Review: DoubleTree by Hilton Johor Bahru4 min leestijd

doubletree, hilton, johor bahru

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Singapore is een vrij dure stad als het op hotels aankomt. Eerder kon je al lezen over mijn verblijf in het Marina Bay Sands. Gelukkig biedt Singapore ook een aantal goedkopere hotels, zoals het Hilton Garden Inn Singapore Serangoon. Ook kun je net over de grens in Maleisië kiezen voor het DoubleTree by Hilton Johor Bahru. Dat is weliswaar een flink stuk van het centrum van Singapore, maar ik wou dit vorig jaar eens proberen. Voor slechts 10.000 punten boekte ik hier een nacht. Helaas is de prijs in punten ondertussen omhoog gegaan naar 20.000 punten. In dit artikel een review van dit hotel.

Dit artikel is onderdeel van een reeks met artikelen over een lange reis door Azië en Oceanië. Lees hier en hier meer over deze reis.

Locatie

Het DoubleTree by Hilton Johor Bahru bevindt zich dus net over de grens met Maleisië in de stad Johor Bahru. Het hotel bevindt zich midden in de stad vlakbij een groot overdekt winkelcentrum. Voor een verblijf in Johor Bahru zelf is dit hotel dus helemaal top, maar als je in Singapore verblijft zou ik het hotel toch niet willen aanraden, aangezien je vrij veel reistijd kwijt bent inclusief een paspoortcontrole.

Locatie van het DoubleTree by Hilton Johor Bahru.

Inchecken

Nadat ik met de metro vanaf de luchthaven van Singapore was aangekomen op station Marsiling, nam ik een taxi anar de grens. Een half uurtje later stond ik aan de andere kant in Maleisië en vanaf daar is het nog ongeveer 10 minuten lopen naar het hotel. De lobby ziet er niet heel bijzonder uit en op het moment dat ik er was, was het vrij druk.

doubletree, hilton
Lobby van het DoubleTree by Hilton Johor Bahru.

Ik had een King Deluxe Room geboekt en deze zit in de laagste kamercategorie. Op dat moment had ik geen Gold of Diamond status, dus daardoor had ik geen toegang tot de executive lounge. Door mijn vrij late aankomst besloot ik ook niet te gaan upgraden naar een King Executive Room, maar in plaats daarvan ging ik kijken wat het dinerbuffet te bieden had. Nadat ik mijn key card had ontvangen nam ik de lift naar boven.

King Deluxe Room

Op weg naar mijn kamer zag ik dat het hotel er mooi en sfeervol uitziet. Het gebouw dateert trouwens van 2014 en is dus vrij nieuw.

Op weg naar mijn kamer.

De King Deluxe Room ziet er modern en mooi aangekleed uit. Vooral de lichtdecoratie doet veel hier. In het midden staat een groot en comfortable kingsize bed dat uitzicht biedt op een televisie aan de wand.

king deluxe room, Johor bahru
King Deluxe Room.

Naast het bed is een luie stoel te vinden en daartegenover een bureau. Direct bij de ingang staat een kast met o.a. een strijkijzer, een badjas en opbergruimte voor kleren en bagage. Als Hilton Honors lid had ik gratis toegang tot wifi van het hotel en deze was simpelweg te bereiken door mijn achternaam en kamernummer in te voeren. De snelheid van het internet was redelijk goed.

Televisie en bureau.

Ook de badkamer ziet er verder prima uit. De ruimte is wel wat klein, maar je vindt er alles wat je zou kunnen verwachten in een standaard kamer zoals deze: een wastafel met voldoende amenities, een toilet en een douchecabine.

Deze diashow vereist JavaScript.

Dinerbuffet

Het hotel beschikt over een executive lounge, maar ik besloot gebruik te maken van het dinerbuffet. Hiervoor moest ik natuurlijk wel extra betalen, maar ik had het geluk dat ik was uitverkozen tot Hilton Honors lid van de dag en daardoor kreeg ik een voucher van 50 RM (ongeveer € 10,80) die ik mocht besteden in het restaurant.

Uitverkozen tot Hilton Honors lid van de dag.

Het dinerbuffet was erg uitgebreid en zeker meer dan compleet. Ik vond er vele soorten gerechten, van vlees tot salade en van kip tot ijs als toetje

Ook loopt hier voldoende personeel rond om het buffet aan te vullen en de gasten te bedienen. Alcoholische dranken zijn niet inclusief in de prijs voor het buffet, maar kunnen voor een kleine meerprijs worden besteld.

Overige faciliteiten

Verder biedt het hotel een mooi buitenzwembad met ligstoelen. Vooral ’s avonds vond ik het hier mooi met al die lichtjes. Ook is er een fitnesscentrum, vergaderzaal en business center aanwezig in het hotel.

Buitenzwembad.

Ontbijt

Omstreeks 8:00 kwam ik de ontbijtzaal binnen en na het noemen van mijn kamernummer werd ik keurig begeleid naar een zitplaats. Net als het dinerbuffet is ook het ontbijtbuffet behoorlijk uitgebreid en compleet. Je vindt er o.a. croissants, geroosterd brood, vers fruit, verschillende soorten vlees en ook is er een service voor pannenkoeken en gebakken ei. Bij dit ontbijtbuffet was het vrij druk en daardoor heb ik niet de kans gehad om veel foto’s te nemen.

Ontbijtbuffet.

Overzicht

Publicatie Datum

12 July 2019

Voordelen

- Mooi en modern hotel
- Vriendelijke service
- Mooie kamers
- Prachtig buitenzwembad

Nadelen

Houdt rekening met een flinke reistijd als je van/naar Singapore reist.

Service

Sterren

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Achteraf gezien was ik toch flink wat reistijd kwijt om vanuit Singapore naar het DoubleTree by Hilton Johor Bahru te komen. Dat betekent niet dat ik geen aangenaam verblijf heb gehad hier. Het hotel zit verder op een mooie locatie in Johor Bahru zelf en er is een groot overdekt winkelcentrum nabij.

Het DoubleTree by Hilton Johor Bahru is geopend in 2014 en ziet er mooi en modern uit. De kamers zijn mooi aangekleed en bieden alle faciliteiten die je zou verwachten in een DoubleTree hotelkamer. Helaas was het wel erg druk tijdens mijn verblijf waardoor het vaak aanschuiven was bij o.a. het buffet. Leuk dat ik was uitverkozen tot Hilton Honors lid van de dag en mooi dat het hotel aan dit soort acties doet. Verder vond ik het buitenzwembad erg mooi.

Zou ik daarom het DoubleTree by Hilton Johor Bahru willen aanraden? Ja, maar niet als je reisbestemming alleen Singapore is. Dan doe je er verstandig aan om een hotel in Singapore zelf te boeken. De prijs is wel duurder, maar dit zal je veel reistijd schelen. Ben je echter meerdere dagen in Johor Bahru, dan kun je wel Singapore bezoeken voor een dagtrapje, maar hou dan wel rekening met in totaal wel 2 uur om bij bijvoorbeeld Merlion Square te komen. Het hotel zelf kan ik zeker aanraden!

4 min leestijd">
3.8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *