Nieuw vliegveld Beijing Daxing bijna gereed voor oplevering2 min leestijd

Nieuw vliegveld Beijing Daxing bijna gereed voor oplevering

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Er wordt al sinds 2014 gewerkt aan een nieuwe luchthaven nabij de Beijing, de hoofdstad van China. Op dit moment is de grootste luchthaven van de stad, Beijing Capital International Airport gewoon weg vol. In 2018 reisde er zo’n 100 miljoen reizigers via de luchthaven en waren er meer dan 600.000 vliegbewegingen. Er moet dus een nieuw luchthaven komen om alles wat beter te spreiden. Daarom is er gewerkt aan Beijing Daxing International Airport. Dit vliegveld is zo goed als klaar en dus gereed voor oplevering.

Locatie

Op dit moment is de grootste luchthaven dus nog Beijing Capital International Airport. Deze luchthaven is op ongeveer 30 km afstand gelegen van Beijing. Je kunt hier met onder andere de metro vanuit de stad naar toe reizen. De nieuwe luchthaven ligt op 46 KM afstand van Tian’anmen Square. Het is het zuiden gebouwd en ligt op de grens van Beijing, Langfang in de Hebei Provincie. Om de luchthaven te bereiken worden onder andere een nieuwe treinverbinding en metroverbinding aangelegd. Beide verbinding moeten tegelijkertijd klaar zijn met de opening van Beijing Daxing Airport.

Nieuw vliegveld Beijing Daxing bijna gereed voor oplevering
Locatie nieuwe luchthaven.
Foto: Google Maps

Bouwwerk

Met de bouw van de nieuwe luchthaven is dus al in 2014 gestart. In ongeveer vijf jaar hebben ze enorm veel werk verzet. Beijing Daxing International Airport moet de grootste luchthaven van de wereld worden. Rond 2025 moten er jaarlijks al zo’n 72 miljoen reizigers via de luchthaven reizen en in 2040 ruim 100 miljoen. Kosten nog moeite zijn gespaard gebleven om deze luchthaven te bouwen. Inmiddels heet het project al ruim 17.5 miljard dollar gekost.

De luchthaven terminal heeft de vorm van een zeester en heeft een oppervlakte van bijna 700.000 men is dus enorm. Als de luchthaven uiteindelijk helemaal klaar is zou deze beschikken over 7 start- en landingsbanen en zal het naar verwachting ruim 880.000 vluchten per jaar verwerken.

Nieuw vliegveld Beijing Daxing bijna gereed voor oplevering
Nieuw vliegveld Beijing Daxing bijna gereed voor oplevering
Foto: People’s Daily China

Nieuw vliegveld Beijing Daxing bijna gereed voor oplevering

De luchthaven die ontworpen is door de inmiddels overleden Zaha Hadid zal eind september worden geopend. De Chinese zullen er alles aan doen om de opening hoogstwaarschijnlijk plaats te laten vinden op de dag dat Communistisch China 70 jaar geleden is gesticht. En dat is op 1 oktober.

SkyTeam

Als de luchthaven gereed is om vluchten te verwerken dan zullen in principe alle SkyTeam partners naar deze luchthaven verplaatsen. Naast de grote maatschappijen uit China; China Southern en China Eastern zal ook KLM in een later stadium vanaf die luchthaven vertrekken.

In de onderstaande filmpjes zie je hoe de nieuwe luchthaven eruit zal zien:

 

Beeldmateriaal: Peoples Daily China

Reacties

  1. Flok Boer zegt

    Klopt de 700.000m2 wel? 10.000m2 is 1ha. Volgens het artikel zou dat 70ha zijn. Als je een landingsbaan van 3km lang en 100m breed hebt dan zit je zal op 30ha. Er zijn 5 landingsbanen stervorming aangelegd. Het zal een veelvoud van het getal 70ha zijn . Met vr. groet,
    Flok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *