coach Inn San Francisco - Californië
Review Best Western Red Coach Inn San Francisco – Californië

Er zijn tal van andere hotels, B&B’s, Airbnb’s etc. Let goed op de ligging van je hotel, sommige buurten zijn niet per se fantastisch. Het Best Western waarin ik verbleef was nog net goed gelegen, maar in sommige straten zou ik niet willen verblijven. Dit vanwege de zwervers en verslaafde die hier rond dwalen, voornamelijk in de avonduren.

Rondom Union Square

San Francisco kent vele buurten waar je je prima kunt vermaken. Om te beginnen het stadcentrum. Het gebied rondom Union Square is omgeven met winkeltjes, restaurants en overheidsgebouwen. Vanuit hier wandelen je gemakkelijk naar de Chinese wijk, waar de Chinese invloeden duidelijk overheersen. Tal van Chinese winkeltjes, kruideniersshops en natuurlijk Chinezen. Wandel na een bezoek aan China Town verder naar de Transamerica Pyramid, die al vanaf een afstand zichtbaar is. Dit gebouw is net als een piramide en was tot 2017 het hoogste gebouw van de stad. Het gebouw is zo ontworpen dat het zo weinig mogelijk licht in de stad tegenhoudt.

Deze diashow vereist JavaScript.

Leuk feitje: verzekeringsbedrijf Aegon is sinds 1999 eigenaar van het gebouw.

Rondom de Ferry Building

Ben je bij de Transamerica Pyramid, dan wandel je vrij gemakkelijk door naar de Ferry Building. Dit gebouw dient, zoals de naam al doet vermoeden, als terminal voor veerboten en is tevens een winkelcentrum. Lokale marktkooplui verkopen hier hun versproducten, maar je kunt er ook kleding en bijvoorbeeld ijsjes kopen. De Ferry Building is gelegen aan de Baai van San Francisco en tegenover Market Street. Vanuit hier kun je gemakkelijk met de ferry naar andere delen van de stad of de andere kant van de baai, bijvoorbeeld naar Oakland. Het is plezierig om rondom het water van San Francisco te wandelen, zeker met mooi weer kun je bij de verschillende pieren of parken prima relaxen. Bij de verschillende pieren zijn ook restaurants, kleine musea of galeries gevestigd.

Deze diashow vereist JavaScript.

Hoogtepunt

Wandel je vanaf de Ferry Building door tot aan pier 23, steek dan hier de weg bij de stoplichten over. Je komt in een klein parkje en kan via de Filbert Street Stairs, Filbert Steps of Greenwich Steps richting de Coit Tower. Een mooi uitzichtspunt over de stad. Gedurende de dag kun je de Coit Tower ook bezoeken. In de Coit Tower is een uitkijktoren op Telegraph Hill in San Francisco. De toren is 64 meter hoog en werd ooit gebouwd ter ere van de vrijwillige brandweer. Ook is de toren een markant punt en heb je vanaf daar een mooi uitzicht over de stad.

Deze diashow vereist JavaScript.

Andere hoogtepunten in de stad zijn de top van Lombard Street en Hyde Street. Hier heb je het George Sterling Park, van waaruit je ook een mooi uitzicht hebt op de stad, waaronder de Golden Gate Bridge. Ook is dit een van de plekken waar je de beroemde trams kunt tegenkomen in de stad. Een andere plek is bijvoorbeeld de Cable Car Turnaround bij Powel Street.

Bestemmingstips: Relaxen in San Francisco, Californië
Nabij Powelstreet.

Andere mooie plekken met een mooi uitzicht zijn het Golden Gate Park, Lincoln Park en Twin Peaks. Over het algemeen prima te voet te bereiken, maar met de auto of fiets natuurlijk wel sneller.

Ga je wandelen naar deze plekken, neem dan voldoende eten of drinken mee voor onderweg, of geniet van iets lekker in een van de vele restaurants of barretjes onderweg. Maar zeker de moeite is om met wat lekkers in het park te genieten van de schitterende uitzichten.

Zeeleeuwen bij Pier 39

Wellicht iets wat toeristisch, maar zeker de moeite waard is Pier 39. Een walhalla aan eet- en drinkgelegenheden is hier te vinden. Reden nummer 1 voor menig toerist is om hier te komen kijken naar de zeeleeuwen. Het is leuk te zien hoe de zeeleeuwen aan het genieten van zijn het zonnige weer, of juist elkaar van de verschillende platforms aan het wegjagen is.

Deze diashow vereist JavaScript.

Vanuit Pier 39 kun je lekker wandelen langs dit gedeelte van San Francisco in de richting van de Golden Gate Bridge. Onderweg kom je langs verschillende leuke pieren en stalletjes. Neem je tijd om dit gebied op je gemak te ontdekken. Breng zeker ook een bezoek aan het Musée Mécanique. Een grote hal met ouderwetse arcade games. Neem wat muntjes mee en speel op een van deze machines, zowel leuk voor jong als oud! Een leuke bezigheid of juist om even te relaxen in San Francisco?!

Relaxen

Zoals gezegd zijn er veel plekken in San Francisco waar je heerlijk kunt relaxen. Dat alleen al door de gemoedelijke sfeer die er hangt in de stad. Er zijn ontzettend veel plekken die een bezoek waard zijn. In één enkele dag kun je veel doen, maar voor een goede kennismaking met deze stad zijn 3 of 4 dagen toch zeker wel nodig. Zelf koos ik ervoor om alles te voet te bezoeken, maar een goed alternatief zou de fiets kunnen zijn. Zeker op mooie dagen is het heerlijk om langs de baai te fietsen, eventueel over de Golden Gate Bridge te gaan en daar Presidio Park en Golden Gate Bridge View Vista Point te bezoeken. Ook het Golden Gate Park is zowel te voet als per fiets goed te verkennen. Hier zijn enkele musea gevestigd, evenals een botanische tuin. Leuk om ook te bezoeken in dit park is een wat Nederlands tintje, namelijk de Dutch Windmill. Dit is helemaal in het westen van het park, vlakbij Ocean Beach. De molen is van oorsprong gebouwd voor irrigatie van dit gebied. Tegenwoordig wordt dat gedaan door elektrische pompen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Plannen

Natuurlijk is het voor elk bezoek aan een stad of gebied van belang goed te plannen wat je op een dag wilt doen. Zo ook voor San Francisco is dit belangrijk. Een handige tip kan zijn om de stad in zones in te delen en elke dag een deel te bezoeken. De stad leent zich goed om te wandelen of fietsen, echter meerdere delen van de stad in één dag bewandelen is bijna onmogelijk. Kies daarom voor de regio rondom de wateren, parken zoals Golden Gate Park of juist de gebieden meer in het centrum van de stad. Voor het huren van fietsen is het altijd interessant om even online te kijken of er kortingsacties zijn. Denk hierbij aan GetYourGuide of Klook.

Deze diashow vereist JavaScript.

Artikelenreeks

Meer weten over San Francisco, Yosemite National Park of omgeving? Check dan ook de andere artikelen. Hieronder tref je enkele reviews over de verschillende hotels, lounges of vluchten. Ook kun je meer lezen over de do’s en dont’s in Yosemite National Park, San Fransisco en Silicon Valley.

 1. Tripintroductie San Francisco & Yosemite National Park
 2. Review Air France A380 Economy Upper Deck
 3. Review Air France Salon Lounge Terminal 2E Hall M
 4. Silicon Valley in één dag.
 5. Review Delta Air Lines A319
 6. De Schoonheid van Yosemite National Park
 7. Review Delta Sky Lounge Terminal 3 Los Angeles
 8. Review Holiday Inn & Suites Santa Cruz & tips Santa Cruz
 9. Delta Sky Lounges Terminal 1 San Francisco (Review)
 10. Pullman San Francisco Bay (Review)
 11. Best Western Red Coach Inn (Review)
 12. Delta Sky Lounge Concourse T Atlanta – Domestic Terminal (Review)
 13. Bestemmingstips San Francisco
 14. Delta Sky Lounge Concourse F – Mezzanine Level (Review)
 15. Delta Sky Lounge Concourse E – Nabij Gate E15 (Review)
 16. Review Delta Comfort+ Boeing 767-400 Atlanta – Düsseldorf

Foto’s MdTurck

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *