Review Salon Lounge Air France Terminal 2F (vernieuwd)4 min leestijd

Review Salon Lounge Air France Terminal 2F (vernieuwd)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Regelmatig vlieg ik met overstap in Parijs door naar mijn vervolg bestemming. Zo ook op de terugreis vanuit Kenia. Onlangs zijn de lounges in Terminal 2F vernieuwd. Overigens hebben ook andere lounges op de luchthaven van Paris Charles de Gaulle een opknapbeurt gehad. Zelf bezocht ik een van de twee lounges in Terminal 2F. In dit artikel zal ik kort terugblikken op dit bezoek aan deze vernieuwde Salon Lounge Air France deze terminal die voor de meeste Europese vluchten wordt gebruikt.

Entree

Salon Lounge Air France bevindt zich op twee locaties in Terminal 2F, namelijk nabij Gate 52 en nabij Gate 25 (zie afbeelding hieronder).

Review Salon Lounge Air France Terminal 2F (vernieuwd)
Plattegrond Terminal 2F
©Air France

Mijn vlucht vertrok bij F34. Ik bespreek dan ook de lounge die hier het dichtstbij in de buurt is. Echter lijken beide lounges bijna identiek op elkaar voor zover ik weet.

Bij de entree kun je je aanmelden middels je boardingpas bij de balie, waar over het algemeen meer dan voldoende Air France personeel aanwezig is. Je kunt je ook aanmelden bij een van de toegangszuilen met je (digitale) boardingpass. Het personeel is over het algemeen vriendelijk, maar soms oogt het dat ze meer tijd hebben voor elkaar dan voor de reiziger. De toegangszuilen werken goed en snel.

Review Salon Lounge Air France Terminal 2F (vernieuwd)

Overzicht

De Salon Lounge Air France bestaat uit twee etages. Bij binnenkomst in de lounge kun je ervoor kiezen op dezelfde etage te blijven. Ook kun je middels de ronde trap aan de rechterkant naar beneden. Over het algemeen zijn er geen enorme veranderingen in de indeling van de nieuwe lounge. De plaatsen waar je eten en drinken kunt halen zijn ongeveer hetzelfde gebleven. Echter is alles geheel vernieuwd. Het straalt weer frisheid, maar ook warmte uit. Er is gekozen voor houtaccenten gecombineerd met de kleuren grijs, geel en blauw.

Review Salon Lounge Air France Terminal 2F (vernieuwd)Daarnaast zijn er verschillende hoekjes ingericht waarbij je juist kunt genieten van de vliegtuigen die voorbijkomen, je samen kunt zitten met familie of reispartner. Maar ook kun je hier en daar prima aan een tafel nog wat werken.

Review Salon Lounge Air France Terminal 2F (vernieuwd)Review Salon Lounge Air France Terminal 2F (vernieuwd)Tevens is er gezorgd voor voldoende oplaadplekken. Dit kan zowel met alleen USB, maar ook met een adapter voor in het stopcontact. Nabij de ingang is het mogelijk gebruik te maken van de sanitaire voorzieningen, hier later meer over. Verder hangen er in de Salon Lounge van Air France over verschillende plekken verdeeld wat schermen waarop vluchttijden te vinden zijn.

Review Salon Lounge Air France Terminal 2F (vernieuwd)

Dranken en maaltijden

Zelf ben ik erg fan van de Franse lekkernijen. Daar zijn er in de lounge meer dan voldoende van. Op twee plaatsen per etage is er mogelijkheid om kleine maaltijden op te scheppen, maar ook wat drinken te pakken. Wat wellicht jammer is is dat de gerechten vooral koud zijn, en je dus geen warme maaltijd kunt pakken.

De keuze is echter wel voldoende om uit te kiezen. Van de heerlijke kazen, salades en koude soepen tot aan lekkere broodjes en zoetigheden. Ik vind het altijd weer een traktatie om hiervan te mogen genieten.

Review Salon Lounge Air France Terminal 2F (vernieuwd) Review Salon Lounge Air France Terminal 2F (vernieuwd)

Qua dranken komt het hier ook wel goed. Er is een ruimte keus uit frisdranken. Deze zijn voornamelijk uit blik te verkrijgen in een van de koelingen. Ook altijd handig als je voor onderweg nog iets wilt meenemen. Ook zijn er vruchtensappen en water te tappen uit de automaten. Naast de non-alcoholische dranken zijn er ook alcoholische dranken. Denk aan verschillende sterke dranken zoals Jack Daniels, Martini en Campari, maar ook verschillende Franse wijnen zijn hier te vinden.

Review Salon Lounge Air France Terminal 2F (vernieuwd)

Opfrissen

Heb je er net een lange vlucht opzitten, of een dag in bijvoorbeeld Parijs? Dan vind je het misschien wel even fijn je op te frissen. Bij de ingang moet je dit even aangeven bij de balie. Als er plaats is kun je gelijk naar de douche. Je krijgt dan een sleutel tegen inlevering van je boardingpass.

De doucheruimte is voorzien van uiteraard een douche, maar ook een wastafel en een handdoekenrekje. Op het handdoekenrekje ligt een handdoek en voetenhanddoekje in plastic ingepakt. Tevens zit er een kleine amenitykit bij. De doucheruimte is netjes, maar voor het feit dat de lounge net nieuw is, is er toch al het nodige aan gebruikssporen zichtbaar.

In de doucheruimte zijn verder aanwezig een föhn en aan de muur zijn zeepflacons bevestigd.

Review Salon Lounge Air France Terminal 2F (vernieuwd)
Doucheruimte

Artikelenreeks

Dit is het laatste artikel uit de reeks artikelen over mijn reis naar Kenia.

Overzicht

Publicatie Datum

12 September 2018

Voordelen

- Veel zitplaatsen
- Lounge straalt rust en warmte uit, en is fris
- Uitzicht op gates en landingsbaan
- Ruimte keuzen aan koude maaltijden en drinken
- Vlotte entree in lounge

Nadelen

- Doucheruimtes vertonen al nodige gebruikssporen,
- Alleen koude maaltijden aanwezig.

SFEER

SERVICE

RUIMTE

VOORZIENINGEN

ETEN+DRINKEN

Algemene Waardering

Conclusie

De vernieuwde Salon Lounge Air France in Terminal 2F hebben een grote verfrissingsbeurt ondergaan. Er is gebruik gemaakt van nieuwe frissen kleuren die rust en warmte uitstralen. Er is voldoende zitruimte op beide verdiepingen. Ook is er keuze genoeg uit de verschillende soorten zitgelegenheden. De stopcontacten werken (weer) goed en hiervan zijn er voldoende aanwezig.

Betreft het eten en drinken. Er is helaas alleen keuze uit koude gerechten, echter is er voldoende keuze en wijzigt dit ook door de dag heen. Ook is er voldoende keus uit dranken. Wat ik zelf fijn vind is dat er ook frisdranken in flesjes/blikjes zitten die je mee kunt nemen naar je volgende vlucht, bijvoorbeeld als je haast hebt.

Het sanitair is schoon en werkt efficiënt. Helaas vertoont het al wel de nodige gebruikssporen. Al met al is de vernieuwde Salon Lounge Air France een verbetering ten opzichte van de oudere lounge in Terminal 2F.

4 min leestijd">
3.4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *