De Nieuwe KLM World Business Class Lentewijnen3 min leestijd

De Nieuwe KLM World Business Class Lentewijnen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

 Maak kans op je eigen kist- KLM presenteerde gistermiddag de nieuwe World Business Class lentewijnen. De wijnselectie is samengesteld in samenwerking met Activin Wine Group en het Rijksmuseum. Iedere fles is zorgvuldig uitgekozen en gesierd met een meesterwerk uit de Gouden Eeuw van Nederlandse bodem, geheel in lentestijl. Op 1 mei gaan de wijnen voor hun eerste vlucht mee vanuit Amsterdam en ze zullen 2 maanden lang geserveerd worden. Vlieg je dan zelf niet? Geen nood, we hebben een van de speciale editie kisten om weg te geven. Later deze week maak je zelf kans op een kist met de KLM Business Class lentewijnen.

“Dutch at heart”

KLM is trots op haar afkomst en toont graag meer van Nederland aan de wereld en haar reizigers. “Dutch at heart” was dan ook nu weer het thema omtrent deze wijncollectie. Door de afgebeelde schilderijen van het Rijksmuseum op de wijnetiketten komen de passagiers in aanraking met de Nederlandse cultuur en kunst. De schilderijen staan niet alleen centraal voor de reiziger, maar ook het cabinepersoneel. Een woordvoerder legde uit dat ze het belangrijk vinden om een verhaal mee te geven om zo een extra connectie tussen steward(es)s(en) en passagiers te creeëren.

Lentewijnen

De 3 witte en 2 rode wijnen zijn erop geslecteerd reizigers in lentesferen te brengen. De witte wijnen zijn fris van smaak en variëren van iets lichter en zuurder tot wat voller en soepeler. De Gruner Veltliner was bij ieder favoriet, zo ook bij de voorzitter van het wijnpanel, en bij ons, dus die mogen we je graag aanraden. De rode Bardolino is zacht en licht gekoeld en zal ook zo geserveerd worden. De Merlot wat zwaarder en ongekoeld dus mocht je tijdens het diner voor vlees gaan is dat je beste keuze.

Waar moet je nou op letten bij het uitkiezen van een goede Business Class wijn? Vooral de hoogte – in de lucht wordt alles wat vlakker en je mag dus rustig wat meer pittige wijnen serveren. Dus dat hebben ze gedaan met deze jonge, smaakvolle wijnen:

  • Esterházy Gruner Veltliner 2017 – Oostenrijk
  • Boschendal Sauvignon Blanc 2017 – Zuid-Afrika
  • Abbots & Delaunay Viognier 2017 – Frankrijk
  • Masi Frescaripa Bardolino Classico 2017 – Italië
  • Bodega Norton Finca Perdriel Merlot – Argentinië

Schilderachtig

De wijnflessen bevatten allen etiketten met daarop verscheidene werken van bekende Nederlandse schilders. Ook hierin is het lentethema terug te vinden, en hier en daar zelfs een knipoog naar de inhoud van de fles. Zo is de Sauvignon gesierd met een stilleven van asperges: de ultieme lentegroente, en heeft de wijn zelf ook een licht asperge-achtige dronk. Wil je dat je wijn naar asperge smaakt? In dit geval wel. De wat zwaardere merlot heeft een bloemige smaak en ook dat zie je terug in het gekozen kunstwerk. Andere bekende schilderijen die je op de flessen terug ziet zijn Het Straatje van Johannes Vermeer en Het Meisje met een Brede Hoed.

Winactie

De wijncollectie is ook in beperkte oplage beschikbaar in op maat gemaakte houten kisten ingebrand met het rijksmuseum logo. Er zijn slechts 120 kisten geproduceerd en InsideFlyer.nl mag er hier eentje van weggeven aan een trouwe lezer én natuurlijk: wijnliefhebber. Hier snel meer over.

 

Afbeeldingen: InsideFlyer.nl & KLM
KLM nieuwsbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *