Review: Air France Lounge Paris CDG Terminal 2E Hall L6 min leestijd

Review: Air France Lounge Paris CDG Terminal 2E Hall L

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De luchthaven van Parijs Charles de Gaulle (CDG) kent verschillende lounges. Over verschillende hebben we hier op InsideFlyer als eens geschreven. Wat dacht je bijvoorbeeld van de als Salon by Sheltair in Terminal 2D of de Salon Lounge Air France in Terminal 2F. Onlangs maakte ik een citytrip waarbij ik gebruik kon maken van de Air France Lounge Paris CDG Terminal 2E in Hall L. Deze lounge is recentelijk gerenoveerd en oogt dus heel fris en nieuw. In dit artikel zal ik terugblikken op mijn verblijf in de Air France Lounge Paris CDG Terminal 2E Hall L.

Locatie en paspoortcontrole

Zelf kwam ik vanuit Amsterdam aan in Terminal 2F. Het is ongeveer 15-20 minuten wandelen richting Terminal 2E Hall L. Onderweg kom je langs de paspoortcontrole en de security. Zowel bij de security als paspoortcontrole zijn er verschillende wachtrijen. Zo kun je als Elite Plus lid langs de Priority Lane anders de reguliere check. Bij de paspoortcontrole is er ook een priority rij, maar er is ook een rij voor reizigers met een EU Paspoort. Je kunt dan namelijk langs de automatische paspoortcontrole. In alle andere gevallen moet je langs de bemande paspoortcontrole.

Na de paspoortcontrole kom je in een lange gang en hal. Ben je hier aangekomen dan kun je ervoor kiezen om naar de gates te gaan of naar de Air France Lounge Paris CDG Terminal 2E Hall L. Je kunt zowel per trap als lift naar boven.

Entree

Eenmaal aangekomen op de juiste etage kom je aan bij een sfeervolle ingang, waarna je bij een balie komt. Hier wordt de boardingpas gecheckt en of toegang kopen voor de lounge. Er zijn ook zuilen waar je dit zelf kunt doen.

Het inchecken in het algemeen gaat vlot, echter had ik ook een gast bij me die wel moest betalen. Het leek erop dat ze dit niet vaak meemaakte.  Dit omdat het proces met betalen wat langer duurde. Goed uiteindelijk konden we allemaal naar binnen en genieten van de zeer uitgebreide lounge.

Review: Air France Lounge Paris CDG Terminal 2E Hall L
Incheckbalie

Overview

De lounge is groot, van achter naar voor kun je het gehele gebied overzien. Er zijn veel verschillende zitplekken. Veelal zijn er zitjes voor groepjes, tweepersonen met een tafeltje of in rijen langs elkaar. Bij deze laatste zit je wat meer afgezonderd voor het gevoel.

Deze diashow vereist JavaScript.

In de Air France Lounge Paris CDG Terminal 2E Hall L zijn drie ruimtes voorzien van maaltijden en dranken. Afhankelijk van waar je bent is er een ruimte waar een klein aanbod aan drinken aanwezig is en wat verpakte snacks. In het midden is een uitgebreider aanbod van warme en koude gerechten, evenals dranken. Aan de andere kant (bij binnenkomst rechts) is een groot buffet met keuken.

Review: Air France Lounge Paris CDG Terminal 2E Hall L

Kom je met kinderen, er is een aardige speelruimte geïnstalleerd. Deze is voorzien van onder andere een PlayStation en blokkenhoek.

Wat minder zichtbaar is, maar wel aanwezig, is een speciale ruimte voor Flying Blue Ultimate reizigers. Deze ruimte is afgezet en speciaal voor deze frequente reizigers gereserveerd. Ik moet zeggen dat het wel wat subtieler afgeschermd is dan bijvoorbeeld in de Le Salon Air France 2F Lounge.

Review: Air France Lounge Paris CDG Terminal 2E Hall L
Speciale ruimte voor Flying Blue Ultimate leden.

Review: Air France Lounge Paris CDG Terminal 2E Hall L

Daarnaast zijn er zeker nog een aantal interessante plekken in deze lounge die deze Air France lounge erg goed maken in mijn optiek. Het betreft hier namelijk de Claris Spa, Sauna en slaapruimtes. Allen geheel kosteloos bij je bezoek aan deze lounge. Verderop in dit artikel zal ik terugkomen op deze ruimtes.

Review: Air France Lounge Paris CDG Terminal 2E Hall L

In de avond is het ook mogelijk een verdieping hoger te gaan, naar een speciale bar. Ik heb niet kunnen vinden hoe je hier komt, maar het schijnt mooi te zijn.

Zitruimtes

Zoals gezegd zijn er dus verschillende zitruimtes, erg veel! Van relaxte fauteuils tot aan meer huis tuin en keuken stoeltjes en banken. Het geheel is sfeervol ingericht, het straalt rust uit, ongeacht dat het hier erg druk kan zijn.

In de lounge zijn verder twee grote tafels te vinden die beschikken over verschillende lokale en internationale kranten, evenals tijdschriften.

Review: Air France Lounge Paris CDG Terminal 2E Hall L

Eten & Drinken

Zelf arriveerde ik in de lounge in de ochtend en verbleef hier enkele uren. Hierdoor kon ik zowel genieten van het ontbijt alsook de lunch. Beiden zijn erg uitgebreid en netjes verzorgd. Het wordt continue aangevuld, wat ik verder prettig vond is dat er keuze is voor zowel niet-vegetariërs als vegetariërs. Aan keuze uit dranken is ook geen gebrek. Van Softdrinks, vruchtensappen tot aan verschillende warme dranken en alcoholische versnaperingen. Zelf houd ik wel van de franse lekkernijen en daarom ben ik regelmatig blij als er weer heerlijke Franse kazen en deegwaren aanwezig zijn. Ook de toetjes in de Air France Lounges mogen er zijn.

Deze diashow vereist JavaScript.

Deze keer viel het me echter wel op dat er erg veel fruitvliegjes aanwezig waren bij het eten. Ik snap dat men hier last van kan hebben, maar het waren er echt veel. In mijn beleving  scheelt al als je bijvoorbeeld de flessen wijn afsluit, evenals de kannen met sappen.

Goed, al met al een prima aanbod van eten en drinken. Ook kun je dit op verschillende plekken in de lounge pakken.

Ontspannen

In de Air France CDG Lounge Terminal 2 Hall L is een prima WiFi verbinding, ook als het wat druk in de lounge is. Je kunt dus gemakkelijk online nog wat zaken verrichten, een filmpje kijken of contact houden met het thuisfront.

Wat ik een groot pluspunt vind aan deze lounge waren de Clarins Spa en de Sauna, zoals hierboven al aangegeven. Ik kan mijzelf geen lounge heugen die deze faciliteiten bevatten. Omdat ik een overstap had van ruim 4 uur, kon ik hier zeker ook gebruik van maken.

Review: Air France Lounge Paris CDG Terminal 2E Hall L

Laten we beginnen met de Clarins Spa. In een aparte hoek is een ruimte gecreëerd voor de Spa. Hier is een iPad bevestigd waarop je een reservering kunt maken. Tip: maak bij binnenkomst gelijk een reservering, omdat vol echt vol is en je dan hoogstwaarschijnlijk ook geen gebruik meer kunt maken van de lounge.

Review: Air France Lounge Paris CDG Terminal 2E Hall L

Review: Air France Lounge Paris CDG Terminal 2E Hall LEr zijn verschillende behandelingen waaruit je kunt kiezen. En er zijn behandelingen voor mannen en vrouwen. Een behandeling duurt ongeveer 15 tot 20 minuten. Ik vond het erg prettig en je knapt er wel van op na zo’n behandeling. Na je behandeling krijg je nog een klein Clarins kadootje.

Wat zeker ook gaaf is, is de sauna in deze lounge. Deze kun je reserveren bij de service desk in de lounge. Hier kun je ook een sleutel ophalen voor de douche. De sauna huur je voor 40 minuten. De sauna is voorzien van een omkleedgedeelte, douchegedeelte en natuurlijk het belangrijkste, de sauna. Hier zijn banken ingezet en er hangt een zandklok die je moet activeren zodat je weet hoe lang je in de lounge kunt blijven.

Deze diashow vereist JavaScript.

Overzicht

Publicatie Datum

14 July 2019

Voordelen

- Veel verschillende zitplaatsen.
- Als je Flying Blue Ultimate bent dan is er een speciale ruimte voor je gereserveerd.
- Lekkere Franse gerechten, zowel koud als warm. Ook allemaal vers.
- Groot pluspunt: Aanwezigheid van Sauna en Spa.
- Vlakbij de verschillende Gates.
- Aanwezigheid van theebar.

Nadelen

- Helaas veel fruitvliegjes bij het eten.

Sfeer

Service

Ruimte

Voorzieningen

Eten+Drinken

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Tot slot, de Air France Lounge Paris CDG Terminal E Hall L is voorzien van veel gemakken die je overstap of start van je reis erg aangenaam maken. Prima Wifi, een uitgebreid buffet en goed assortiment aan dranken. Als je in deze lounge kunt komen, maak dan zeker gebruik van de Sauna en Spa. Mocht je geen standaard toegang hebben tot deze lounge, dan kost het je 50,- euro. Mocht je langere tijd kunnen genieten in de lounge, dan is het het zeker waard.

6 min leestijd">
4.3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *