Trip intro: Mijn reis door Azië en Oceanië5 min leestijd

trip intro, reis, Azië, Oceanië

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het is eindelijk zover. Ik begin vandaag aan een reis van twee maanden door Azië en Oceanië! Maar liefst 40 vluchten heb ik geboekt naar geweldige bestemmingen waar ik altijd al eens naar toe wilde. Ik begin met 10 dagen Vietnam waar ik o.a. de Ha Long Bay ga bezoeken. Ook ga ik sky diven in Nieuw Zeeland en ga ik eindelijk naar het paradijselijke Bora Bora in de Stille Oceaan. Een groot gedeelte van deze reis leg ik af in frist en business class. Om jullie een idee te geven hoe en wat ik precies allemaal heb geboekt, geef ik hier een overzichtje.

Award vluchten

Een groot doel van deze reis was om mijn frequent flyer miles zo goed mogelijk te besteden. In Azië vind je een groot aantal goede maatschappijen die first class aanbieden en veel van deze first class producten stonden op mijn lijstje. Ja, ik heb veel tijd besteed aan hoe ik veel miles kan verdienen, dan wil ik ze ook op de beste manieren besteden. Hier volgt een opsomming met de award boekingen die ik heb gemaakt.

 • Een MileagePlus First Class award van 40.000 miles om vanuit Hanoi, via Bangkok met Thai Airways in Royal First op een Boeing 747 naar Sydney en vervolgens door naar Auckland te vliegen. Deze miles heb ik voor de MileagePlus devaluatie van 1 november 2017 ingewisseld, anders zou dit award 62.500 hebben gekost!
 • Een AAdvantage First Class award van 60.000 miles met 4 segmenten (meer kon niet vanwege de devaluatie in augustus 2017) waarvan twee in First Class: Qantas A380 van Melbourne naar Singapore en Cathay Pacific op een Boeing 777-300ER van Hong Kong naar Tokyo.
 • 32.500 British Airways Executive Club Avios om in stijl met Japan Airlines op een Boeing 767-300ER en met Cathay Pacific op een A350 in business class te vliegen.
 • 2 Flying Blue business class award boekingen van 25.000 miles per stuk. De boekingen bestaan beide uit 3 segmenten. Ik heb het voor elkaar gekregen dat ik een aantal mooie business class vluchten heb, zoals China Airlines op A350, Garuda Indonesia op Boeing 777-300ER en China Southern op A380.
China Airlines A350 business class
China Airlines A350 business class

Betaalde vluchten

Allemaal leuk en aardig die award vluchten, maar daarvoor moet ik natuurlijk wel in Azië en Oceanië zien te komen. Dat had op verschillende manieren gekund. Ik heb miles en punten genoeg, dus waarom zou ik ze dan daarvoor niet besteden? De reden daarvoor is heel eenvoudig: bij deze reis haal ik het meeste uit mijn miles en punten als ik ze op bepaalde routes inzet, in dit geval dus binnen Azië en Oceanië. Daar zitten ook de betere maatschappijen en bovendien verdien ik weer miles als ik een betaalde vlucht boek. En natuurlijk had ik ook wat vluchten nodig om me binnen Azië en Oceanië te verplaatsen. Hier volgt een opsomming met betaalde vluchten die ik heb geboekt.

 • Een retourvlucht in economy met Lufthansa van Amsterdam via München op een A350 naar Singapore en terug via Frankfurt op een A380 naar Amsterdam. Met o.a. deze vluchten verdien ik een kleine 15.000 PQM’s en ben ik alweer flink op weg naar een hoge status in het MileagePlus programma om weer Star Alliance Gold te worden.
 • Een vlucht met Vietnam Airlines in economy van Singapore naar Ho Chi Minh Stad.
 • Twee binnenlandse vluchten in Vietnam met Jetstar en Vietjet.
 • Een retourvlucht in economy van Auckland naar Queenstown.
 • Een open jaw met Air New Zealand in economy van Auckland naar Papeete en terug via Auckland naar Melbourne.
 • Twee vluchten binnen Frans Polynesië met Air Thaïti.
 • Twee vluchten met Royal Air Brunei in business class van Manila via Brunei naar Kota Kinabalu in Maleisië.
 • Twee vluchten met Malaysia Airlines in business class van Kota Kinabalu via Kuching naar Kuala Lumpur
 • Twee vluchten met Thai Airways in business class van Kuala Lumpur via Bangkok naar Phuket
 • Een vlucht met Bangkok Airways in economy van Phuket naar Bangkok
 • Drie binnenlandse vluchten met verschillende maatschappijen in Indonesië.
Meevliegen met Qantas
Tussen Melbourne en Singapore vlieg ik met Qantas in first class op een A380.

Bij het boeken van deze vluchten viel me op hoe goedkoop business class vluchten in Azië soms kunnen zijn. Voor bijvoorbeeld de business class vlucht van Kota Kinabalu naar Kuching met Malaysia Airlines betaalde ik slechts € 60,-!

Hotels

Als het op hotels aankomt zal ik voornamelijk in Hilton hotels verblijven, maar in Singapore verblijf ik in het Marina Bay Sands, altijd al een droom voor me geweest. Wat betreft het besteden van punten heb ik tot nu toe de volgende redemptions gemaakt:

 • 20,000 punten voor twee nachten in het Hilton Garden Inn Hanoi
 • 40,000 punten voor vijf nachten in het Hilton Kuching
marina bay sands, singapore
Het beroemde Marina Bay Sands hotel in Singapore.

Bestemmingen

De reis mag er dan misschien wel mooi uitzien met al die first en business class vluchten, maar uiteindelijk reis ik voor de bestemmingen. Mijn bucket list werd de laatste jaren alleen maar langer! Zoals ik al zei ga ik sky diven in Nieuw Zeeland, Bora Bora bezoeken in de Stille Oceaan, maar blijf ik bijvoorbeeld ook 5 dagen in Borneo, Maleisië om vervolgens 5 dagen te verblijven in Phuket, Thailand. Ook doe ik veel mooie bestemmingen in Indonesië aan, zoals de Borobudur en de Gili Islands bij Lombok. Daarnaast ben ik ook 5 dagen in Japan. Door de huidige omstandigheden in Boracay, Filipijnen was ik genoodzaakt mijn reis aan te passen waardoor ik weer andere mooie plekken kan bezoeken zoals Brunei, Kuala Lumpur en Singapore. Het spreekt voor zich dat ik tussen mijn vluchten ook het een en ander van de steden ga zien.

bora bora
Bora Bora

Komende maanden

Komende maanden zal ik dus vooral op reis zijn en daardoor verwacht ik pas in juli reviews en trip reports te kunnen schrijven. Kun je nu niet wachten om al wat foto’s te zien, volg me dan op Instagram waar ik veel foto’s zal plaatsen van deze reis.

Wat vind jij van deze reis die ik ga maken komende maanden? Heb je misschien tips voor de bestemmingen die ik ga bezoeken? Laat het hieronder weten in de comments.

Reacties

 1. Jeroen100 zegt

  Wat een ontzettend gave reis. Ik ben stikjaloers!
  Hoop dat je ook gedurende je reis wat updates kan geven..
  Heel veel plezier!

 2. Lau zegt

  Soweeeee wat een gave reis maar wat een gepuzzel ! Werk zelf op een reisbureau maar dit zou mij zo niet lukken zeg

 3. Jeroen Koning zegt

  Het is duizelingwekkend! Hier kan ik alleen maar van dromen!
  Heel veel plezier, ben heel benieuwd naar je verslag en natuurlijk de foto’s.

 4. Didier zegt

  Goede reis, have fun and enjoy. Zit nu zelf in Okinawa. Inderdaad veel opties voor goedkope vluchten en Rewards.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *