Review – Air France Salon Lounge Paris CDG Terminal 2E in Hall M

Review - Air France Salon Lounge Paris CDG Terminal 2E in Hall M

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In de afgelopen maanden heb ik een aantal maal via de luchthaven Parijs Charles de Gaulle naar mijn eindbestemming mogen reizen. Een reis was naar San Francisco, waarover je hier meer kunt lezen. Vanuit Paris CDG Terminal 2E Hall M vliegt Air France naar verschillende bestemmingen in de Verenigde Staten. Onder andere met haar A380 vliegen ze naar Los Angeles. Een review over deze trip lees je hier. Ben je in het bezit van een ticket in Business Class of beschik je over een premium status bij onder andere Flying Blue, dan mag je voorafgaand aan je vlucht gebruik maken van de Air France Salon Lounge Paris CDG Terminal 2E in Hall M. Dit artikel is een review over deze lounge.

Locatie en paspoortcontrole

Zelf kwam ik vanuit Düsseldorf aan in Terminal 2G. In een aparte ruimte in Terminal 2G ga je al langs de douane. Dit gaat vrij vlot, waarna je in verschillende rijen moet wachten op de bus. Elke rij gaat naar een andere terminal op de luchthaven van Paris CDG. De bus doet er zo’n 5-10 minuten over om bij Terminal 2E Hall M aan te komen. Hierna kun je gelijk door naar de juiste gate, shoppen, wat eten of naar de lounge. Ik koos ervoor om naar de Air France Lounge te gaan. Deze bevindt zich op de plek waar je een keuze moet maken naar welke gate je gaat, dus zeer centraal gelegen.

Entree & overview

Direct bij binnenkomst loop je op de aanmeldbalie. Je kunt er ook voor kiezen om met je boardingpass langs de digitale aanmeldpalen jezelf aan te melden. Hierna kun je op zoek naar een plekje. Bij binnenkomst is een plattegrond neergezet waar opstaat hoe de lounge ingedeeld is. De lounge is best groot en kent veel zitruimtes. Er is een restaurant, spa, werkruimte, relaxruimte, douches en toiletten.

Bij de meeste ruimtes zijn verschillende mogelijkheden tot het opladen van je apparaten. Helaas werkte tijdens mijn laatste bezoek niet alle stopcontacten even goed.

Zitruimtes

Er zijn dus veel verschillende ruimtes in deze Air France Salon Lounge. Op verschillende plekken zijn er stoeltjes met tafeltjes. Rondom het raam zijn veelal fauteuils met tafeltjes gesitueerd. Soms zelf gereserveerd voor Flying Blue Ultimate reizigers. Her en der zijn wat banken geplaatst, vooral handig met groepen zodat je gemakkelijker bij elkaar kunt zitten. Bij binnenkomst helemaal naar rechts is een relaxruimte waar ligbanken zijn om even te ontspannen.

De lounge is best groot, maar tijdens mijn verschillende bezoeken was het telkens erg druk. In dat geval is het soms best zoeken naar een plekje in de lounge. Probeer in dat geval de relaxzone rechts vanaf de entree eens. Vaak is hier nog wel wat te vinden.

Eten & Drinken

In de Air France Salon Lounge Paris CDG Terminal 2E Hall M is voldoende keuze aan wat lekkers eten of drinken. Er zijn twee ruimtes waar je wat te eten en drinken kunt pakken. Zo is het mogelijk om in het restaurant gedeelte een grote maaltijd te nuttigen.  Dit is bij binnenkomst aan de linkerzijde van deze Air France Salon Lounge. Er is hier een groot buffet met, afhankelijk van de tijd van de dag, ontbijt, lunch of diner. Voor ieder is er wel wat lekkers te vinden.

Air France zorgt er ook voor dat duidelijk is wat er in welk gerecht zit, wel zo handig als je bijvoorbeeld een allergie hebt. Mocht je niet exact weten wat er in zit, vraag het dan eventjes. Qua drank is er ook voldoende keuze. Er is een corner met koffie en thee machines waar je lekkere thee van het merk Palais des Thés. Ook zijn er andere non-alcoholische dranken zoals jus d’orange, appelsap, cola etc. Voor de alcoholische dranken kiest Air France voor enkele premium dranken. Denk hierbij aan Jack Daniels, Ricard en Hine. Champagnes en wijnen zijn er van Charles Heidsieck en Chateau L’Hospitalet.

Aan de andere kant van de Salon Lounge in Terminal 2E Hall M is een kleiner gedeelte met wat lekkers. Naast verschillende dranken (alcoholisch & non-alcoholisch) kun je hier terecht voor wat kleine hapjes, van salades tot een quiche punt of een soepje. Rondom deze corner vind je verschillende hangtafels met hoge krukken.Review - Air France Salon Lounge Paris CDG Terminal 2E in Hall M

Ontspannen

In deze Salon Lounge van Air France zijn verschillende plekken waar je kranten en tijdschriften kunt vinden, prima om je tijd door te komen dus. Review - Air France Salon Lounge Paris CDG Terminal 2E in Hall MOok kun je voor een Spa behandeling kiezen van Clarins. Je moet hiervoor wel vooraf een afspraak maken. Als je slim bent check je gelijk bij binnenkomst of er nog een plekje voor je vrij is, want het zit veelal snel vol. Een behandeling duur ongeveer 20-30 minuten. Er is keuze uit verschillende behandelingen, meer informatie kun je vinden bij de balie van de Clarins in deze lounge in Terminal 2E Hall M.Review - Air France Salon Lounge Paris CDG Terminal 2E in Hall M

Verder beschikt de lounge over Wifi. Niet per se de beste Wifi, heb je een onbeperkte databundel dan zou ik adviseren daar gebruik van te maken.

Artikelenreeks

Meer weten over San Francisco, Yosemite National Park of omgeving? Check dan ook de andere artikelen. Hieronder tref je enkele reviews over de verschillende hotels, lounges of vluchten. Ook kun je meer lezen over de do’s en dont’s in Yosemite National Park, San Fransisco en Silicon Valley.

 1. Tripintroductie San Francisco & Yosemite National Park
 2. Review Air France A380 Economy Upper Deck
 3. Review Air France Salon Lounge Terminal 2E Hall M
 4. Silicon Valley in één dag.
 5. Review Delta Air Lines A319
 6. De Schoonheid van Yosemite National Park
 7. Review Delta Sky Lounge Terminal 3 Los Angeles
 8. Review Holiday Inn & Suites Santa Cruz & tips Santa Cruz
 9. Delta Sky Lounges Terminal 1 San Francisco (Review)
 10. Pullman San Francisco Bay (Review)
 11. Best Western Red Coach Inn (Review)
 12. Delta Sky Lounge Concourse T Atlanta – Domestic Terminal (Review)
 13. Bestemmingstips San Francisco
 14. Delta Sky Lounge Concourse F – Mezzanine Level (Review)
 15. Delta Sky Lounge Concourse E – Nabij Gate E15 (Review)
 16. Review Delta Comfort+ Boeing 767-400 Atlanta – Düsseldorf

Over deze lounges op Paris CDG schreven we al eerder op InsideFlyer:

Beeldmateriaal: MdTurck

Overzicht

Publicatie Datum

14 March 2020

Voordelen

- Moderne Air France Salon Lounge.
- Eten en drinken worden voortdurend bijgevuld in de lounge.
- Lounge wordt regelmatig schoongemaakt.
- Je hebt een leuk uitzicht op een gedeelte van de luchthaven.
- Eten en drinken is van goede kwaliteit.

Nadelen

- Wifi is niet best.
- Lounge kan erg druk zijn.
- Personeel is voornamelijk bij de entree te vinden, verder niet erg actief.
- Clarins spa behandelingen vlot volgeboekt.

Sfeer

Service

Ruimte

Voorzieningen

Eten+Drinken

Value

Algemene Waardering

Conclusie

De Air France Salon Lounge Paris CDG Terminal E Hall M is een prettige lounge om te verblijven alvorens gebruik te maken van je vlucht. De lounge is groot en voorzien van vele zitgedeeltes. Bij de meeste kun je ook gewoon opladen, maar dat werkt niet overal even goed. Ditzelfde geldt voor de WiFi in de lounge. Zeker prima is kwaliteit van het eten en drinken. Dit wordt ook goed aangevuld. Vanuit de lounge ben je daarnaast vlot bij de gate waar je vlucht vertrekt. Al met al een prima plek voorafgaand aan je vlucht om hier wat te eten, drinken of ontspannen.

4.1

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *