Air Belgium stelt eerste vlucht naar Hong Kong uit

air belgium

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De nieuwe luchtvaartmaatschappij Air Belgium moet haar eerste lijnvlucht uitstellen tot juni. De maatschappij heeft nog geen toestemming om het Russische grondgebied te overvliegen, essentiëel voor haar vlucht naar Hong Kong.

Er lijkt wel geen einde te komen aan de saga rond de opstartproblemen van Air Belgium. Nadat de maatschappij al ettelijke maanden vertraging opgelopen had bij het verkrijgen van een Belgische vlieglicentie leek alles uiteindelijk in gereedheid om op 30 april te starten met de verbinding tussen Hong Kong en Charleroi. Maar nu gooit Rusland dus roet in het eten. De toestemming om boven het Russische grondgebied te vliegen is er nog steeds niet. Hierdoor ziet Air Belgium zich genoodzaakt de eerste vlucht die voorzien was op 30 april uit te stellen.  Er wordt nu gehoopt op 3 juni van start te kunnen gaan.  De relaties tussen Rusland en het westen staan al geruime tijd op gespannen voet. Het lijkt erop dat Air Belgium hier het slachtoffer is geworden van het diplomatiek gekrakeel.

air belgium

Passagiers die de komende maand reeds een ticket geboekt hadden krijgen de mogelijkheid om via een andere maatschappij te boeken, op een latere datum te vliegen of kunnen hun geld terugvragen.

Toch reeds in de lucht

Het zet een domper op de feestvreugde bij Air Belgium. Afgelopen week organiseerde de luchtvaartmaatschappij nog twee succesvolle testvluchten. Met een Airbus A340 werd een 3 uur durende rondvlucht boven Europa gevlogen. Tijdens deze vlucht werd het on-board product van Air Belgium uitgetest door een 500 tal medewerkers van de maatschappij en luchtvaartfans.  De opbrengst van de ticketverkoop werd geschonken aan het goede doel.

air belgium

Het uitstel van de vluchten betekent niet dat je Air Belgium niet kan spotten in de lucht.  De maatschappij voert in afwachting van de aanvang van haar lijnvluchten, geregeld chartervluchten uit. Zo werd afgelopen week voor de tweede maal naar Paramaribo gevlogen in opdracht van Surinam Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *