British Airways verlaat de luchthaven Beijing Capital Airport (PEK)2 min leestijd

British Airways verlaat de luchthaven Beijing Capital Airport (PEK)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eigenlijk vliegen alle internationale vliegtuigmaatschappijen op de grote luchthaven van Beijing. Namelijk Beijing Capital Airport (PEK). Deze luchthaven zit eigenlijk wel aan de groeitax. Daarom is er een aantal jaren geleden begonnen met de bouw van een nieuwe luchthaven nabij Beijing. Afgelopen week schreven we op InsideFlyer al over deze nieuw te openen luchthaven Beijing Daxing. Enkele maatschappijen gaan verhuizen naar deze nieuwe luchthaven. Onlangs kondigde ook British Airways de luchthaven Beijing Capital Airport te verlaten en voortaan wat verder te vliegen.

Beijing

British Airways vliegt dagelijks tussen London Heathrow (LHR) en Beijing Capital Airport (PEK). Op dit moment wordt de vlucht uitgevoerd met een Boeing 777-300. De vlucht vliegt om 16.25u lokale tijd weg uit London en komt aan om 9.30u aan de volgende dag in Beijing. De vlucht wordt uitgevoerd onder vluchtnummer BA39. De terugvlucht vertrekt met vluchtnummer BA38 en vertrekt om 11.40u en arriveert weer in London om 15.55u.

De nieuwe luchthaven Beijing Daxing (PKX) zal in september geopend worden. British Airways is van plan om haar dienstregeling geheel te verplaatsen naar deze nieuwe luchthaven. Dit zal gebeuren met ingang van de nieuwe winterdienstregeling op 27 oktober 2019.

British Airways verlaat de luchthaven Beijing Capital Airport (PEK)
De nieuwe luchthaven Beijing Daxing (PKX)

De dienstregeling verandert iets qua tijden, maar blijft grotendeels gelijk. De grootste verandering zit hem in de het toestel dat zal worden ingezet. British Airways kiest namelijk voor de Boeing 787 Dreamliner.

Dreamliner

De British Airways Dreamliner beschikt over vier cabines, namelijk First, Business, Premium Economy en Economy Class. Op elke vlucht krijgt elke reiziger gratis maaltijden en is er de beschikbaarheid van een modern Inflight Entertainment Systeem. Ook kunnen reizigers 24 uur van tevoren gratis een stoel selecteren. Je kunt naar de nieuwe luchthaven vliegen vanuit London voor tarieven die starten vanaf £387,- voor Economy Class. Wil je liever vliegen in de Business Class van British Airways, dan starten tarieven vanaf £1899,-

Bron & Beeldmateriaal: British Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *