Verbouwing Update KLM Crown Lounge 523 min leestijd

UPDATE: Verbouwing KLM Crown Lounge 52 vordert vlot

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Op dit moment wordt KLM Crown Lounge 52 flink onder handen genomen. Een flinke verbouwing moet deze intercontinentale lounge weer toekomstbestendig maken. Door de verbouwing zijn er wat restricties op het toegangsbeleid. Meer hierover lees je hier. Verder lees je hier wanneer je überhaupt toegang hebt tot de KLM Crown Lounges op Schiphol Amsterdam. In het voorjaar van 2019 moet de lounge weer worden opgeleverd, geheel vernieuwd. Dit is ook het jaar waarin KLM haar 100ste verjaardag viert. Hopelijk zal het dus een groot feest worden. Omdat de lounge op dit moment vrij krap is, zal er eerder al een gedeelte geopend worden. Hierover in dit artikel later meer over.

Welkom

De vernieuwde KLM Crown Lounge 52 zal geheel anders zijn dan je nu gewend bent. Althans hoe het voor de verbouwing was. Zo zal de ingang van de KLM Crown Lounge verplaatst worden naar de Holland Boulevard (tussen de E- en F-pier).

UPDATE: Verbouwing KLM Crown Lounge 52 vordert vlot
Nieuwe ingang tussen de E- en F-pier in de Holland Boulevard
UPDATE: KLM Crown Lounge 52
Inchecken in lounge met je (digitale) boardingpass

De ingang bevindt zich dus een verdieping lager dan nu. Bij de ingang is er geen balie meer waar je je kunt aanmelden. In plaats van een balie meld je je voortaan aan met je boardingpass bij een selfserviceautomaat, zoals je misschien al kent uit de KLM Crown Lounge 25. Hier staat een personal lounge assistant dan klaar om je eventueel te helpen. Heb je meer vragen, dan kun je via je mobiel aanmelden bij de digitale lounge guide. De personal lounge assistant komt dan langs in de lounge om je daar te helpen met je vragen. Ik vind dit wel positief, omdat je dan niet lang meer hoeft te wachten in de rij bij de balie tot je eens aan de beurt bent.

Zones

Daarnaast is de lounge straks verdeeld in een aantal zones. Elke zone heeft zijn eigen kenmerk. De nieuwe lounge kent de volgende zones:

  • City: Hier kun je terecht voor een hapje en drankje,
  • Dutch Mountain: in deze zone zijn informele werkruimtes, entertainment en een tv-ruimte.
  • Polder: hier kun je nog even rustig verder werken,
  • Sea: hier kun je relaxen, opfrissen in een van de douches of slapen in een van de slaapcabines (laatste is wel tegen betaling),
  • Sky: deze zone is te vinden op de bovenste verdieping. Hier kun je van heerlijke culinaire hoogstandjes genieten. Ook deze zijn te verkrijgen tegen betaling. Op deze bovenste verdieping is ook een buitenterras en zijn er privékamers om dus met een selecte club te dineren. Ben je een echte kaasliefhebber, dan kun je ook hier terecht voor Hollandse kazen.

Een hoop zones met een grote keuze aan ontspanning, vermaak en eten & drinken dus!UPDATE: Verbouwing KLM Crown Lounge 52 vordert vlot

Opening

Zoals we al eerder aangaven zal de KLM Crown Lounge 52 in het voorjaar van 2019 in zijn geheel feestelijk geopend worden. Echter zullen er dit najaar ook al enkele ruimtes worden geopend. Hieronder een overzicht van wat je wanneer kunt verwachten:

  • Dutch Mountain gaat in het najaar van 2018 open. Hier komen ook een dj-booth en ‘brand experiences’ ruimtes. Deze laatste twee zullen pas in het voorjaar van 2019 in gebruik genomen worden.
  • In het najaar van 2018 zal Sky geopend worden, echter niet in de opzet zoals dat vanaf voorjaar 2019 zal zijn. Zo zal er vanaf het najaar van 2018 tot aan de opening in het voorjaar van 2019 dezelfde maaltijd worden geserveerd zoals in City. De culinaire hoogstandjes laten dus nog op zich wachten tot bij de officiële opening.
  • Polder is tijdens de renovatie open met een andere inrichting.
  • Zone Sea gaat open in het voorjaar van 2019.

Dit jaar kun je dus al het een en ander verwachten van de nieuwe KLM Crown Lounge 52. Spannend wat dit uiteindelijk exact zal gaan zijn!! Wij zijn erg benieuwd en kijken er naar uit. De cateraar Vermaat is inmiddels al wel begonnen met het aanbieden van andere maaltijden, snacks en drankjes dan je voorheen misschien gewend was. De eerste stappen naar verbetering zijn dus al een beetje zichtbaar.

UPDATE: Verbouwing KLM Crown Lounge 52 vordert vlot UPDATE: Verbouwing KLM Crown Lounge 52 vordert vlot UPDATE: Verbouwing KLM Crown Lounge 52 vordert vlot

Beeldmateriaal: KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *